26 / 04 / 2024

Satılık otel sayısında son durum

Satılık otel sayısında son durum

Son bir yılda satılığa çıkarılan otel sayısının yüzde 129 arttığı belirtiliyor. Aralarında beş yıldızlıların da bulunduğu tesislerin satış gerekçesi ise düşük karlılıklar ve borçlar Türkiye turizmindeki kriz otelleri vurmaya başladı.

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

Konutta balon söndü: Satılık ev fiyatlarında talep durdu, fiyatlar düşüşe geçti!

Fahiş rakamlarla satışa çıkarılan satılık evlerde balon söndü. Uzun süredir yükseliş eğiliminde olan konut fiyatları, sektörde yaşanan durgunluk nedeniyle düşüşe geçti.

Türkiye'deki kiralık ve satılık konut sayısı meclis gündeminde!

27 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla Türkiye'deki kiralık ve satılık konut sayısı TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kovid-19'la satılık otel ve fabrika sayıları patladı!

Bir zamanlar, “işçi aranıyor” ilanları ile kapısında afişler asılan fabrikalarda artık “Sahibinden satılık” ilanları görülüyor. 

Yüzlerce satılık otel var, el değiştirme yok!

BDO Danışmanlık'tan Mehmet Önkal, turizm sektöründeki Kovid-19 etkisine ilişkin, "Piyasada yüzlerce satılık otel var. Bu otelleri almak isteyenler de oluyor. Ancak oteller el değiştirmiyor. Otel sahipleri mallarının çok kıymetli olduğunu düşünüyor" dedi.

Misal İstanbul GOP satılık daire fiyatları!

Misal İstanbul projesi İstanbul Gaziosmanpaşa'da Süleyman Ekşi İnşaat tarafından inşa ediliyor. Misal İstanbul GOP satılık daire fiyatları kapsamında dairelerin metrekare birim fiyatı 5 bin 230 TL'den başlıyor...

Satılık turistik tesis sayısı Mayıs'tan sonra artacak!

Yaşanan siyasi ve ekonomik krizler nedeniyle 2016 ve sonraki yıllardan umudunu kesen turizmciler, otellerini satarak sektörden çekilmek istiyor. Satılık tesis sayısının, mayıs ve haziran aylarında iki katına çıkacağı tahmin ediliyor.

Kartal Referans Kordonboyu satılık!

Kartal Referans Kordonboyu satılık daire tipleri arasında 1+1'den 4+1'e kadar farklı seçenekler yer alıyor. Kiler GYO imzasıyla inşa edilecek proje Boğaziçi Köprüsü’ne yaklaşık 23 kilometre mesafede bulunuyor.

Emlak Konut Körfezkent 4. Etap 2. Kısım satılık!

Emlak Konut Körfezkent 4. Etap 2. Kısım satılık daire tipleri arasında 2+1'den 4+1'e kadar farklı seçenekler yer alıyor. Proje Kocaeli Körfezkent'te inşa ediliyor.

Kağıthane Ege Yapı Projesi satılık!

Kağıthane Ege Yapı Projesi satılık daire tipleri arasında 1+0'dan 4+1'e kadar farklı seçenekler sunuluyor. Ön talep süreci devam eden projenin Eylül ayında satışa sunulması planlanıyor.

DKY On Evleri satılık!

DKY On Evleri satılık daire tipleri arasında 1+1,5 ve 2+1,5'lar yer alıyor. Ön talep süreci devam eden proje İstanbul Avrupa Yakası Kağıthane'de inşa edilecek.

Gaziantep Gazikent satılık konut!

Gaziantep Gazikent satılık konut sayısı 172 olarak belirlendi. Gaziantep Gazikent Evleri fiyatları 173 bin TL'den başlıyor. Projede daire tipleri 3 oda 1 salon şeklinde dizayn edildi.

Ege Denizi’nin iki tarafı satılık adalarla dolu!

Ekonomik kriz yaşayan Yunanistan’da Ege’deki pek çok ada satışa çıkarılırken, Ege Denizi’nin Türkiye’ye ait bölümünde de satılık ada sayısı komşudan geri kalmıyor.

Satılık otel sayısında son durum Haberi

Satılık otel sayısında son durum

Son bir yılda satılığa çıkarılan otel sayısının yüzde 129 arttığı belirtiliyor. Aralarında beş yıldızlıların da bulunduğu tesislerin satış gerekçesi ise düşük karlılıklar ve borçlar Türkiye turizmindeki kriz otelleri vurmaya başladı. Cumhuriyet'ten Şehriban Kaya'mn yaptığı araştırmaya göre, Sahibinden.com üzerinden satılığa çıkarılan tesis 1770'yi bulmuş durumda. Buna ilaveten, 290 apart otel, 533 butik otel, 49 motel, 121 pansiyon, 37 kamp yeri ve 59 tane tatil köyü satılığa çıkmış durumda. Sitede 'turistik tesis' kategorisindeki ilan sayısının ise 3 bin 392 olduğu belirtiliyor. Turizm sektörü uzmanlarına göre otellerin satılığa çıkmasının ana nedeni bankalara olan borç ve turist gelmediği için işlerin döndürülememesi ve kârsızlık olarak gösteriliyor. Otel ilanları bir yılda yüzde 129, satış fiyatları ise yüzde 67 arttı. 1 Ocak 17 Temmuz 2014 ile...