24 / 04 / 2024

Şeker fabrikalarının satışı

Şeker fabrikalarının satışı

Seçim öncesi tartışmalara neden olan 13 şeker fabrikasının özelleştirilmesi sandıkta AK Parti’ye oy kaybettirmedi. Bu fabrikaların bulunduğu 11 ilden 9’unda iktidarın oyu yükseldi.

Elbistan ve Alpullu Şeker Fabrikası 447 milyon TL'ye satıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.'ye ait Elbistan Şeker Fabrikası ile Alpullu Şeker Fabrikası'nın satışını onayladı. Şeker fabrikaları toplam 447 milyon TL'ye satıldı..

Şeker fabrikalarının satış süreci meclis gündeminde!

Şeker fabrikalarının satış süreci meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin 7 soru TBMM'de!

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Şeker fabrikalarının satışına ilişkin soru önergesi hazırlandı!  

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamuya ait şeker fabrikalarının yeniden satışa çıkarılacağı yönündeki haberlere ilişkin soru önergesi hazırladı..

Şeker fabrikalarının arazileri satışa çıkarıldı! 61 bin metrekarelik arazi, üzerindeki lojmanlarla satılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı üzerinde lojman binalarının bulunduğu Muş Şeker Fabrikası arazisi ile Bursa’da depoların da yer aldığı arazileri satışa çıkardı.

Türkşeker fabrikalarına 613 geçici işçi alınacak! Bu tarihleri aman kaçırmayın! Tek tek açıklandı! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin (Türkşeker) bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmesi amacıyla farklı branşlarda toplam 613 geçici işçi alınacağını duyurdu. Peki başvurular ne zaman?

Şeker fabrikası acil personel arıyor! KPSS şartı aranmıyor! Hemen başvurun yarın işe başlayın!

Şeker fabrikalarının personel alımlarını bekleyenlere müjde. Alımlar başladı. İşte istenilen şartlar!

ÖİB'den 10 ildeki taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Şeker Fabrikaları, Sümer Holding ve Hazine’ye ait bazı taşınmazların satışına onay verdi. 

Türkiye Şeker Fabrikaları'nın 9 ildeki taşınmazı 41.7 milyon TL'ye satıldı!

Türkiye Şeker Fabrikaları'na ait çok sayıda kentteki gayrimenkulün satışı gerçekleşti 

Özelleştirilen Şeker Fabrikalarının Kamulaştırılması Hakkında Kanun Teklifi!

Özelleştirilen Şeker Fabrikalarının Kamulaştırılması ve İşlemleri Devam Eden Fabrikaların Özelleştirme İşlemlerinin Durdurulması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Şeker Finansal Kiralama'nın finansman bonosu ihracının satışı 8 Eylül'de tamamlandı!

Şeker Finansal Kiralama'nın 65 gün vadeli iskontolu 21 milyon TL nominal tutarlı nitelikli yatırımcıya satışı yapılan finansman bonosu ihracının satışı tamamlanma tarihi 8 Eylül 2020 olarak düzeltildi. 

Şeker fabrikalarının arazileri konut yapımı ve ticaret için kullanılabilecek!

Şeker fabrikalarının imar planının değişmesiyle birlikte arsaların olduğu parsellere ticaret, turizm, konut, park, kentsel gelişme alanı tanımları geldi...

Şeker fabrikalarına ait arazilerde yapılaşmanın önü açıldı!

Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı illerde bulunan şeker fabrikalarına ait 10 ayrı arazi için imar değişikliğine gidildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, şeker fabrikalarına ait arazilerde ticaret, turizm, konut alanı, alışveriş merkezi gibi yapılaşmanın önünün açıldığını iddia etti.

Niğde Bor Şeker Fabrikası'nın arazisi satılıyor mu?

Bor Şeker Fabrikasının özelleştirme ihalesine girmeyen bir firmaya devredildiği iddiası ve Fabrika arazisinin, bu firmaya satışa çıkarılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sarıbal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ve ve fabrikaların akıbeti mecliste!

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ve fabrikaların akıbeti TBMM gündemine taşındı. CHP'li Barut, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Şeker fabrikaları özelleştirme kapsamından çıkartılmalı!

Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök yaptığı açıklamada şeker fabrikalarının tamamının özelleştirme kapsamından çıkarılması gerektiğini söyledi.

Ilgın, Burdur ve Yozgat şeker fabrikalarının ihaleleri iptal edildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ilgın, Burdur ve Yozgat şeker fabrikalarının ihalelerini resmen iptal etti. İptal kararı ise henüz kamuoyuyla paylaşılmadı.

Şeker fabrikalarının satışı Haberi

Şeker fabrikalarının satışı

Özelleştirilen 13 şeker fabrikasının bulunduğu illerden 11’inde Cumhur İttifakı’nın ortak adayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oyu geçen yıl yapılan referanduma göre artarken, 2 ilde düştü. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye (TÜRKŞEKER) ait Afyonkarahisar, Tekirdağ- Alpullu, Niğde-Bor, Burdur, Çorum, Kastamonu, Kahramanmaraş-Elbistan, Erzincan, Erzurum, Konya- Ilgın, Kırşehir, Muş, Tokat- Turhal ve Yozgat olmak üzere 14 fabrika nisan ayında yapılan ihalelerle satışa çıkarken, 13’ü özelleştirildi. 

Kastamonu Şeker ihalesi, komisyon tarafından belirlenen 119.6 milyon liralık tutarda teklif veren yatırımcı çıkmadığı için sonuçlandırılamadı. 13 fabrikanın satışından devlet 5 milyar liraya yakın gelir elde...