18 / 04 / 2024

Şehitler Abidesi Camisi ne zaman açılacak

Şehitler Abidesi Camisi ne zaman açılacak

Gelibolu Yarımadası'nın Hisarlık Tepe mevkinde yapımı tamamlanan Şehitler Abidesi Camisi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açılacak. 

1915 Çanakkale Köprüsü'ne anlamlı tasarım! 

18 Mart 2017 tarihinde temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü, için geri sayım başladı. Dünyanın en uzun açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün Suluca Viyadüğü ayakları da Şehitler Abidesi'nden esinlenerek tasarlandı.

Eceabat Şehitler Camisi ibadete açıldı!

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde THY-OPET Havacılık Yakıtları AŞ tarafından inşa edilen Eceabat Şehitler Camisi ibadete açıldı.

Çanakkale Şehitler Abidesi Camisi yarın açılacak!

Gelibolu Yarımadası'nın Hisarlık Tepe mevkinde yapımı tamamlanan Şehitler Abidesi Camisi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açılacak. 

Çanakkale Şehitler Abidesi Camisi 18 Mart'ta açılacak!

Çanakkale'de Tarihi Gelibolu Yarımadası'nın Hisarlık Tepe mevkisindeki Şehitler Abidesi'nin ismini taşıyacak olan cami 18 Mart'ta açılacak.

Beştepe 15 Temmuz Müzesi için ilk kazma vuruldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılması talimatını verdiği Beştepe 15 Temmuz Müzesi'nin temeli atıldı. Müze, Cumhurbaşkanlığı’nın karşısındaki Şehitler Abidesi’nin yanındaki alana inşa edilecek.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişine müze!

15 Temmuz darbe girişiminde 2 polis ile 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu yakası ayağına geçen yıl açılan Şehitler Abidesi’nin hemen altına müze, mescit ve denetleme binası inşa edilecek. 

Beştepe'de 15 Temmuz Şehitler Abidesi açılışı yapıldı!

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla Ankara'da 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin açılışı yapıldı. Erdoğan, "Neler oldu neler oluyor? Bizim üzerimize düşeni yapmamız lazım. 15 Temmuz'u unutmadığımız gibi bu ihanet karşısında kimin nasıl bir duruş sergilediğini de unutmayacağız" dedi.

İşte 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin detayları!

Cumhurbaşkanlığı tarafından Ankara'da inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Abidesi, darbe girişiminin birinci yıl dönümünde düzenlenecek anma programı ile açılacak. 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin genel özellikleri açıkladı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin camisi açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını kıldığı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tacettin Aslan Camisi’ni ibadete açtı. Erdoğan, 18 Mart Şehitler Haftası’nın içinde taçlandırılmış bir günde bir arada olduklarını dile getirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Şehitler Abidesi müze inşaatı açıklaması!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2007 yılında yapılan protokol ile Şehitler Abidesi'nin bulunduğu alanı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devrettiklerini belirterek "Müze inşaatıyla bir alakamız yoktur" dedi..

Nablus'ta Yasir Arafat Camisi ibadete açıldı!

Batı Şeria'da Osmanlı mimari özelliklerini yansıtan Yasir Arafat Camisi ile bünyesinde inşa edilen 2. Abdulhamid Salonu'nun açılışı yapıldı. Açılıl, Eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın ölümünün 10'uncu yılı anısına gerçekleşti...

Gaziosmanpaşa Çifte Minare Camisi yıkılacak!

Gaziosmanpaşa Çifte Minare Camisi yıkılacak. Belediyeler Üsküdar'da park alanını cami alanına çevirirken, Gaziosmanpaşa'da 50 yıldır bulunan Çifte Minare Camisini ticaret ve konut alanı kapsamına alarak imara açılacak.

Balkanların en büyük camisi yapılıyor!

Türkiye Diyanet Vakfı' nın girişimleri sonucu Arnavutluk'un başkenti Tiran' da Balkanlar'ın en büyük camisi inşa edilecek. Osmanlı mimarisinde inşa edilecek caminin 2 yılda tamamlanması planlanıyor...

Şehitler Abidesi Camisi ne zaman açılacak Haberi

Şehitler Abidesi Camisi ne zaman açılacak

Çanakkale'de tarihi Gelibolu Yarımadası'nın Hisarlık Tepe mevkisinde yapımı tamamlanan Şehitler Abidesi Camisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yarın hizmete açılacak.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü yılında açılacak caminin yapımında 250 metreküp sarıçam ahşabı kullanıldı.

Aynı anda 350 kişinin ibadet edeceği cami için yaklaşık 4 milyon lira harcama yapıldı. 

Açılışa hazırlanan camiye son olarak, "Allah yolunda öldürülenler için 'ölüler' demeyin. Hayır, onlar diridirler fakat siz bilemezsiniz." ayetinin yazılı olduğu tabela, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir tarafından asıldı.

- "Ortaya çok şirin, butik ve güzel bir cami çıktı"

Tarihi Alan Başkanı Kaşdemir, yaptığı açıklamada, çok özel ve güzel bir caminin inşa edildiğini belirtti.

Caminin yapımında THY OPET Havacılık Yakıtları AŞ firmasının katkı sağladığını söyleyen Kaşdemir, şu açıklamalarda bulundu:

 "Verilen desteklerle beraber ortaya...