07 / 05 / 2024

Sahraaltı Afrikada Enerjiye Erişim Konferansı

Sahraaltı Afrikada Enerjiye Erişim Konferansı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, İstanbul’da G20 bünyesinde düzenlenen "Sahraaltı Afrika’da Enerjiye Erişim" konulu konferansta konuştu.

Demir Grup’tan gayrimenkul ve enerjiye 2,5 milyar TL’lik yatırım!

Demir Grup gayrimenkul ve enerjiye 2,5 milyar TL’lik yatırım planlıyor. Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “2018 ve 2019 Demir Grup için yatırım yılı olacak” dedi.

Türk müteahhitlerin yeni pazarı Sahraaltı Afrika!

Nail Olpak, Türk müteahhitlik sektörünün orta vadede Sahraaltı Afrika’yı yeni hedef pazar olarak belirlemiş gibi göründüğünü söyledi..

Kamerun'da geniş yatırım fırsatları var!

Sahraaltı Batı Afrika’nın önemli ve stratejik ülkelerinden Kamerun ile yazı dizimize devam ediyoruz. Kamerun’da ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 70’i geçimini tarımsal faaliyetlerden temin ediyor.

Manisa'da jeotermal santral çalışmaları için acele kamulaştırma!

Manisa İli Sınırları İçerisinde Yer Alan 2012/27 Numaralı Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsat Sahasında Yapımı Devam Eden Jeotermal Enerjiye Dayalı Santral Çalışmaları Kapsamında Bazı Taşınmazların acele kamulaştırılması kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Nurol Holding'ten altın madenciliğine 400 milyon dolarlık yatırım!

Nurol Holding, savunma sanayiiden turizme, bankacılıktan enerjiye uzanan geniş bir kulvarda faaliyet gösteriyor. Holding şimdi yeni bir alana daha girmeye hazırlanıyor.

Yurt dışı müteahhitlik firmaları 2017'den umutlu!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Yenigün, Türkiye ile Rusya arasındaki iyileşmeler ve Sahraaltı Afrika gibi yeni pazarların sektör için fırsat olduğunu belirterek, "2017'nin 2016'dan daha olumlu bir dönem olacağı umulmaktadır." dedi.

Başaran Holding'ten Göktürk'e yeni proje!

Fındıkçılıktaki başarısını turizm, yatçılık, inşaat, yatçılık, havacılık, çimento ve enerjiye taşıyan Başaran Grubu 1 milyar dolar ciro hedefliyor. Başaran Holding, Göktürk'te bir konut projesi planlıyor.

Zorlu Holding'ten enerjiye 2 milyar dolarlık yatırım!

15 Temmuz darbe girişimine karşı Türk halkının birbirine sarılarak vatana millete sahip çıktığını söyleyen Zorlu Holding’in Başkanı Ahmet Zorlu, “Bu beraberliği her alana yayalım. İşlerimize daha çok sarılıp daha fazla üretelim” dedi.

Üsküdar'da atıklar enerjiye dönüştürülecek!

Üsküdar Belediyesi’nin geri dönüşüm alanında geliştirdiği "Atıklarınız Çöp Olmasın Enerjiye Dönüşsün'' temalı yeni toplama modeli için anlaşma sağlanan 8 firmayla protokol imzalandı.

Aydın'a Gıda Serbest Bölgesi kurulacak!

AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin, “Vergi muafiyetinden ucuz enerjiye kadar birçok imkan sunacak olan Gıda Serbest Bölgesi yatırımcıları Aydın’a getirecek” dedi.

Katarlılar Türkiye'de gayrimenkul, inşaat ve turizm yatırımları yapıyor!

2005-2015 yılları arasında yaklaşık 450 milyar dolarlık yurt dışı yatırımı gerçekleştiren Katar'ın geçen yılki dış yatırımları ise 19 milyar doları buldu. Katar, Türkiye'de medyadan tekstile, bankacılık ve gayrimenkulden enerjiye kadar yatırım yapıyor.

Mustafa Elitaş: 3 ülkeye müteahhitlik hizmeti vermek için çalışacağız!

Mustafa Elitaş, Sahraaltı Afrika'yı, Afganistan'ı, Hindistan'ı inşa etmenin yollarının bulunması gerektiğini belirterek, DEİK ve TMB ile birlikte müteahhitlik hizmetlerini bu bölgelere tanıtmak, oralarda proje bulmak için gayret göstereceğiz, çalışacağız"

Polat Holding'ten yenilenebilir enerjiye 2 milyar dolar yatırım!

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, “Yenilenebilir enerjiye 2 milyar dolar yatıracağız. İş artık para kazanmaktan çıktı, biraz ‘ideal’ ve ‘kalbi’ kısmı ağır basan bir iş oldu” diyor.

Sahraaltı Afrikada Enerjiye Erişim Konferansı Haberi

Sahraaltı Afrikada Enerjiye Erişim Konferansı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, İstanbul’da G20 bünyesinde düzenlenen "Sahraaltı Afrika’da Enerjiye Erişim" konulu konferansta konuştu.


Geçmiş yıllarda çok yenilikçi iş modellerinin ortaya çıktığını belirten Alaboyun, "Bu sene G20 ülkeleri dışında kalkınma kavramı geliştirildi. Kendimize şunu sorduk; Enerjideki gelişme dünyadaki enerji dağılımını dengeliyor mu, enerji erişimi olduğu zaman yoksulluk azalacak mı, daha fazla eğitim, daha iyi sağlık hizmetleri anlamına mı gelecek? Bunlar çok önemli konular" diye konuştu.


Alaboyun, Afrika’da enerji sektörünün kalkınmasının, bölge kalkınması için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Bölgedeki gelişimin arzu edilen düzeyde olmadığına dikkati çeken Bakan Alaboyun, Sahraaltı Afrika Bölgesi’nde hala birçok hizmete erişimin kısıtlı olduğunu kaydetti. Alaboyun, sözlerini şöyle tamamladı:


"600 milyondan fazla insan elektrik erişimine sahip değil. 730 milyon kişi hala yemek yaparken katı...