19 / 04 / 2024

Şeyh Süleyman Mescidi restore

Şeyh Süleyman Mescidi restore

Rrestorasyonu tamamlanan Şeyh Süleyman Mescidi'nin açılışı nedeniyle tören düzenlenecek.Şeyh Süleyman Mescidi'nde Cumhuriyet döneminin en kapsamlı restorasyon çalışması yapıldı.

900 yıllık Binans dönemine ait gizemi Türk ve İtalyan mimarlar çözecek!

Bizans dönemine ait en eski yapılardan biri olan ve Şeyh Süleyman Mescidi adıyla hizmet veren Fatih'teki kültür varlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İtalyan Restorasyon Firmaları Birliği'nce yürütülen Med-Art Projesi kapsamında restore ediliyor..

Şeyh Süleyman Mescidi hizmete açıldı!

Med-Art Projesi kapsamında yenilenen Şeyh Süleyman Mescidi dün himzete açıldı. Mescit, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile İtalyan Mimarlık, Sanat ve Kent Restorasyonu Derneği tarafından restore edildi.

Şeyh Süleyman Mescidi bugün hizmete açılacak!

İstanbul Zeyrek'teki Şeyh Süleyman Mescidi restore edildi. Mescidi Med Art Eğitim Projesi kapsamında yenilenen mescit bugün hizmete açılacak.

Şeyh Süleyman Mescidi yeniden açılıyor!

Rrestorasyonu tamamlanan Şeyh Süleyman Mescidi'nin açılışı nedeniyle tören düzenlenecek.Şeyh Süleyman Mescidi'nde Cumhuriyet döneminin en kapsamlı restorasyon çalışması yapıldı.

Süleyman Çetinsaya Vadistanbul'da kazandıracak!

Vadistanbul 'da yüzde 40 prim vaadi gerçek olan Artaş inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, yatırımcılara 'Projenin 3. etabı için hazır olun' mesajı verdi.

1975 yılında Süleyman Demirel, Boğaz'a ikinci köprü vaadinde bulunmuş!

1975 yılında genel seçime kısa bir süre kala, Adalet Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Süleyman Demirel Taksim Mitingi'nde yaptığı konuşmada, Boğaz'a ikinci köprü veya deniz tüneli yaptırma vaadinde bulunmuş.

Süleyman Çetinsaya: Yabancı yatırımcının taleplerinde artış başladı!

Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkam Süleyman Çetinsaya, eylül ayında düşüşe geçen konut kredileri ortalama faiz oranı ekim ve kasım aylarında tekrar yükselişe geçerek yüzde 10.8 seviyesinde hareket eder hale geldiğini belirtti.

Süleyman Özbağ kimdir?

Bolu Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ kimdir? Süleyman Özbağ, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Süleyman Özbağ, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Süleyman Özbağ...

Murat Doğan ve Süleyman Özcan İş GYO genel kurul üyesi oldu!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Murat Doğan ve Süleyman Özcan İş GYO genel kurul üyesi oldu.

Yusuf Hacısüleyman: Eyfel, Kaleiçi gibi yerler randevulu gezilecek!

AKDENİZ Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı ve Resort Dergisi İmtiyaz sahibi Yusuf Hacısüleyman, dünya nüfusunun hızla arttığını bu nedenle gelecekte Eyfel Kulesi, Kaleiçi gibi yerlerin randevu alınarak gezilebileceğini söyledi.

Yusuf Hacısüleyman: Önümüzdeki süreçte kişiye özel tatiller ön plana çıkacak!

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Resort Turizm Kongresi Antalya'da başladı. Kongreye katılan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Yusuf Hacısüleyman, önümüzdeki süreçte kişiye uygun tatillerin ön plana çıkacağını aktardı.

Yatağan'daki Kanuni Sultan Süleyman eserleri restore edilecek!

Yatağan'da yaklaşık 500 yıl önce Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan ve defineciler tarafından talan edilen cami, han ve köprünün ihalesi yapıldı. Aslına uygun olarak restore edilecek olan eserler yeniden turizme kazandırılacak.

Yusuf Hacısüleyman: Turizm sektörü olarak 2015 yılı zor bir yıl olacak!

Akdeniz Turistik İşletmeciler Birliği Başkanı Yusuf Hacısüleyman, turizm sektörü olarak 2015 yılının zor bir yıl olacağını söyledi. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır ise, turizmin Türkiye'nin imaj sektörü olduğunu söyledi.

Yusuf Hacısüleyman: 2015 turizm için zor bir yıl olacak!

AKDENİZ Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkam Yusuf Hacısüleyman, turizm sektörü açısından 2015 yılının zor bir yıl olacağım fakat bunun üstesinden geleceklerini düşündüklerini söyledi.

Şeyh Süleyman Mescidi restore Haberi

Şeyh Süleyman Mescidi restore

Vakıflar Genel Müdürlüğü ile İtalyan Mimarlık, Sanat ve Kent Restorasyonu Derneğince yürütülen Med Art Eğitim Projesi kapsamında restore edilen Şeyh Süleyman Mescidi, yarın düzenlenecek törenle açılacak.


Vakıflar Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Zeyrek'te bulunan mescidin açılış törenine, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İtalya Ekonomi Kalkınma Bakanı Carlo Kalenda ile Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem'in de katılması bekleniyor.


Geç Roma dönemindeki mimari üslup dahilinde inşa edilmiş bir mezar yapısı olan mescit, İstanbul'un fethinden hemen sonra Şeyh Süleyman Efendi tarafından tekkeye çevrilmişti.


- Cumhuriyet döneminin en kapsamlı restorasyon çalışması

Etrafında bir hazire meydana gelen mescit, 18. yüzyılın ortalarındaki deprem veya yangında zarar görünce onarılmış, minber eklenmek suretiyle burada cuma namazı kılınmaya başlanmıştı. 19. yüzyılda da bazı doğal afetlere maruz kalan...