20 / 04 / 2024

şenol babuşcu

şenol babuşcu

Şenol Babuşçu, bankaların ihtiyaç kredisi kullanmak isteyenlerden fatura talep ettiğini açıkladı. Babuşcu, kredi çekmek isteyenlerden fatura talep edilmesinin şart koşulduğunu öne sürdü.

Şenol Babuşcu, “Dolar 25 TL’yi aşacak mı?” sorusu için tarih verdi!

Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, enflasyonun yükselişinin durdurulamaması halinde doların çok hızlı bir şekilde yükselmeye devam edeceğini söyledi ve tarih verdi

Şenol Babuşçu kötü haberi verdi! Benzin ve motorin fiyatları...

Ziraat Bankası eski Genel Müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, benzin ve motorin fiyatlarının akıbetine ilişkin araç sahiplerini daha da üzecek yorumlarda bulundu.

Uzman isim Babuşcu'dan dolarda kritik fiyat iddiası! Merkez arka kapıdan dolar satarak..

ABD doları piyasada işlem gördüğü son günde yüzde 0,73 değer kazanarak 14,8630 liraya yükseldi, avro ise yüzde 1,57 azalışla 15,6550 liraya geriledi. Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşcu doların 14-15 sınırını aşmaması için yapılan hamleyi açıkladı.

Ünlü ekonomistten kriz zamanında köşeyi döndürecek tavsiye: Bunu yapın paranız katlansın

Kriz zamanları verileri iyi okuyup piyasayı dikkatli takip edenler için fırsat zamanlarına dönüşebilir. Ünlü ekonomist şu dönemde nereye yatırım yapmalı diye merak edenlere çok önemli bir tavsiyede bulundu. Ziraat Bankası eski Müdürü Şenol Babuşcu, bakın köşeyi dönmek isteyene ne dedi?

Enflasyonla mücadele ediliyor mu? Ünlü ekonomist rakam vererek açıkladı

Altın ve dolardaki artış devam ederken, akaryakıttan markete tüm tüketim ürünlerine de gelen zamlar sürüyor. Sıkılaştırma adımlarının ekonomik gidişata çözüm olmayacağını söyleyen Ekonomist Şenol Babuşçu, “Bu ülkede enflasyon ile mücadele ediliyor mu, yoksa mücadelenin sadece adı mı var?" dedi.

ÖTV’ye zam sinyali!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamaları ekonomi dünyasında gündem oldu. Ünlü ekonomist Şenol Babuşçu, Bakan Şimşek’in tek tek vergileri sayarak seçim sonrası artış olmayacağını sözlerine karşılık, ”ÖTV’yi saymadı ve artış olmayacağını söylemedi. Demek ki ÖTV’de artış var” dedi.

Ünlü ekonomistten korkutan açıklama: Önce Ramazan ardından da seçim zamlarına hazır olun

Akaryakıttan gıdaya, hizmetten giyime tüm tüketim ürünlerinde zamlar hız kesmeden devam ediyor. Evdeki hesap bir türlü çarşıyla tutmuyor.  Ekonomist Şenol Babuşçu zamların devam edeceğini belirterek, Ramazan zamları ardından da seçim zamlarının kapıda olduğunu söyledi.

Rusya benzin ve motorin ihracatını askıya alıyor! Akaryakıt fiyatları yeniden tırmanacak mı?

Rusya, 1 Mart’tan itibaren 6 ay süreyle petrol ürünlerinin (benzin ve motorin) ihracatını askıya alıyor. Peki akaryakıt fiyatları nasıl etkilenecek? Beklentiler neler? Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından açıkladı. İşte vatandaşların yorumları...

İl olmaya aday ilçeler belli oldu, vatandaş kendi listesini açıkladı

TÜİK verilerine göre, sekiz kriteri karşılayarak il olmaya aday olan ilçeler belli oldu. Aday ilçeleri açıklayan ekonomist Şenol Babuşcu’ya vatandaş kendi listesini açıkladı.

Seçimden sonra gayrimenkul sahipliği ve servet vergisi kapıda! Elektrik, doğalgaz, köprü ve otoyol da zamlanacak!

