29 / 03 / 2024

Türkiye'nin Senegal'de tamamladığı havalimanında isim krizi!

Türkiye'nin Senegal'de tamamladığı havalimanında isim krizi!

Senegal Cumhurbaşkanı Sall, Türk firmalar tarafından tamamlanarak yıl sonunda açılışı yapılacak olan Dakar'daki yeni havalimanına ana muhalefet lideri ve eski Cumhurbaşkanı Wade'nin isminin verilmesini önerdi.



 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Senegal'de, Türki firmaları tarafından inşaatı tamamlanan havalimanına ana muhalefet lideri ve eski Cumhurbaşkanı Abdulaye Wade'nin isminin verilmesi teklif edildi.

 

Ulusal basına göre, Cumhurbaşkanı Macky Sall, Wade'ye, başkent Dakar'da Türk firmalarının 8 ayda inşasını tamamladığı ve yıl sonunda açılması beklenen yeni havalimanına isminin verilmesini önerdi. Sall, 91 yaşındaki Wade'yi ikna etmek için eski Dışişleri Bakanı Madicke Niang'ı görevlendirdi.

 

Wade, Niang ile yaptığı görüşmede, teklife şu an için sıcak bakmadığını belirterek havalimanına daha önceden kararlaştırıldığı gibi Fransız Temsilciler Meclisinin ilk siyahi üyesi ve Dakar'ın eski Belediye Başkanı Blaise Diagne'nin isminin verilmesinin uygun olacağını dile getirdi.

 


Cumhurbaşkanı Sall'ın, muhalefet ile arasında barış köprüsünün kurulmasına vesile olacağını düşünerek Wade'nin isminin havalimanına verilmesi konusunda ısrarcı olduğu belirtildi.

 

Senegal’i üçüncü cumhurbaşkanı olarak 2000-2012 yılları arasında yöneten Wade şu an Senegal Demokrat Partisi (SDP) genel başkanlığı görevini sürdürüyor.

 


Geri Dön