25 / 04 / 2024

Samsun Sivas Demiryolu Hattı

Samsun Sivas Demiryolu Hattı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, söz konusu projenin 220 milyon avroluk hibesiyle en yüksek meblağlı proje olma özelliğine sahip olduğuna vurgu yaptı.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda sona gelindi! Yarın açılıyor!

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın açılışında sona gelindi. İki il arasında demiryolu ile 12 saat olan seyahat süresini 2 saate düşürerek olan hat yarın açılıyor.

Erzincan-Sivas Demiryolu projesiyle ilgili önerge verildi!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Erzincan-Sivas Demiryolu projesiyle ilgili soru önergesi verdi. 

Ankara-Sivas YHT hattının çalışmalarında son durum!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara-Sivas YHT hattı Balışeyh hızlı tren demiryolu inşaatında devam eden çalışmalarda incelemeler yaptı.

Ankara-Sivas YHT hattında son durum ne?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara-Sivas YHT hattı Balışeyh hızlı tren demiryolu inşaatında bazı incelemeler gerçekleştirecek.

Samsun-Sivas demir yolunun tüm alt ve üstyapısı yenilendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Samsun-Sivas demir yolu hattındaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla ilgili, 'Hattımızda kurulan sinyalizasyon sistemi ile birlikte kapasitemiz iki katına çıktı, yenilenen hattımız çok daha konforlu, emniyetli ve güvenli hale geldi." dedi.

Samsun-Sivas Demir Yolu Hattı modernizasyonu tamamlandı!

Samsun-Sivas Demir Yolu Hattı modernizasyonu tamamlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törene katılmak üzere Samsun'a gitti.

Samsun-Kalın Demiryolu Hattı için kamulaştırma kararı!

Samsun-Kalın Demiryolu Hattı Moderizasyon Projesi için Amasya İli, Merkez İlçe, Büyükızılca Köyü sınırları içerisinde yer alan ve ekli kroki ile listede bulundukları yer ve ada/parsel numaraları gösterilen taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.

Samsun-Sivas demir yolu hattında seferler başladı!

Modernizasyon çalışmaları tamamlanan Samsun-Sivas demir yolu hattında ilk yük treni seferine başladı.

Samsun-Sivas demiryolu hattının test sürüşleri yapıldı!

Yenileme çalışmaları süren 90 yıllık demiryolu hattı Samsun-Sivas demiryolu hattında test sürüşleri tamamlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hatta yarın ticari deneme seferlerine başlanacağını belirtti...

Ankara-Sivas demiryolu projesinde son durum ne?

Ankara-Sivas demiryolu projesi kapsamındaki güvenlik tünelleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kırıkkale-Samsun Demiryolu projesi için halkın görüşü alınacak!

Kırıkkale-Çorum-Merzifon-Samsun Demiryolu Projesi kapsamında Halkın Katılımı Toplantısı yapılacak...

Samsun uluslararası lojistik merkez olmaya aday!

Samsun; denizhava, demiryolu ve karayolu gibi alternatifli ve gelişmiş ulaşım altyapısı, limanları, serbest bölgesi, lojistik köyü, 5 adet organize sanayi bölgesi, gelişmiş sanayi altyapısı ve geçmişten gelen ticaret geleneği ile bölgenin dünyaya açılan kapısı konumunda...

Ordulular demiryolu istiyor!

OTSO Başkanı Servet Şahin, Samsun-Sarp Demiryolu Projesi'nin Ordu ve Giresun'dan geçmesi gerektiğini ifade etti. Şahin, projenin gerçekleşmesiyle kentin ekonomide büyük adım atacağını belirtti.

Samsun Sivas Demiryolu Hattı Haberi

Samsun Sivas Demiryolu Hattı

Samsun-Kalın Demiryolu Hattı Modernizasyon Projesi Yapım Sözleşmesi İmza Töreni Rixos Grand Ankara'da gerçekleştirildi. AB hibesiyle gerçekleştirilen en yüksek meblağlı proje sözleşmesi olan, Samsun-Kalın (Sivas) Demiryolu Hattı Modernizasyonu Projesi Yapım Sözleşmesi'nin imza törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, AB Delegasyonu Maslahatgüzarı Bela Szombati, Projenin yüklenici firması Çelikler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Çelik ve Devlet Demiryolları Genel Müdürü Ömer Yıldız katıldı. Söz konusu projeyle AB Katılım Öncesi Mali Aracı (IPA) fonları kullanılarak Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti işbirliğiyle modernizasyonu gerçekleştirilecek olan Samsun-Kalın Demiryolu Hattının hizmet süresinin uzatılması ve hattın kapasitesinin artan ihtiyaçlara cevap verecek şekilde iyileştirilmesi sağlanacak. 


2017 YILI SONUNDA HAT İŞLETMEYE HAZIR 

24 Temmuz 2014 tarihinde ihale ilanının yayınlanması ile başlayan ihale süreci 12 Haziran 2015 tarihinde Çelikler Taahhüt...