16 / 04 / 2024

Sektör temsilcileri Ankara Mimarlar Odası'nı eleştirdi!

Sektör temsilcileri Ankara Mimarlar Odası'nı eleştirdi!

Ankara'nın çehresini değiştirecek ve bir dünya şehri haline getirecek tüm projelere karşı çıkıp mahkeme mahkeme dolaşan Ankara Mimarlar Odası, sektör temsilcilerini isyan ettirdi.



Ankara'nın çehresini değiştirecek ve bir dünya şehri haline getirecek tüm projelere karşı çıkıp mahkeme mahkeme dolaşan  Ankara  Mimarlar Odası, sektör temsilcilerini isyan ettirdi. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, "Artık bu odadan mesleki anlamda faydalanamıyor, birlikte çalışamıyoruz. Bıktık, sektör olarak bunlarla iş yapmaya korkuyoruz" dedi. 



Sektör temsilcileri Ankara Mimarlar Odası nı eleştirdi!


BUNCA YIL SUSTUK ARTIK YETER 

Mimarlar Odası'nın son olarak 'yeni tip imar planının' iptaline sebep olmasının bardağı taşıran son damla olduğunu belirten Tellioğlu, "Bunca yıl tüm yaptıklarına rağmen sustuk ama artık yeter. İdeolojik adımlarıyla toplumu bölmeye çalışan bu yapıya dur diyeceğiz' diye konuştu. İmar planının iptalinin ardından ciddi zararlarla karşı karşıya olduklarını söyleyen Tellioğlu, "Bu odadan mesleki anlamda faydalanamıyor, birlikte çalışamıyoruz. Ankara'da itiraz edip, karalayacakları köprü, yol, bina ve proje kalmadı şimdi de gözlerini konut ve inşaat sektörüne diktiler. Biz bıktık bunlardan inanın sektör olarak iş yapmaya korkuyoruz. Sektör ve iş adamları olarak bu odayı faydasız hatta zararlı buluyoruz, yaptıkları işin detayına inmek istemiyorum. Bu odada mimar ve mühendis olarak bulunan şahısların mesleklerine hizmet etmiyorlar, artık dur demek gerek" dedi. Mimarlar Odası'nın itirazların arkasında yetersizliğini gizleme ve gündemde kalma olduğunu belirten Tellioğlu, "Bunlardan şikayetçiyiz, sektör temsilcileri olarak faydasız, bölücü ve marjinal gruplarla dolan bu odanın kapatılmasını istiyoruz" dedi. 


Tellioğlu, "Yıllardır Ankara'da taş üstüne konan her duvara itirazım var diyen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne 'tuvalet' benzetmesiyle tarihi ve kültürel tüm değerlerimize hakaret eden bu yapıyı artık önemsemiyoruz. Zaten bunların, ne Ankara ne de Türkiye için somut, olumlu bir çalışmasını göremedik. İçleri, işleri ve yaptıkları çalışmalar o kadar ve faydasız ki odayı ve itibarlarını kurtaramıyorlar. Bu nedenle de böyle bir yolu seçip, gündemde kalmaya çalışıyorlar. Mimarlar Odası kendisini bitirdi, bunca yıla bakınca bunların dertlerinin mesleki olmadığını görüyoruz. Yetkililere sesleniyoruz, Ankara'nın temellerine her fırsatta balta vuran bu oda için gereğini yapın" diye konuştu. Odanın itiraz ve davalarla yorma faaliyetlerinin altındaki sebebi de açıklayan Tahir Tellioğlu, "Sektör temsilcileri, kamu ve girişimciyi yıpratmak için atılan bu operasyonel adımlarda asıl hedef muhafazakar yatırım ve girişimciler" dedi. 


Tellioğlu, "Bunların herkese her şeye karşı ancak asıl hedefleri muhafazakar girişimci. Muhafazakar yatırımcı, müteahhit ve temsilciler özellikle hedefte. Onların işine daha fazla taş koymaya çalışıyorlar. Biz bunların farkındayız, oyunlarını gerçekleştirmelerine izin vermeyeceğiz. Mimarsalar çıkıp proje üretsinler, işlerini yapsınlar düşsünler artık Ankara'nın yakasından, atılan her temele, projeye kazma vurmasınlar" şeklinde konuştu. 


Sektör temsilcileri Ankara Mimarlar Odası nı eleştirdi!


Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, "Modern, gelişmiş bir Ankara için Başkentin önündeki "istemezükçü" rampası, mimarlar odası kaldırılmalı. Başkent Ankara'nın gelişmesi, dünya kenti olmasının önündeki en büyük engellerden biri mesleki aktivitelerini siyasetin gölgesine alan, somut hiçbir çalışması olmamakla birlikte sadece laf üreten STK'lar" dedi. 



Sektör temsilcileri Ankara Mimarlar Odası nı eleştirdi!



Şahika Grup Yönetim Kurulu Başkanı Murat Altuntaş ise, "Başkent Ankara, özellikle son yıllarda hayata geçirilen kamu ve özel sektör yatırımlarıyla çok ciddi bir ivme yakaladı. Ankara yalnızca Ankaralıların değil, misyonu itibariyle tüm Türkiye'nin, yabancı şirketlerin Türkiye ofislerinin, onlarca büyükelçilik personelinin de ortak paydası. Atılan tüm adımlar da bu anlayışla değerlendirilmeli" diye konuştu. 


Sabah Ankara


Geri Dön