26 / 04 / 2024

sancaktepe belediyesi kentsel dönüşüm

sancaktepe belediyesi kentsel dönüşüm

3 gecekondu mahallesinin birleşmesiyle oluşan İstanbul’un çiçeği burnunda ilçesi Sancaktepe’de bir yandan yeni markalı konut projeleri yükseliyor bir yandan da eksi binalar hızla dönüşüyor. İşte Sancaktepe kentsel dönüşüm 2013…

İsmail Erdem: Sancaktepe'de kentsel dönüşümü vatandaş kendi yapıyor!

İstanbul’un çiçeği burnunda ilçesi Sancaktepe gecekondudan modern binalara doğru hızlı bir evrim geçiriyor. Bir yandan markalı konutlar yükselirken bir yandan da vatandaş binasını yıkıp depreme dayanıklı yeni binalarla kentsel dönüşümü hızlandırıyor...

Sancaktepe'de kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı! İlçede 3 bin 12 riskli bina var

İstanbul Sancaktepe'de kentsel dönüşüm için her binanın MR'ı çekildi. Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü kentsel dönüşüm çalışmalarının 6 bölgede devam ettiğini belirtti. İşte detaylar...

Başakşehir Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor. Tamamlanan ve devam eden dönüşüm çalışmalarıyla ilçe genelindeki riskli bina oranının yüzde 50’den yüzde 15’e düşürüldüğü belirlendi. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yatırımlarını artıracak!

2022 senesi için yapılacak yatırımlarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, gelecek sene kentsel dönüşümde de yatırımlarını hızlandıracaklarını dile getirdi.

Yıldırım Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Yıldırım Belediyesi’nin, ilçenin dönüşümünde model olacak Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap’ta ihale süreci bitirildi. 

Ümraniye Belediyesi kentsel dönüşüm toplantılarının üçüncüsünü gerçekleştirdi!

Ümraniye Belediyesi tarafından ilçede bazı mahallelerinde yaşanan kentsel dönüşüm sıkıntılarını gidermek için açılan kentsel dönüşüm ofislerinde bilgilendirme toplantılarının üçüncüsü yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel tasarım yarışması sonuçlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kentsel tasarım yarışması sonuçlandı. Projede  kazanan isimler açıklandı. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden kentsel dönüşüm için ilk adım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları için Depreme Hazırlık ve Kentsel Dayanıklılık çalıştayının ilkini gerçekleştirdi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kentte yapılacak çalışmalar için her şeyin hazır olduğunu dile getirdi.

Mamak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 248 konut teslim edildi!

Mamak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesinin ikinci etabı kapsamında tamamlanan 248 konut, hak sahiplerine kura ile teslim edildi...

Sancaktepe Belediyesi'nin kaymakamlık binasını sattığı iddiası!

Sancaktepe Belediyesi'nin yeni yönetimi 50 milyon liralık borçlanma kararı aldı. Yönetim şuan kendi mülkiyetindeki eski belediye binasını bedeli karşılığında İçişleri Bakanlığına devretti.  

Sancaktepe Belediyesi’nde yeni dönem ilk meclis toplantısı yapıldı!

31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra Sancaktepe Belediyesi yeni dönem ilk meclisi Başkan Av.Şeyma Edöğücü yönetiminde yapıldı.

Kocasinan Belediyesi kentsel dönüşüm projelerine devam ediyor!

Kocasinan Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Yunus Emre Mahallesi’nde, 112 daire ve ticaret alanlarıyla ilgili müteahhitlerle anlaşma sağladıklarını açıkladı.

Şahinbey Belediyesi'nde kentsel dönüşüm rekoru!

Gaziantep'in Şahinbey İlçe Belediyesi kentsel dönüşüm kapsamında 7 bin 594 yapıyı kamulaştırarak yıkımını gerçekleştirdi ve kentsel dönüşüm rekoru kırdı. 

Mamak Belediyesi kentsel dönüşüm kura çekilişi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Mamak Belediyesi ortaklığında hayata geçirilen Mamak kentsel dönüşüm kura çekilişi yapıldı.

sancaktepe belediyesi kentsel dönüşüm Haberi

sancaktepe belediyesi kentsel dönüşüm

İstanbul Anadolu Yakası’nda konumlanan Sancaktepe, İstanbul’un en genç ilçeleri arasında yer alıyor. 2008 yılında ilçe statüsüne kavuşan Sancaktepe, güneyinde Kartal, güneybatısında Maltepe, batısında Ataşehir ve Ümraniye, kuzeyinde Çekmeköy, doğusunda Pendik ve güney doğusunda Sultanbeyli’ye komşu konumda yer alıyor. 61 bin 90 kilometrekare alan üzerinde yer  alan Sancaktepe’nin 300 bine yakın  nüfusu bulunuyor. 




3 gecekondu mahallesinin birleşiminden doğdu

Toplam 20 mahalle ve 1 köyden oluşan Sancaktepe, Ümraniye’ye bağlı Sarıgazi, Yenidoğan ve Kartal’a bağlı Samandıra beldelerinin birleşmesinden oluşuyor. Sancaktepe’nin her yağmurda çamur deryasına dönen 3 gecekondu semtinin birleşmesinden oluştuğuna dikkat çeken Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Samandıra, Sarıgazi ve Yenidoğan… Çok değil,...