19 / 04 / 2024

senegal AİBD Havalimanı

senegal AİBD Havalimanı

Limak Yatırım, Summa ile birlikte Senegal'de,AİBD Havalimanının inşaatının tamamlanması ve işletilmesi işini aldı. Limak ve Summa, inşaatın geri kalan bölümünü 8 ayda tamamlamayı ve havalimanını devreye almayı planlıyor.

Boğaziçi Beton'dan 250 milyon liralık sözleşme! Dünyanın en büyük beş tesisinden biri olacak!

Boğaziçi Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kalyon İnşaat San. ve Tic. A.Ş. ile Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. İstanbul Havalimanı MRO Tesisleri (Faz 2) İnşaat Yapımı için 250 milyon liralık hazır beton sözleşmesi imzaladı. 

Sabiha Gökçen Havalimanı IC Holding’e mi satılıyor?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın IC Holding’e satılacağı ileri sürüldü. İşte ikinci pisti bugün açılan havalimanının satışı ile ilgili detaylar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu müjdeyi verdi: Trabzon'a yeni havalimanı geliyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'a yeni bir havalimanı kazandırmak için çalışmalara başladıklarını duyurdu.

İstanbul Havalimanı'nın yeni hangarlarının inşaatı tamam!

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ, İstanbul Havalimanı'nda yer alan uçak bakım, onarım ve revizyon (MRO) kompleksinin önemli bir parçası olacak yeni hangarlarının inşaatını tamamladı.

Adil Karaismailoğlu: Havalimanı sayımızı 56'ya çıkarttık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Havalimanı sayımızı 56'ya çıkarttık" dedi.

Berlin Havalimanı 31 Ekim'de açılacak!

Almanya'da açılışı yılan hikayesine dönen ve artık açılması beklenen Berlin Havalimanı'nın 31 Ekim'de açılacağı açıklandı. Havalimanına ilk taşınacak şirket ise Türk Hava Yolları (THY) olacak.

İstanbul Havalimanı dünyada 'oyunu değiştiren' projeler arasında!

Dünyada son dönemde inşa edilen havalimanı projeleri arasında doğa teması öne çıkıyor. İstanbul Havalimanı mimari tasarımıyla dünyada bu akımın öncüleri arasında yer alıyor.

Cengiz-Kolin ve Kalyon Vlora Havalimanı projesinden çekildi!

Arnavutluk'ta inşa edilecek havalimanı projesi için geçen yıl masaya oturan Cengiz-Kolin ve Kalyon ihale sürecinden çekildi.

İstanbul Havalimanı'na taşınma 5 Nisan'da başlayacak!

İstanbul Havalimanı'nda transfer programındaki değişiklik resmen açıklandı. Havalimanına taşınma süreci 5 Nisan 2019'da başlayacak.

Senegal'i Türk müteahhitleri inşa ediyor!

Türk firmaları tarafından inşa edilen havalimanı, kongre merkezi, spor kompleksi, otel ve fuar merkezleri ile Senegal'in başkenti Dakar, Afrika kıtasında yıldızı oldu.

İstanbul Havalimanı mega aktarma merkezi olacak!

Türkiye’nin mega projelerinden biri olan İstanbul Havalimanı, dünyayı kıskandırmaya devam ediyor. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 29 Ekim'de hizmete açılan havalimanının mega aktarma merkezi olacağını söyledi.

Türk Firması Summa Senegal'de fuar merkezi açtı!

Türk Firması Summa İnşaat Senegal'in başkenti Dakar'ın Diamniadio bölgesinde yaptığı Kongre Merkezi, havalimanı, otel ve spor kompleksi gibi önemli yapıların arasına bir yenisini daha ekleyerek Fuar Merkezini hizmete açtı. 

İstanbul Yeni Havalimanı nerede? Ulaşım nasıl sağlanır?

Türkiye’nin ve dünyanın en büyük havalimanı İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim 2018 tarihi itibariyle açıldı. Havalimanın açılışı ile birlikte en çok merak edilen şey ulaşımı oldu. Peki İstanbul Yeni Havalimanı nerede? Ulaşım nasıl sağlanır?

senegal AİBD Havalimanı Haberi

senegal AİBD Havalimanı

Limak, Summa ile birlikte Senegal'de, Aeroport International Blaise-Diagne (AİBD) Havalimanının inşaatının tamamlanması ve işletilmesi işini aldı.


Limak Yatırım açıklamasına göre, Türk şirketleri Limak ve Summa, Senegal'in Başkenti Dakar'da yeni yapılmakta olan ve 7 yıldır tamamlanamayan AİBD Havalimanının inşaatının tamamlanması ve 25 yıl işletilmesi işinde ortak oldu.



Uluslararası havalimanı AİBD, toplamda 466 milyon avroya mal olacak.


Yaklaşık 7 yıldan bu yana inşaatı devam eden ve yüzde 70'i tamamlanan havalimanı, inşaatı tamamlandıktan sonra Summa ile Limak'ın kuracağı, Senegal devletinin de ortak olacağı şirket tarafından 25 yıl süreyle işletilecek.


Limak ve Summa, inşaatın geri kalan bölümünü 8 ayda tamamlamayı ve havalimanını devreye almayı planlıyor.


Dakar'ın mevcut havalimanında 2015 yılında 2 milyon yolcu trafiği bulunurken, yeni havalimanının devreye alınması ile birlikte yolcu trafiğinin 3 milyona, ardından da...