25 / 04 / 2024

Ünlü ekonomistten kriz zamanında köşeyi döndürecek tavsiye: Bunu yapın paranız katlansın

Ünlü ekonomistten kriz zamanında köşeyi döndürecek tavsiye: Bunu yapın paranız katlansın

Kriz zamanları verileri iyi okuyup piyasayı dikkatli takip edenler için fırsat zamanlarına dönüşebilir. Ünlü ekonomist şu dönemde nereye yatırım yapmalı diye merak edenlere çok önemli bir tavsiyede bulundu. Ziraat Bankası eski Müdürü Şenol Babuşcu, bakın köşeyi dönmek isteyene ne dedi?



Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomide çarkların yeniden dönmesi için hükümetin kredi musluklarını açtığını duyurdu. Erdoğan,söz konusu kredinin miktarı ve verilecek yerler hakkında da "Proje finansmanı prensipleriyle harcama mukabili ve belge karşılığı kullandırılacak bu krediler için 100 milyar lirası ihracat, 50 milyar lirası turizm için olmak üzere toplamda 150 milyar liralık bir kaynak ayırdık" açıklaması yaptı. Erdoğan, "KOBİ'ler için 250 milyon lira, KOBİ dışı firmalar için 1,5 milyar lira limiti olan yüzde 9'a varan yıllık faiz oranı ve 2 yılı ödemesiz 3 ila 10 yıl arası vade ile kullandırılacak bu kredi paketinin sektörlerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

ŞENOL BABUŞCU: KREDİ KULLANAN PARA KAZANIR

Türkiye'de enflasyon geçtiğimiz ay yıllık bazda yüzde 61,14 oldu. Ekonomistler önümüzdeki günlerde enflayonun yüzde 70'i geçeceğini öngörüyor. Ziraat Bankası eski Müdürü Şenol Babuşcu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bireysel ve firma bazlı kredi kullananların enflasyonun artışa geçtiği dönemde kârlılık oranını artıracağını söyleyerek 'Kredi kullanın' tavsiyesinde bulundu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön