19 / 04 / 2024

Şevki Vanlı biyografisi

Şevki Vanlı biyografisi

Mimar Şevki Vanlı, 1969'da Ankara için ilk uydu-kent denemelerinden sayılan OR-AN Yerleşimi projesine başlayan mimardır. Mimarlar Odası'nın Ulusal Mimarlık Ödülleri'nde iki defa ödül alan mimar Şevki Vanlı kimdir? İşte biyografisi...

Şevki Çoşkun İnşaat Mimarlık Taahhüt Turizm Otelcilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şevki Çoşkun İnşaat Mimarlık Taahhüt Turizm Otelcilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Güngören’de 500 bin TL sermaye bedeli  ile Şevki Çoşkun tarafından kuruldu.

Ahmet Şevki Göklevent'in Mersin'deki evi yıkılmak üzere! 

Eski Mersin Milletvekili Şevki Bey'in (Ahmet Şevki Göklevent) tarihi evinin yıkılmak üzere olduğu görüntülendi. Mersin'in Gülnar ilçesinde bulunan konak harabeye döndü...

Ufuk Şevki: Gayrimenkulde asıl sorun fiyatta!

Coldwell Banker Türkiye Genel Koordinatörü Ufuk Şevki, ‘Bayim Olur Musun’ fuarında konuştu. Bu yıl toplam 2 milyon civarı gayrimenkul satılmasının beklendiğini söyleyen Şevki, gayrimenkul fiyatlarının düştüğünü söyledi.

Saral İnşaat'ın acı günü: Hacı Şevki Saral vefat etti!

Saral İnşaat kurucu ortaklarından Hacı Şevki Saral vefat etti. Merhumun cenazesi bugün Şişli Camii'nde kılınacak öğle namazına müteakiben defnedilecek.

Mustafa Şevki Kavurmacı serbest bırakıldı!

FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan işadamları Mustafa Çıkrıkçıoğlu ve Mustafa Şevki Kavurmacı serbest bırakıldı.

Archiprix-TR 2016'ya başvurular başladı!

Türkiye’de mimarlık alanındaki en iyi diploma projelerini seçmek üzere Yapı-Endüstri Merkezi ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı ortaklığıyla bu yıl 21. kez düzenlenen ulusal mimarlık öğrencileri bitirme projeleri yarışması “ARCHIPRIX-TR 2016”ya başvurular başladı.

Şevki Demirci Kocaeli Çayırova'daki projeleri anlattı!

30 Mart seçimlerinden önce vatandaşa 30 vaatte bulunan Şevki Demirci’nin projeleri genellikle alt ve üst yapı çalışmalarını içeriyor. Son günlerde yaşadığı sıkıntıları atlatabilirse Demirci verdiği sözleri tutabilir.

İşte Şevki Demirci'nin Çayırova için planladığı 30 proje!

30 Mart seçimlerinden önce vatandaşa 30 vaatte bulunan Şevki Demirci’nin projeleri genellikle alt ve üst yapı çalışmalarını içeriyor. Son günlerde yaşadığı sıkıntıları atlatabilirse Demirci verdiği sözleri tutabilir

Ankara Büyükşehir Bahçıvanlık Kursu başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 yıldır geleneksel olarak düzenlenen “Bahçıvanlık Kursu”nun bu yılki birinci dönem dersleri başladı. Kursun kontenjanı talep üzerine 400’den 500’e yükseltildi.

Ankara Büyükşehir Bahçıvanlık Kursu kayıtları başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Bahçıvanlık Kursu” kayıtları başladı. Kursa ilk günden 150 kişi başvuruda bulundu.Başvurular 9 Nisan’da sona erecek.

Ufuk Şevki kimdir?

Ufuk Şevki, ERA Türkiye Gayrimenkul Direktörü oldu. Peki, Ufuk Şevki kimdir? Ufuk Şevki, ne zamandan beri gayrimenkul sektöründe hizmet veriyor? İşte Ufuk Şevki..

Ufuk Şevki, ERA Türkiye Gayrimenkul Direktörü oldu!

Dünyanın gayrimenkul danışmanlık devi ERA, sektörün deneyimli ismi Ufuk Şevki’yi transfer etti. Ufuk Şevki, bundan böyle ERA Türkiye Gayrimenkul Direktörü olarak görev yapacak.

Vanlıların TOKİ borçları yeniden yapılandırılacak!

Van'ın Erciş ilçesinde düzenlenen mitinge katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç burada yaptığı konuşmada, TOKİ konutlarında yaşayan Vanlıların borçlarının yeniden yapılandırılacağını söyledi.

Şevki Vanlı biyografisi Haberi

Şevki Vanlı biyografisi

Şevki Vanlı kimdir?


Şevki Vanlı, 1926 yılında Konya'da doğdu. Yapıda işlevin getirdiği sınırları aşarak, biçimi öne alan, uluslararası ve yerel mimarlık tutumlarını biçim aracılığıyla bütünleştirmeyi hedefleyen bir mimarlık anlayışı içindedir.


Mimarlık öğrenimini Floransa Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde yapan Vanlı, 1954'te Ankara'da kendi bürosunu kurmuş ve serbest mimar olarak çalışmaya başlamıştır. 


1956-62 arasında Forum dergisi kadrosunda görev almış; 1959-60 döneminde TMMOB Mimarlar Odası genel sekreterliği görevinde bulunmuştur. 1969'da OR-AN Toplu Konut Girişimi'nin kuruluşuna katılan Vanlı, 1974'e değin bu girişimin yönetiminde yer almış; 1974'te bir yıl süreyle İmar ve İskân Bakanlığı'nın danışmanlığını yapmış, 


1986'da Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı'nı kurmuştur. Mimarlık çalışmalarında 1954-64 arasındaki ilk on yıllık dönemi bir deneyim evresi olarak nitelendiren Vanlı'nın bu yıllar içinde uygulanmış başlıca projeleri konut ağırlıklıdır. Bunlar arasında, Ankara'da Aksoy Apartmanı...