26 / 04 / 2024

Şanlıurfa trambüs güzergahı

Şanlıurfa trambüs güzergahı

Şanlıurfa trambüs projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel felaketi: Caddeler göle döndü, ölü sayısı 5'e yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı Adıyaman ve Şanlıurfa'da şimdi de sel felaketi yaşanıyor. Caddelerin göle döndüğü sel felaketinde Şanlıurfa'da 4 kişi, Adıyaman'da 1 kişi hayatını kaybetti...

Şanlıurfa için acele kamulaştırma kararı!

Şanlıurfa ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şanlıurfa Trambüs Projesi TBMM gündeminde!

Şanlıurfa ilinde yapılan Trambüs Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şanlıurfa Döşeme Camisi ibadete açıldı!

Şanlıurfa Balıklıgöl’de bulunan ve 5 yıldır kapalı olan Tarihi Döşeme Camisi’nin restorasyonu tamamlandı.  8 asırlık cami uzun süren çalışmalarının ardından ibadete açıldı...

Şanlıurfa Döşeme Camisi’nin restorasyonu tamamlandı!

Şanlıurfa Balıklıgöl’de bulunan ve 5 yıldır kapalı olan caminin bir kısmı, İtalya’dan, Yunanistan’dan ve Arnavutluk’tan gelen ekipler tarafından restore edildi. Döşeme Camisi ramazan ayında ibadete açılacak...

Metrobüs güzergahı için planlanan metroya bir an önce başlanmalı!

İBB Meclisi’nin İYİ Parti Grup Sözcüsü olan trafik ve ulaşım uzmanı Dr. Suat Sarı;" Metrobüs güzergahına planlanan metro hattına hemen başlanması gerek" dedi...

Şanlıurfa trambüs projesiyle ilgili 5 soru mecliste!

Şanlıurfa trambüs projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şanlıurfa'da imar ve şehircilik planlaması görüşüldü!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından imar ve şehircilik planlamaları ile ilgili istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda, imar ve şehircilik planlaması ile ilgili konularda görüşüldü.

Şanlıurfa Göbeklitepe'ye otel yatırımı bekleniyor!

UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınan Şanlıurfa'nın Göbeklitepe bölgesinde konaklama sıkıntısı yaşanıyor. Şehre büyük firmaların otel yatırımı yapması bekleniyor.

Şanlıurfa Balıklıgöl'deki Halil-ürrahman Medresesi'nin arazi mecliste!

Şanlıurfa Balıklıgöl'deki Halil-ürrahman Medresesi'nin bulunduğu arazinin satışa çıkarıldığı iddiası meclis gündemine taşındı..

Şanlıurfa'da tapu sevinci!

Şanlıurfa Haliliye Süleymaniye mahallesinde bulunan evlerin tapu verme programında açıklamalar yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi: "Bugün bir bölgede bunu gerçekleştirdik.Tapu sahiplerine hayırlı olsun" diye konuştu.

Şanlıurfa Çiftçi Trambüs Projesi'nde son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, trambüs projesinin 1’inci etap çalışmalarıni yerinde inceledi. Projede 1’inci etap çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Şanlıurfa'daki tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde göçük!

Şanlıurfa'da yer alan tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde altyapı çalışmaları sırasında göçük meydana geldi.

Şanlıurfa trambüs güzergahı Haberi

Şanlıurfa trambüs güzergahı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa trambüs projesinin akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın soruları:
1- Proje ihalesinde teslim tarihini olan 08.06.2018 tarihinin üstünden bir yılı aşkın zaman geçmesine rağmen proje halen tamamlanamamıştır. Projenin yapım çalışmalarına hangi sebeplerle ara verildi?

2- Söz konusu projeye devam edilecek mi? Eğer edilecek ise ne zaman tekrar çalışmalar başlatılacaktır?

3- Bugüne kadar bu proje için harcanan inşaat ar-ge yatırım tutarları ne kadardır? Projenin bitirilmesi için bundan sonra harcanması planlanan tutar ne kadardır?

4- Eğer projenin yapımı yarım bırakılacak ise bugüne kadar harcanan paralar ne olacaktır? Ekonomik anlamda zor günlerden geçen ülkemizin kaynaklarını böyle sorumsuzca kullanan kişilerden bakanlık hesap soracak mıdır?

5- Projeye...