24 / 04 / 2024

Sektör temsilcileri

Sektör temsilcileri

Darbe girişimine kalkan olan Türk halkının ekonomiye duyduğu güven kredileri artırdı.15-21 Temmuz'da krediler 27.4 milyar artışla 1.6 trilyona çıktı. Reel sektör, gıdadan tekstile, teknolojiden inşaata kadar satışın durmadığını, yatırım planlarının sapmadığını bildirdi.

Sektör temsilcilerinden TÜİK Konut Satış İstatistikleri değerlendirmesi!

Türkiye genelinde konut satışları 2016 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,4 oranında artarak 114 bin 800 oldu. Sektör temsilcileri TÜİK'in konut satış istatistiklerini yorumladı...

Sektör temsilcileri Ankara Mimarlar Odası'nı eleştirdi!

Ankara'nın çehresini değiştirecek ve bir dünya şehri haline getirecek tüm projelere karşı çıkıp mahkeme mahkeme dolaşan Ankara Mimarlar Odası, sektör temsilcilerini isyan ettirdi.

İnşaat sektörü temsilcileri 2024 yılından tedirgin! Arz sıkıntısı yaşanabilir!

Eflasyonist ortam, inşaat sektöründe kendini en çok konuta erişim zorluğu ve fahiş kira artışlarında gödterdi. İnşaat temsilcileri 2024'e karşı vatandaşları uyarıyor, uzmanlar 2023 yılının zorlu geçtiğini, 2024’e ise daha temkinli baktıklarını belirtti.

Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi! Sektör temsilcileri Bursa'da bir araya geldi!

MAPEI’nın organize ettiği Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi. Bursa’da gerçekleştirilen toplantıda sektör temsilcileri bir araya geldi. 

Gayrimenkul sektörü temsilcileri BDDK'nın konut kredileri kararını değerlendirdi! Konut fiyatlarındaki artış frenlenecek

İlk konutunu alacaklara yönelik yapılan kredi düxzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu kararla birlikte konut fiyatlarındaki artışın frenlenebileceğini söyledi. 

Konut satışları neden geriledi? Seçim ve deprem piyasayı nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı!

Tüketicinin yatırımda ‘güvenli liman’ gördüğü konut sektöründe satışlar nNisan ayında sert geriledi. Sektör temsilcileri, düşüşün sebebini “Seçim sürecinde ‘bekle-gör’ dönemi, krediye erişimin neredeyse imkansızlaşması ve arz sıkıntısının fiyatlar üzerindeki baskısı” şeklinde işaret etti. 

Otomotiv sektöründe tedarik krizi sürüyor! Sektör temsilcileri, kimsenin duymak istemediği haberi verdi

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, otomobil satışlarını vurdu. Dünya genelinde tedarik krizi devam ederken, sektör temsilcileri fiyatların kademeli olarak yükselmeye devam edeceğini belirtiyor.

İnşaat Sektörü Temsilcileri İzmir’de bir araya geliyor!

İnşaat Sektörü Temsilcileri, 12-13 Kasım’daki Karşıyaka Yapı Üreticileri ve Yapı Malzemeleri Fuarı’nda buluşacak.

Düşük faizler inşaat sektörüne cansuyu oldu! 

Pandemi döneminde bankalar tarafından uygulanan düşük faiz kampanyaları ile 3 ayda 140 bine yakın kişi ev sahibi oldu. Sektör temsilcileri bu kampanyaların devam etmesi gerektiği görüşünde.

İnşaat sektörü konut açığı için destek bekliyor!

Konutta talep ciddi oranda artmasına rağmen emtia fiyatları ve faiz oranları nedeniyle konut üretiminde hareketlilik durdu. Sektör temsilcileri konut açığı olacağını belirterek destek talep ediyor.

İnşaat sektöründe dipten dönüş başladı!

2020'de verilen yapı ruhsat sayısı pandemiye rağmen artış kaydetti. Bu artışlarla birlikte sektör temsilcileri yeni projelerin raftan ineceği görüşünde. 

Rusya'da inşaat sektörü Kovid-19'dan nasıl etkilendi?

Rusya'da Kovid-19 salgını sebebiyle sınırların büyük ölçüde kapalı olması, özellikle konut projelerinde inşaatları durma noktasına getirdi. Sektör temsilcileri sorun çözülmediği halde, teslim sürelerinin uzayacağını ve ev fiyatlarının artacağını vurguluyor.

İnşaat sektörünü 2021'de neler bekliyor?

Sekiz çeyrek art arda daraldıktan sonra, pandemi döneminde hükümetin genişleyici politikalarının desteğiyle iki yıl aranın ardından büyüme kaydeden inşaat sektörünü 2021'de neler bekliyor? Sektör temsilcileri değerlendirdi...

2021'de gayrimenkul sektöründe neler olacak?

Sektör temsilcileri gayrimenkul sektörü için 2021 öngörülerini açıkladı. Peki gayrimenkul sektörünü 2021'de neler bekliyor? İşte konut üreticilerinin ve sektör temsilcilerinin görüşleri..

Gayrimenkul sektörüne pandemi ayarı!

Gayrimenkul sektörü Kovid-19 salgınının damgasını vurduğu 2020’de Ağustos sonuna kadar uygulanan faizlerdeki düşüş trendiyle avantajlı çıktı. Sektör temsilcileri, 2021'de daha büyük metrekareli evlere, butik projelere ve villalara ilginin daha az artacağına dikkat çekiyor.

Sektör temsilcileri Haberi

Sektör temsilcileri

Türkiye'de darbe girişimiyle ekonomiyi sekteye uğratmak isteyenlere inat, tüketici satışları ve yatırım hedefleri sapmadan devam ediyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) günlük yayımladığı bankacılık bültenlerine göre, 15 Temmuz’da 1 trilyon 573 milyar lira olan krediler toplamı, 21 Temmuz itibariyle 1 trilyon 600 milyar liraya yükseldi. Böylelikle 6 günlük sürede kredi artışı 27.4 milyar lira yükselmiş oldu. Bu kapsamda 15 Temmuz itibariyle 1 trilyon 585 milyar lira olan krediler18 Temmuz’a 1 trilyon 583 milyara çıktı.


KREDİLER 1.6 TRİLYON LİRA

Bu rakam 21 Temmuz’a gelindiğinde ise toplam 1 trilyon 600 milyar liraya ulaştı. Mevduatlar da yükseldi. Yine 15 Temmuz itibariyle 1 trilyon 402 milyar lira olan mevduat, 21 Temmuz’da1 trilyon 426 milyara ulaştı. Öte yandan İnşaattan otomotive, teknolojiden gıdaya kadar iç piyasaya...