02 / 05 / 2024

Şeref Alpago hasarlı bina açıklaması

Şeref Alpago hasarlı bina açıklaması

Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi İnşaat Mühendisi Şeref Alpago, 30 Ekim tarihinde yaşanan İzmir depremi ardından herkesin güvenli konut arayışı içerisine girdiğini belirtti.

Hasar gören binalar güçlendirilmeli mi yıkılmalı mı?

Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi İnşaat Mühendisi Şeref Alpago, 30 Ekim tarihinde yaşanan İzmir depremi ardından herkesin güvenli konut arayışı içerisine girdiğini belirtti.

Kovid-19 ve deprem konut tercihlerini değiştirdi!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi ve İnşaat Mühendisi Şeref Alpago, deprem ve pandeminin konut tasarımında değişimler yarattığını belirtti. 

Hafif ve orta hasarlı binalar için ne yapılmalı?

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim görevlisi ve inşaat mühendisi Şeref Alpago deprem sonrasında 'hafif' ve 'orta' hasarlı binalara nasıl uygulama yapılacağı hakkında bilgilerini paylaştı. 

Zemin etüdü yıkıcılığı engelliyor!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim görevlisi ve İnşaat Mühendisi Şeref Alpago, Ege Denizi'nde yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremin, Bayraklı'daki yıkıcı etkisinin, zemin etüdünün önemini ortaya koyduğunu dile getirdi. 

İzmir'deki orta hasarlı bina sayısı 511!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamara, "Ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık bina sayımız 506'ya, 4 bin 239 bağımsız bölüme ulaşmıştır. 5 bin 119 binamız az hasarlı, 511 binamız da orta hasarlıdır." dedi.

İzmir'de ağır hasarlı binalar için 13 bin lira taşınma ve kira yardımı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Ağır hasarlı binalarda ev sahibi olanlara 13 bin lira taşınma ve kira yardımı, yine ağır hasarlı binalarda 5 bin lira kiracılarımıza taşınma ve kira yardımı, orta hasarlı binalarda 5 bin lira taşınma yardımı veriyoruz" dedi.

İzmir'de ağır hasarlı 506 bina acil yıkılacak!

İzmir'de 115 vatandaşın hayatını kaybetmesine sebep olan deprem sonrası hasarlı bina sayıları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından revize edildi. Şehir genelinde acil yıkılması gereken 506 hasarlı bina olduğu belirtildi. 

Avcılar’da hasarlı evlerde yaşayanların isyanı: Ölüme terk ediyorlar!

1999 yılındaki Marmara depreminde İstanbul'da en fazla hasar alan ilçe olan Avcılar'da vatandaşlar korkuyla yaşıyor. İlçede çok sayıda binanın hasarlı olmasına rağmen bölge sakinleri binalarını yenileyememekten şikayetçi.

İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir genelinde 75 bin 934 binada 411 bin bağımsız bölümün incelemesinin yapıldığını belirten Kurum, "İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342" dedi.

Murat Kurum: Binası az hasarlı ve hasarsız olan vatandaşlarımız evlerine girebilir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Binası az hasarlı ve hasarsız olan vatandaşlarımız evlerine girebilirler." dedi.

Orta hasarlı binalarımıza güçlendirme yapılarak girilebilir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada İzmir'deki depremde orta hasarlı olduğu belirlenen binalara güçlendirme yapılarak girilebileceğini belirtti.

Murat Kurum: Ağır hasarlı, acil ve yıkılacak bina sayımız 231!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kuru yaptığı açıklamada "Bugün itibarıyla 34 bin 72 binada 210 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarını tamamladık. Ağır hasarlı, acil ve yıkılacak bina sayımız 231, 3924 bağımsız bölümden oluşuyor." şeklinde konuştu.

İzmir depreminde hasarlı binalara kullanılabilir raporu mu verildi?

İzmir depreminden sonra Bayraklı’da “hasar” tartışması gündeme geldi. Vatandaşlar, çatlaklar olan binalarına “hasarsız” veya “az hasarlı” raporu verildiğini kaydetti. Bakanlık yetkilileri ise az hasarlı binalarda oturulabileceğini aktardı.

Şeref Alpago hasarlı bina açıklaması Haberi

Şeref Alpago hasarlı bina açıklaması

İzmir Seferihisar açıklarında 30 Ekim’de yaşanan 6.9 büyüklüğündeki yıkıcı deprem sonrasında vatandaşlar güvenli konut aramaya başladı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; rvlerinin depreme karşı riskli olması sebebiyle yer değiştirmek isteyenler ve binalarında hasar oluşan vatandaşların yaşadığı zorlukları, binaların kentsel dönüşüm sürecini ve konut alımı sırasında dikkat edilmesi gereken konuları, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi İnşaat Mühendisi Şeref Alpago anlattı. 

BİR ÇATLAK ÖNEMLİ

Alpago, depreme dayanıklı ve sağlıklı yapılarda oturmanın herkesin temel hakkı olduğuna dikkat çekerek, vatandaşların yaşadıkları binayı mutlaka testten geçirmesi gerektiğini dile getirdi. İnşaat Mühendisleri Odası’nın projelendirme ve yapı alanlarında bir havuz oluşturduğuna vurgu yapan Alpago, “Vatandaşlar İnşaat Mühendisleri Odası’na ulaşıp binalarıyla ilgili sağlamlık testi isterlerse cüzi bir ücret karşılığında bu...