26 / 04 / 2024

Erdal Bahçıvan: Sanayi tesisleri taşınmamalı!

Erdal Bahçıvan: Sanayi tesisleri taşınmamalı!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi'nin aylık olağan toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, “Sanayicinin sorunları çözülmeli ki, nitelikli üretime ağırlık versin” dedi.



İstanbul Sanayi Odası (İSO) üyeleri, sanayide yüksek maliyet, haksız rekabet gibi pek çok sorunla mücade ediliyor. İSO Meclisi'nin aylık olağan toplantısında konuşan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Başbakan Binali Yıldırım'dan, sanayide büyümenin hızlandığını ancak asıl hedeflerinin nitelikli büyüme olduğunu ve bu yönde destek istediklerini açıkladı. 


Bahçıvan, şehirdeki sanayi tesislerinin her 10 yılda bir taşınmasıyla ilgili projelerin hem kaynak hem de zaman israfı olduğunu açıkladı. 


Bahçıvan, "Kentin ihtiyaçları ile sanayinin ihtiyaçları arasındaki denge gözetilerek İstanbul'da sanayi yeniden ele alınmalıdır. İstanbul'daki sanayimizin her 10-15 yılda bir, şehrin gelişimi paralelinde bir oraya bir buraya taşınması ciddi kaynak israfıdır. İstanbul'daki sanayimizin bu göçebelik durumu artık bir çözüme kavuşturulmalıdır" dedi.


Kamunun sanayi yatırımlarına mutlaka destek sağlaması gerektiğini vurgulayan Bahçıvan, yeni nesil bir kalkınma bankasının önemli bir ihtiyaç oduğunu vurguladı.



Sabah


Geri Dön