26 / 04 / 2024

Sanayi yatırımları

Sanayi yatırımları

Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi ile yeni önerilerde beraberinde geldi.  Yeni sistemde sanayi yatırımlarında “Emlak Sanayi” modeli ile arazinin rant amaçlı kullanımının önüne geçilmesi isteniyor.

Erdal Bahçıvan: Sanayi tesisleri taşınmamalı!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi'nin aylık olağan toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, “Sanayicinin sorunları çözülmeli ki, nitelikli üretime ağırlık versin” dedi.

Erdoğan Duransoy: Yatırım saniyeden inşaata geçiyor!

Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ö. Erdoğan Duransoy, sanayicileri zor paza kazandığını söyledi. Duransoy, yatırımların sanayi sektöründen inşaat sektörüne kaydığını belirtti.

Yatırımlarda arazi payı yükseliyor!

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Şeref Oğuz bugünkü yazısında 2023'teki sanayi yatırımlarından bahsetti. Oğuz, yatırımlar için arazi payının giderek yükseldiğini söyledi.

Fikri Işık: Yatırımlarda önemli reformlar gerçekleşecek!

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde (KOSBİ) faaliyete başlayan 9 yeni fabrikanın toplu açılış törenine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yatırılarda yeni ve önemli reformlar gerçekleşeceğini belirtti.

Sanayi yatırımları için 60 ay vadeli 6 ay ödemesiz kredi!

Sanayi sektörüne yönelik paketin ayrıntıları netleşti. Kamu ve özel bankalar üretim kredileri için işbirliği yapacak. Şirketlere 60 ay vadeli işletme, 6 ay ödemesiz makine ekipman kredisi verilecek

Zeyşah Gayrimenkul Yatırımları İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Zeyşah Gayrimenkul Yatırımları İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Yasemin Zeynep Özçelik Kaya tarafından kuruldu.

Eskişehir'de fabrika yatırımları için gaza basıldı! 2030 yılında toplam bin 250 fabrika olacak!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir'e yapılan sanayi yatırımlarının devam ettiğini söyleyerek, hedeflerinin 2030 yılına kadar bin 250 fabrika olduğunu açıkladı.

Rkn Gayrimenkul Yatırımları Ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Rkn Gayrimenkul Yatırımları Ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Maltepe'de 8 milyon 583 bin 446 TL sermaye bedeli ile Erkan Özmen tarafından kuruldu.

Uzunal Cadde Yapı Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uzunal Cadde Yapı Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Efe Uzunal, Mehmet Şişman ve Murat Üsküdarlı ortaklığında kuruldu.

Saba Jeotermal İnşaat Ve Turizm Yatırımları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Saba Jeotermal İnşaat Ve Turizm Yatırımları Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Barış Tüysüz ve Sait İlhan ortaklığında kuruldu.

Hay Girişim İnşaat Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Hay Girişim İnşaat Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Zeki Tuğrul tarafından kuruldu.

Versay Real Estate Gayrimenkul Yatırımları Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Versay Real Estate Gayrimenkul Yatırımları Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 150 bin TL sermaye bedeli ile Aouatıf Aıssaouı, Cumhur Alparslan ve Yasin Özgür Akkoç ortaklığında kuruldu.

Deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlendi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlediklerine değinerek, bu teşvik belgelerinde öngörülen toplam yatırım tutarının 61 milyar lira olduğunu söyledi.

Ekol Anadolu Gayrimenkul Geliştirme Enerji Proje Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ekol Anadolu Gayrimenkul Geliştirme Enerji Proje Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ümit Kiler, Nahit Kiler ve Vahit Kiler ortaklığında kuruldu.

Planet Gayrimenkul Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Planet Gayrimenkul Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Rabia Tapan tarafından kuruldu.

Virtue Gayrimenkul Ve Sanayi Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Virtue Gayrimenkul Ve Sanayi Yatırımları Anonim Şirketi Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Neslihan Onur tarafından kuruldu.

Fbb Gayrimenkul Yatırımları İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fbb Gayrimenkul Yatırımları İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Tekin Baş ve Ziya Soner Barım ortaklığında kuruldu.

Trıllıonı Gayrimenkul Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Trıllıonı Gayrimenkul Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mohamed Mezar A Abdelall tarafından kuruldu.

Sanayi yatırımları Haberi

Sanayi yatırımları

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı olan Yaşar Süngü, yeni sistemde sanayi yatırımlarında “Emlak Sanayi” modeli ile arazinin rant amaçlı kullanımının önüne geçilmesi gerektiğiyle ilgili yazdı...


Yeni dönemle birlikte OHAL uygulamasının kalkması yabancı sermayenin Türkiye’de yatırım kararı alma sürecini hızlandırması, siyasi ve ekonomik istikrarla 2017 yılında yakalanan yüzde 7,4’lük büyüme rakamının yeniden yakalanması bekleniyor.

Yani seçimleri geride bırakan Türkiye için artık icraat zamanı.
Son dönemde döviz kuru artışları ve arkasından gelen faiz hamleleri sanayi üzerinde ciddi bir baskı oluşturdu.

Enerji ve emtia fiyatlarının artmasının yanında ticari kredi faizlerinin yüzde 25’lere yaklaşan yüksek oranlarda seyretmesi yatırım yapmayı zorlaştırdı ve finansman yükünü artırdı.

Bundan sonra ana gündemin ekonomi olması gerektiğine dikkat çeken sanayicilerin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminden beklentileri şöyle:

“Başta kur oynaklığı, enflasyon ve cari açık olmak...