27 / 04 / 2024

serpil yılmaz köşe yazısı

serpil yılmaz köşe yazısı

Müteahhitlik sektörü yılı iki önemli gelişmeyle kapatıyor. Bunlardan ilki Kasım 2014 sonunda TMB sektörel disiplinleri yeniden tanımlayan önerilerden oluşan 10 maddelik “İnşaat Sektörü Bildirgesi”ydi; ikincisi ise küresel bir hareket..

Serpil Yılmaz: Turizm, yabancı yatırımcı riskini üzerinden attı!

Habertürk köşe yazarı Serpil Yılmaz bugün yayınlanan köşe yazısında turizm sektörünün başarısını değerlendirdi. Serpil Yılmaz Türkiye'nin bu başarısını Fransız ekonomist Thomas Piketty'nin sözleriyle anlattı.

Zeytinlikleri imara açan tasarıda uzlaşı arıyorlar!

Habertürk Gazetesi yazarlarından Serpil Yılmaz bugünkü köşe yazısında Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı ele aldı...

Ahmet Zorlu: Yabancılar bizi övüyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarlarından Serpil Yılmaz bugünkü köşe yazısında Zorlu Center ve Zorlu PSM'den bahsetti. Yılmaz, köşesinde Ahmet Zorlu'nun: "Şimdi Türkiye'ye gelen yabancılardan övgü duyunca, mutlu oluyorum" sözlerine yer verdi...

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili atılan adımları tek tek açıkladı ve fiyatların düşürüleceğini vurguladı. 

Yılmaz Küçükçalık Kimdir? Yılmaz Küçükçalık evli mi bekar mı?

Yılmaz Küçükçalık kimdir? Yılmaz Küçükçalık’ın mesleği nedir? Yılmaz Küçükçalık hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Vecih Yılmaz kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş Genel Müdürü Vecih Yılmaz kimdir? Vecih Yılmaz daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Vecih Yılmaz'ın eğitim hayatı nasıldı?   İşte Vecih Yılmaz`ın hayatına dair merak edilenler.

Blue Diamond'da safir yüzüklere yüzde 55'e varan indirim! 7 Aralık 2022 fiyat listesi...

Blue Diamond'da safir yüzüklere yüzde 55'e varan inanılmaz bir indirim uygulandı. Blue Diamond'da safir yüzük fiyatları ne kadar? 7 Aralık 2022 Blue Diamond safir yüzük fiyat listesi...

Mehmet Cengiz'in İngiltere'de gayrimenkul aldığı iddiası!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Serpil Yılmaz, köşesinde Mehmet Cengiz'in Londra'daki şirketini ve gayrimenkullerini kaleme aldı. İşte Serpil Yılmaz'ın o yazısı...

Selin Serçe Yılmaz Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Selin Serçe Yılmaz Mimarlık Limited Şirketi bugün Şişli'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Selim Serçe Yılmaz tarafından kuruldu.

Fatih'te 250 yıllık çeşmelerinin üzerindeki binalar tepkilere neden oldu!

İstanbul Fatih'te yer alan 250 yıllık tarihi çeşmelerin üzerine inşa edilen binalar halkın tepkisine neden oldu.

Yılmaz Eren'den çarpık yapılaşma uyarısı!

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Edirne İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Yılmaz Eren, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu ve deprem gerçeği ile yaşamak zorunda olunduğunun akıllardan çıkarılmaması gerektiğini belirtti.

Yılmaz Erbek Apartmanı'nda yıkım çalışmaları tekrar başladı!

İzmir'deki meydana gelen depremde en fazla hasar gören binalardan Yılmaz Erbek Apartmanı'nda yıkımlar yeniden başladı.

İzmir Bayraklı'da yıkılan Yılmaz Erbek Apartmanı havadan görüntülendi!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. En çok yıkımın gerçekleştiği Bayraklı ilçesinde Yılmaz Erbek Apartmanı'nda devam eden çalışmalar havadan görüntülendi. 

450 yıllık Pir Mehmed Çeşmesi'nde restorasyon faciası!

İstanbul Karaköy’de restorasyon çalışmalarına başlanan 450 yıllık Pir Mehmed Çeşmesi’ndeki ikinci restorasyonunda da ilginç görüntüler ortaya çıktı. 

Afyonkarahisar'da 700 yıllık kervansaraya 'korsan' restorasyon yapıldı!

Afyonkarahisar'da merkeze bağlı Anıtkaya köyünde bulunan 700 yıllık Eğret Kervansarayı'nda köy muhtarı tarafından "korsan" tadilat yapıldığı ortaya çıktı. Tarihi kervansarayın merdivenleri granit mermerle kapladığı, yığma olan taş duvar bölümü ise kum ve çimentoyla sıvandığı belirlendi.

Karacabey’e yeni şehir kütüphanesi hedefi!

Bursa'da Karacabey Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Sedat Özden'la buluşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, kütüphanenin işleyişinin ve imkanlarının daha kullanışlı hale getirilmesiyle fikir alışverişi yaparken ilçeye yakışacak standartlarda yeni bir kütüphane kurulması için de çalışma

serpil yılmaz köşe yazısı Haberi

serpil yılmaz köşe yazısı

Müteahhitlik sektörü yılı iki önemli gelişmeyle kapatıyor. Bunlardan ilki Kasım 2014 sonunda Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) sektörel disiplinleri yeniden tanımlayan önerilerden oluşan 10 maddelik “İnşaat Sektörü Bildirgesi”ydi; ikincisi ise küresel bir hareket.


TMB Başkanvekili ve Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Emre Aykar, Uluslararası Müteahhitler Birlikleri Konfederasyonu (CICA) Başkanlığı’na seçildi. Panamalı meslektaşı Vallarino Quijano’dan devraldığı başkanlık koltuğuna 1 Ocak 2015’te oturan Aykar’ın çantasında, 2030 yılında 57 trilyon dolara ulaşması beklenen altyapı yatırımlarını düzenleyen küresel kurallar bulunuyor.


‘MÜKEMMEL’ MODEL


Her iki gelişmeyi, Türk müteahhitlik sektörü açısından “zincirleme etki” olarak yorumluyorum. Yürümekte olan iş kapasitesi 150 milyar dolara ulaşan Türk müteahhitlik sektörü, 65 ülkenin üye olduğu ve toplam 5 trilyon dolarlık küresel iş hacmine sahip CICA’da “en etkili” konuma temsilci gönderiyor. Türkiye’nin 1970’lerde Libya ile...