23 / 04 / 2024

Sevgi ve Çocuk Evleri

Sevgi ve Çocuk Evleri

Yetiştirme yurtları, artık tarihe karışıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan çalışma kapsamında yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar, artık Sevgi ve Çocuk Evleri'nde aile ortamında büyüyecek.

Çalışan anneler dikkat! Doğum izin ücreti, süt parası ve çocuk parası ne kadar oldu?

2024 asgari ücret zammı yüzde 49, memur zammı da yüzde 49.25 olarak açıklanırken çalışan anneleri ilgilendiren zam ve iyileştirme haberleri de geldi. Peki doğum izin ücreti, süt parası ve çocuk parası ne kadar oldu?

Ev hanımları emekli oluyor! Prim desteği, çocuk sayısı detayları

Milyonlarca ev hanımı artık emekli olabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında olan ev kadınlarına emeklilik ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. Yeni düzenlemede prim desteği ve çocuk sayısına göre yaşın düşürülmesi ve yıpranma tazminatı gibi çalışmaların yapılması planlanıyor.

Arena Deluxe Hotel Spa Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arena Deluxe Hotel Spa Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Akın Sevgi, Anıl Sevgi ve Sinan İstek ortaklığında kuruldu.

Altın çocuk ve bebek künye fiyatları ne kadar? Altın çocuk künyesi kaç TL? 10 Mart 2023 Lizay pırlanta fiyat listesi

Altın bebek ve çocuk künyesi çocuklara alınabilecek en güzel hediyeler arasında yer alıyor. Künyeler, hem yeni doğan hediyesi olarak hem de yaş günü hediyesi olarak sıkça tercih ediliyor. Altın çocuk ve bebek künye fiyatları ne kadar? 10 Mart 2023 Lizay pırlanta fiyat listesi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından çocuk desteği geliyor! Çocuk sayısına göre destek verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından çocuk sahibi olanlara ve olmak isteyen ailelere güzel haber bakanlık tarafından geldi. Geçtiğimiz haftalarda ‘Çocuklara Destek Bileşeni’ ismiyle yeni bir gündem ve program ortaya çıktı. Ortaya çıkan bu gelişme sonrasında bütün çocuklu aileler ve çocuk sahibi ol

Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki Hyatt otelini açıyor! 130 odalı otel ve 160 rezidans geliyor!

Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki 202 yıllık Marashka binasını Hyatt oteli olarak bu hafta açıyor. Projede 160 konut, seçkin mağazalar, restoranlar, kafeler, kulüpler ve çocuk alanları da yer alıyor. İşte ayrıntılar...

Market ve bakkallar bugün kaça kadar açık?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatili ile hafta sonu birleştirildi ve kısıtlamalar doğrultusunda 3 gün boyunca sokağa çıkma yasağı kararı alındı. İhtiyaçlarını karşılamak isteyen yüzlerce insan ise bugün market ve bakkalların saat kaça kadar açık olduğunu merak ediyor...

Kocaeli Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Kadın ve Çocuk Spor Merkezi açıldı!

Kocaeli Darıca'da PKK tarafından şehit edilen, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın adını taşıdığı kadın ve çocuk spor merkezi açıldı. 

Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin akıbeti meclis gündeminde!

Adıyaman Merkez'de yapılacak olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bağcılar'da deprem izolatörlü Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi inşa ediliyor!

Sağlık Bakanlığı tarafından Bağcılar'da 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi inşa ediliyor. Hastane inşaatının 2.5 yıl sonra bitmesi hedefleniyor.

Eş ve çocuklar mirası reddedebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Evimi emlakçı kanalıyla sattım. 35 bin TL alacağım kalmıştı. Emlakçı senet verdi ama tahsil etmeden öldü. Eş ve çocuk mirası reddetti. Geriye anne ve kardeş kaldı. Bugüne kadar da dava sonuçlandırılamadı. Böyle bir davada zamanaşımı var mı?' sorusunu yanıtladı.

Aas Sevgiler Turizm Otomotiv Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aas Sevgiler Turizm Otomotiv Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 90 bin TL sermaye bedeli ile Akın Sevgi, Anıl Sevgi ve Seyit İstek ortaklığında kuruldu.

Sevgiler AAS Turizm Otomotiv ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sevgiler AAS Turizm Otomotiv ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de  600 bin TL sermaye bedeli ile Akın Sevgi, Anıl Sevgi ve Seyit İstek tarafından kuruldu.

Sevgi ve Çocuk Evleri Haberi

Sevgi ve Çocuk Evleri


Türkiye'de binlerce kimsesiz çocuğun barındığı ve birçok hikayeye konu olan yetiştirme yurtları, artık tarihe karışıyor. 


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan çalışma kapsamında yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar, bundan sonra Sevgi ve Çocuk Evleri'nde aile ortamında büyüyecek. 


AA muhabirine açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bakanlık olarak yetiştirme yurtlarına yönelik yeni bir çalışma başlattıklarını söyledi. 


Eskiden yurtlarda kalan çocukların, koğuş sistemiyle barındığı, tek bir odada 20 ila 40 çocuğun yattığı ve çalıştıkları bir sistem olduğuna işaret eden İslam, "Bununla ilgili genel bir politika değişikliğine gidiyor, bu sistemleri değiştiriyoruz. Önceliği aile yanında bakıma verdik. 55 bin çocuğumuz, ailesinin yanında bakılıyor ve bizden destek alıyor" diye konuştu. 


İslam, koruyucu aile sistemini, daha fazla etkinleştirmek istediklerini vurgulayarak, bu konuda çok ciddi ilerlemelerin olduğunu, şu...