20 / 04 / 2024

salda gölü imar planları inceleme

salda gölü imar planları inceleme

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü için Koruma İmar Planları'nın iptali amacıyla açılan davada bilirkişi heyeti, dün yerinde keşif ve incelemelerde bulundu. Beyaz Adalar kısmındaki keşif ve inceleme sırasında bazı vatandaşlar "Salda Gölü'ne dokunma" dövizleri açtı.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Sarıgöl Mahallesi, 1452 Ada, 38 Parsel Taşınmaza İlişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl 1/1000 ölçekli imar planı notu askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Sarıgöl Mahallesi 427, 1511, 1452, 10768 Adalar ve Bir Kısım Tescil Harici Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği askıya çıkarıldı.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Sarıgöl Mahallesi Bilgin Sok, Hamam Cad. ve Güzel Sok. Arasında Kalan 4,84 ha. Riskli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Murat Kurum: Salda Gölü çevresinde kaçak yapıları yıktık!

Salda Gölü ve çevresi aynı marmara denizi gibi Özel Çevre Koruma alanı olarak ilan edilmesine ilişkin Bakan Murat Kurum'dan açıklama geldi.

Abdül Batur'dan Gültepe imar planları açıklaması!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe imar planlarının durdurulmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Batur, “Hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz. Kimse bu konuda bizi vazgeçiremez" diye konuştu.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Sarıgöl Mahallesi, Bilgin Sokak, Hamam Caddesi ve Güzel Sokak Arasında kalan 4.84ha’lık Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Çevre derneklerinden Salda Gölü'ndeki inşaat çalışmaları açıklaması!

Birinci derece doğal sit alanı olan Salda Gölü’ndeki çalışmalar gündemden düşmüyor. Gölün kıyısında hayata geçirilen millet bahçesinin korumak yerine yoğunluğu yükselteceği ifade ediliyor. 

İznik Gölü’ndeki imar planı değişikliğine mahkemeden dur kararı!

Bursa 2'nci İdare Mahkemesi, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 25 Şubat 2020 tarihinde kabul edilen İznik Gölü Nazım İmar Planı’nın yürütmesinin durdurulması kararını verdi.

Murat Kurum'dan Salda Gölü açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü'yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Kurum, "Salda Gölü'nden ev fotoğrafları geldi, onlar da oranın görüntüsüyle alakalı değildi." dedi.

Salda Gölü'nde son durum ne?

Türkiye'nin Maldivleri şeklinde ün kazanan Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde yapılan çalışmalar kapsamında halk plajına 2 adet cankurtaran kulesi yerleştirildi. Ayrıca sıfır atık yönetimi kapsamında da geri dönüşüm konteynerleri de koyuldu. 

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını çözecek!

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını da ortadan kaldıracak...

Gökpınar Gölü için imza kampanyası: İnşaat faaliyetleri durdurulsun!

Sivas’ın Gürün ilçesinde bulunan ve Doğal Sit Alanı olarak tescil edilmesi beklenirken inşaat başlatılan Gökpınar Gölü’nde yapılacak düzenlemeler için değiştirilen imar planına yapılan itiraz sonuçlanmadan Sivas Valiliği yeni bir imar planını onayladı.

Salda Gölü'nde yapılacak millet bahçesinde son durum ne?

Burdur Yeşilova’daki doğa harikası Salda Gölü çevresinde Millet Bahçesi çalışmalarında sona geliniyor. 9 adet bungalov tipi yapı, gölün çevresine yerleştirildi.

salda gölü imar planları inceleme Haberi

salda gölü imar planları inceleme

Yeşilova’da yaşayan 5 kişi adına Isparta İdare Mahkemesi’nde açılan iptal davası üzerine Salda Gölü Halk Plajı ve Beyaz Adalar olarak bilinen kısımda keşif ve incelemeler yapıldı. 

Sözcü'den İsmail akın'ın haberine göre; keşfe, mahkeme heyeti, mahkemenin belirlediği bilirkişi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Araştırma ve Tescil Daire Başkanı Ümit Turan, CHP Burdur Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mehmet Göker, Salda Gölü Koruma Derneği Başkanı Gazi Osman Şakar, davayı açan kişiler adına Antalya Barosu avukatlarından Münip Ermiş, Tuncay Koç, Mustafa Şahin ile diğer ilgililer katıldı.

Çevre Bakanlığı yetkilileri ve projenin iptalini talep eden taraflar, mahkeme heyetine konuya ilişkin bilgilendirmede bulundu. 

VATANDAŞIN TAŞIDIĞI DÖVİZLER DİKKAT ÇEKTİ

Beyaz Adalar kısmındaki keşif ve inceleme sırasında tepki gösteren bazı vatandaşlar ‘Salda Gölü’ne dokunma', ‘Neyi koruyacağımızı şaşırdık', ‘Göl doğal, bahçe...