26 / 04 / 2024

satış bedeli 2b

satış bedeli 2b

6292 Sayılı Kanun' da 2B hak sahipliği konusunda kullanıcılar/muhdesat sahipleri, kanuni mirasçılar ve akdi halefler hak sahibi olarak kabul ediliyor. Kullanıcılar tapu kütüğünde belirtilen taşınmazların kullanıcısı olan kişilerdir...

Tapu satış bedeli KDV dahil midir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri için, tapu dairesinde satış bedeli üzerinden belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, tapu satış bedeli KDV dahil midir? Harç KDV hariç bedel üzerinden mi hesaplanır?

Tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

Tapuda satış bedelini eksik beyan eden kimseler, Maliye tarafından durumun tespit edilmesi halinde ceza ile karşılaşıyor. Peki, ceza almamak için tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

Tapu satış bedeli düzeltme işlemleri!

Tapuda yapılan yanlış beyanın tespiti halinde aradaki fark üzerinden ceza kesiliyor. Bu cezayı ödemek istemeyenler pişmanlık beyannamesi verebiliyor. İşte tapu satış bedeli düzeltme işlemleri..

Şanlıurfa Merkez'de icradan 3.9 milyon TL'ye satılık arazi!

Şanlıurfa 1. Satış Memurluğu, Şanlıurfa ilinin Merkez ilçesinde bulunan sulu tarım arazisini satışa çıkardı. Söz konusu arazinin toplam satış bedeli 3 milyon 963 bin 178 TL olarak belirlendi.

Yozgat Sorgun'da 7.6 milyon TL'ye satılık arsa!

Yozgat İl Özel İdaresi İl Encümen Başkanlığı, Sorgun'un Hamamaltı mevkiinde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 7 milyon 610 bin 966 TL olarak belirlendi.

Adana Çukurova'da 3.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Adana Sulk Hukuk Mahkemeleri, Adana Çukurova'da bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 3 milyon 258 bin TL olarak belirlendi.

Bursa Orhangazi'de 2.2 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Orhangazi Belediye Başkanlığı, Gedelek Köyü'nde bulunan gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 2 milyon 232 bin 600 TL olarak belirlendi.

Kocaeli Büyükşehir'den İzmit'te 4.4 milyon TL'ye satılık arsa!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İzmit Mehmet Ali Paşa'da bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 4 milyon 400 bin TL olarak belirlendi.

Batman'da 3.4 milyon TL'ye satılık arsa!

Batman Valiliği Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü, Batman Tilmerç'te bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 3 milyon 453 bin 550 TL olarak belirlendi.

Ankara Gaziosmanpaşa'da 7.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Ankara - Gölbaşı Belediye Başkanlığı, Gaziosmanpaşa'da bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 7 milyon 246 bin 200 TL olarak belirlendi.

Kadıköy Suadiye'de 2.9 milyon TL'ye satılık daire!

İstanbul Defterdarlığı Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Kadıköy Suadiye Mahallesi'nde bulunan daireyi satışa çıkardı. Söz konusu dairenin satış bedeli 2 milyon 900 bin TL olarak belirlendi.

Mudanya Belediyesi'nden 2.4 milyon TL'ye satılık işyeri!

Mudanya Belediye Başkalığı, Ömer Bey Mahallesi'nde bulunan işyerini satışa çıkardı. Söz konusu işyerinin satış bedeli 2 milyon 400 bin TL olarak belirlendi.

Küçükçekmece'de 27 milyon TL'ye satılık arsa!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Küçükçekmece Safra'da bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 27 milyon 11 bin 600 TL olarak belirlendi.

satış bedeli 2b Haberi

satış bedeli 2b


2B hak sahipliği, 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkındaki Kanun'da kullanıcılar/muhdesat sahipleri, kanuni mirasçılar ve akdi halefler olarak kabul ediliyor.


Kullanıcılar/muhdesat sahipleri; güncelleme listelerine, kadastro tutanaklarına ve mahkeme kararlarına göre oluşturulan tapu kütüğünde 31/12/2011 tarihinden önce taşınmazların kullanıcısı veya muhdesat sahibi oldukları belirtilen kişileri ifade ediyor.


Kanuni halef; tapu kütüğünde kullanıcı veya muhdesat sahibi olarak belirtilen kişilerin varislerini, Akdi halef ise Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra noterde düzenlenen muvafakatnameyle kullanıcı veya muhdesat sahiplerinin veya bunların kanuni mirasçılarının haklarını kendisine devrettiğini belgeleyen kişileri ifade ediyor.


2B hak sahipliği şartları!


Hak sahibi olabilecek kişilerin; 

- Süresi içinde satın almak için defterdarlıklar veya malmüdürlüklerine başvurması,

- İdarece tebliğ edilen satış bedelini dava...