24 / 04 / 2024

Sakarya Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi

Sakarya Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçireceği ‘Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi’ projesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan hibe desteği almaya hak kazandı.

Genç yaşlı ayrımı olmadan bu şarta uyan kadınlar hemen PTT'ye koşun! Tam 3 bin 300 TL'lik ödeme yapılacak!

Genç yaşlı ayrımı olmadan bu şarta uyan kadınlara tam tamına 3 bin 300 TL'lik ödeme yapılacak. PTT destek ödemelerinde son durum ne? PTT destek ödemeleri için nereye başvurulur? İşte pek çok kişinin yüzünü güldüren o ödeme ile ilgili detaylar...

SON DAKİKA: Yağlık ayçiçeği üreticilerine destek tutarı artırıldı: Resmi Gazete'de yayımlandı!

Tarımsal destekleme ödemeleri çerçevesinde Trakya'daki Meriç ve Kuzey Marmara havzalarında yetiştirilen yağlık ayçiçeği için üreticilere ödenecek tutar kilogram başına artırıldı. Peki  yağlık ayçiçeği için kilogram başına ne kadar destek verilecek? 

Sosyal destek ödemelerinde son dakika müjdesi: Aile Bakanlığı duyurdu, Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ekim ayına ilişkin 3,25 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığını duyurdu. İşte son dakika açıklaması...

2023 tarım destekleri açıklandı: Yağlık ayçiçeği üreticilerine sertifikalı tohum desteği ne kadar?

2024 yılı için ödenecek olan 2023 tarım destekleri açıklandı ve bu kapsamda yağlık ayçiçeği ilk kez sertifikalı tohum kullanımına yönelik maddi destek alacak. Her dekar için 135 lira sertifikalı tohum teşvik sağlanacak. Sertifikalı tohum desteğinin detayları haberin devamında...

Bakan Göktaş: Engelli ve yaşlıların toplu taşımadan ücretsiz yararlanması için destek sürecek! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşların toplu taşımadan ücretsiz yararlanabilmeleri için verilen destek ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte Göktaş'ın o açıklamaları...

Yaşlılık aylığı, evde bakım yardımı, engelli maaşı kaç lira yatacak? Sosyal destek ödemelerine zam var mı? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından maaşlara yeniden zam yapılacağının açıklanmasından sonra sosyal destek ödemeleri merak konusu oldu. Peki yaşlılık aylığı, evde bakım yardımı, engelli maaşı kaç lira yatacak? Sosyal destek ödemelerine zam var mı?

Sosyal destek alanlar bu rakamlara göz atın! Tek tek açıklandı! Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası...

Sosyal destek ödemesi alan binlerce vatandaş, maaşların kaç lira olduğunu sık sık araştırıyor. Peki yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası bu ay kaç lira oldu? 

Evde yaşlı yakınına bakan binlerce kişiyi heyecanlandıran haber! Sigorta hamlesi geldi!

TBMM'den, evde yaşlı bakan binlerce kişiyi heyecanlandıran çok önemli bir haber geldi. Meclis Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu, yaşlı yakınlarına bakan kişiler için, bakım verdiği süre içinde kapsayıcı ve sürdürülebilir bir bakım güvence modelinin hayata geçirilmesini istiyor.

Devlet destekli bakım sigortası için düğmeye basıldı! Yaşlıların sağlık ve bakım giderleri karşılanacak! İşte detaylar..

Yaşlılık döneminde ister evde ister bakımevinde, sağlık ve bakım giderlerinin karşılanmasına ilişkin bakım sigortası gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Bu haber herkesi ilgilendiriyor! Yaşlılık bakım sigortası geliyor!

Her geçen gün büyüyen sigorta sektörü yeni bir adım daha atıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamasına göre, çalışmaları başlatılan yeni proje ile yaşlılıkta bakım sigortası hayata geçecek.

2,1 milyar TL'lik yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yattı! Siz de şimdi hesabınızı kontrol edin! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2,1 milyar Türk Lirası tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığını açıkladı. İşte yaşlı ve engelli aylıkları ile ilgili o son dakika gelişmesi...

Vefat eden kişinin yaşlılık maaşı ne zaman kesilir?

Yaşlılık maaşı diğer adı ile 65 yaş maaşı alan kişiler ya da yakınları bazı maaşa dair bilmedikleri noktaları öğrenmek istiyor. Özellikle yaşlılık maaşının ne zaman kesileceği konusu merakla araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Yaşlılık maaşına dair bilinmeyenler! Yaşlılık maaşı eşe kalır mi?

Yaşlılık diğer adı ile 65 yaş aylığına dair pek çok soru sorulmaktadır. “Yaşlılık maaşı miras kalır mı, Yaşlılık maaşı eşe kalır mı?” soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte bu soruların yanıtları!

Sakarya Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi Haberi

Sakarya Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının ‘Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi’ projesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan hibe desteği almaya hak kazandı. 16 Büyükşehir Belediyesi’nin başvuruda bulunduğu proje kapsamında 5 proje arasına girerek, hibe desteği almaya hak kazandıklarını açıklayan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi’nde tadilat çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade etti.


Yaşlılara çok yönlü hizmet

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi’ projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Merkezimizi 65 yaş üstü yaşlılarımızın korunması ve desteklenmesi ile yaşamlarının daha kolay hale getirilmesi için Sakarya’da ikamet eden bakıma ve korunmaya muhtaç yaşlılarımızın sorunlarına hızlı bir şekilde cevap vermek için tasarladık. Böylelikle yaşlılarımızın ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacağız” dedi.


Önemli faaliyetler

Yaşlı...