10 / 04 / 2025

sgk atıl gayrimenkul

sgk atıl gayrimenkul

Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur'un birleşmesiyle oluşturulan Sosyal Güvenlik Kurumu, atıl kalan gayrimenkullerini satıyor. Satış listesinde hangi gayrimenkuller var?

Jülide Sarıeroğlu: SGK'da ilk gayrimenkulü satan Kılıçdaroğlu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, " SGK gayrimenkul satıyor, batıyor diyenlerin geçmişine baktığımız zaman SGK'de ilk gayrimenkulü satan Kemal Kılıçdaroğlu." dedi.

Atıl ve ihtiyaç fazlası gayrimenkullerin elden çıkarılması hızlandı!

RE/MAX Türkiye Kurumsal Gayrimenkul Direktörü Özdemir Çetin, kurumların sahip oldukları atıl ya da ihtiyaç fazlası gayrimenkullerin değerlendirilmesi için son dönemde birçok başvuru aldıklarını ifade etti.

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun temeli bugün atılıyor!

76 kilometrelik Menemen-Aliağa- Çandarlı Otoyolu'nun temeli bugün atılıyor. Tören Menemen Gölpark’ta gerçekleşecek.

Şanlıurfa Gap Vadisi 2. ve 3. etabın temeli atılıyor!

Yeşil bir kent için hedeflediği çalışmaları son sürat sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin GAP Vadisi Projesi'nin 2. ve 3. Etabının temeli atılıyor.

Kayseri Güreş Eğitim Merkezi'nin temeli atılıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan 120 yataklı güreş eğitim merkezinin temeli 24 Mart Cuma günü atılıyor

Bafra SGK Binası'nın temeli atılıyor!

Bafra’ya (SGK) Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hayata geçirilecek olan Sosyal Güvenlik Merkezi Hizmet Binasının temeli atılıyor.

Sakarya Hendek Park'ın temeli atılıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından Hendek’e müjdesi verilen yeni yaşam alanı projesinin temeli kısa süre içerisinde atılıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli yarın atılıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü’nün sözleşmesi imzalandı, yarın temeli atılıyor. Finansman için dünyanın önde gelen bankaları sıraya girdi...

1915 Çanakkale Köprüsü için imzalar bugün atılıyor!

Dünyanın en uzun köprüsü olma ünvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde imzalar bugün atılıyor. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım katılacak.

Balıkesir Yeni Karesi Projesi'nin temeli yarın atılıyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki ile kurulan BALTOK, yeni vizyon kenti Balıkesir’de kentleşme alanında dev bir hamle olan Yeni Karesi projesinin temelleri yarın atılıyor.

Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin temeli yarın atılıyor!

Bursa Osmangazi'deki Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin temeli yarın atılıyor. Hastane büyesinde 250 yataklı genel hastane, 250 yataklı onkoloji hastanesi ve 250 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi yapılacak.

Şehitkamil Uzay Çatılı Pazar Yeri yükseliyor!

Şehitkamil Belediyesi tarafından İncilikaya Mahallesi’nde hayata geçirilen uzay çatılı pazar yerinin inşaatı hızla yükseliyor.

Bursa Beşyol Kavşağı'nın temeli yarın atılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kent Meydanı – Terminal raylı sistem hattı kapsamında projelendirilen ve İstanbul Caddesi’nde kesintisiz ulaşımı sağlayacak Beşyol Kavşağı’nın temeli 08 Şubat Çarşamba (YARIN) günü atılıyor.

sgk atıl gayrimenkul Haberi

sgk atıl gayrimenkul

İhtiyaç fazlası taşınmazlardan elde edilecek gelir, bütçenin en büyük karadeliklerinden olan sosyal güvenlik açığını azaltmak için kullanılacak. Aralarında, işhanları, bürolar, tatil köyleri ve yeşil alanların da bulunduğu 400 gayrimenkulün satışından yaklaşık 5 milyar YTL gelir sağlanması hedefleniyor. 2006 yılında sosyal güvenlik açığı 21,8 milyar yeni lira olarak gerçekleşmişti. Sigortalı vatandaşlardan prim toplayan Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK, geçmiş yıllarda gayrimenkul işine merak salmıştı. Satışın gerçekleşmesi için, gayrimenkullerin Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne devir işlemleri sürüyor. 2008 yılı başından itibaren Devlet İhale Kanunu'na göre satış sürecinin başlayacağını belirten bir yetkili, özellik arz eden bazı taşınmazların satışının ise özelleştirme yolu ile gerçekleştirileceğini söyledi. Gayrimenkullerin rayiç değerlerinin tespiti çalışmaları devam ediyor. Taşınmazlardan elde edilecek gelir, satış tarihinden itibaren...