31 Mart seçimlerinden sonraki ekonomi yönü ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkent Üniversitesi öğretim üyesi Şenol Babuşcu, gayrimenkul ve servet vergisinin kapıda olduğunu söyledi. Peki seçimden sonra hangi zamlar bekleniyor? İşte ayrıntılar...

Memur, emekli, asgari ücrette hesaplar tek tek sil baştan değişiyor! 

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren memur, emekli, asgari ücrette hesaplar tek tek sil baştan değişiyor. Ekonomist Şenol Babuşcu yeni düzenleme için merakla beklenen tarihi açıkladı...

Yap-İşlet-Devret'te 163 Milyar TL ile son zamanların rekoru kırıldı! 

Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, yap-işlet-devret sistemi ile ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cebimizden tek kuruş çıkmayacak" denilen yap-işlet-devret modeli ile inşa edilmiş olan köprü ve otoyolları işleten firmalara 2024 senesinde 163 milyar TL ödeneceğini kaydetti.

Emekli ikramiyesiyle 2018'de 5.20 gram altın alınıyordu, bugün 1,5 gram alınabiliyor! İkramiyeler de eridi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli bayram ikramiyesinin yüzde 50 artış ile 3 bin TL'ye yükseltildiğini açıkladı. Prof. Dr. Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından emekli ikramiyelerini yıllara göre, dolar ve altın ile karşılaştırdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut krizine yeni çözüm: Hisseli kiracılık modeli…

Merkez Bankası’nın Enflasyon Raporu’nda açıkladığı konut soruna çözüm önerileri birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. Ekonomist Şenol Babuşçu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda TCMB’nın 5 maddelik konut krizine çözüm önerilerini sıraladı.

Merkez Bankası konut fiyatlarındaki yükselişi resmen açıkladı. Türkiye’de ev almak hayal mi oldu!

Konut fiyatlarıyla ilgili, OECD’nin 2000 yılının ilk çeyreği ile 2023 yılı ikinci çeyreğini kapsayan dönemlerdeki yıllık yükseliş grafiğini X sosyal medya hesabından paylaşan ekonomist Şenol Babuşcu, Türkiye’nin açık ara birinci olduğunu belirtti.

Halka 330 metrekare ücretsiz konut arsası tahsis edilsin! Mimar Şenol Gökner'den ulusal konut projesi çağrısı! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 'asrın felaketi' şeklinde nitelendirilen depremlerin ardından, kentsel dönüşüm çalışmaları sık sık gündeme gelmeye başladı. Mimar Şenol Gökner, X sosyal medya hesabından önemli bir açıklamada bulundu ve 'Ulusal Konut Projesi' ile ilgili çağrı yaptı.

Kira ve konut fiyatlarındaki artış yüzde 14.3! Türkiye ekonomisindeki en önemli sorun ne? 

Türkiye ekonomisinde yaşanan hareketlilikler birçok kaleme zam olarak yansıyor. Peki Türkiye ekonomisindeki en önemli sorun ne? İşte Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun konu ile ilgili o paylaşımı ve gelen yorumlar...

şenol babuşcu Haberi

şenol babuşcu

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu bankalarla ilgili oldukça dikkat çeken bir iddiada bulundu.

Şenol Babuşçu, bankaların ihtiyaç kredisi kullanmak isteyenlerden fatura talep ettiğini açıkladı. Babuşcu, kredi çekmek isteyenlerden fatura talep edilmesinin şart koşulduğunu öne sürdü.

Babuşcu'nun iddiasına göre bazı banka genel müdürlükleri şube müdürlerine bugünden itibaren kesinlikle faturasız kredi kullandırmamaları için emir verdi.

Babuşcu'nun tweeti şöyle:

Bazı banka genel müdürlükleri şube müdürlerine talimat vererek bugünden itibaren kesinlikle faturasız kredi kullandırmamalarını istedi.

Öte yandan Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 14’ten, yüzde 13’e indirmesinin ardından Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, “Erken seçime gitme ihtimalleri olabilir. Kredi faizlerini aşağı çekmek için yapmış olabilirler. Ben bundan sonraki toplantılarda da indirim yapabileceklerini düşünüyorum” demişti.

MERKEZ BANKASI'NDAN KREDİ DÜZENLEMESİ 

Merkez Bankası kredi büyümesini ve...