29 / 03 / 2024

Jülide Sarıeroğlu: SGK'da ilk gayrimenkulü satan Kılıçdaroğlu!

Jülide Sarıeroğlu: SGK'da ilk gayrimenkulü satan Kılıçdaroğlu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, " SGK gayrimenkul satıyor, batıyor diyenlerin geçmişine baktığımız zaman SGK'de ilk gayrimenkulü satan Kemal Kılıçdaroğlu." dedi.



 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Polatlı İlçe Başkanlığı binasındaki konferans salonunda gerçekleştirilen AK Parti Polatlı İlçe Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Polatlı'nın kendisi açısından ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek partisi tarafından koordinatör olarak atandığı Polatlı'da başarılı çalışmalar yapacaklarına inandığını belirtti.

İŞKUR ve SGK faaliyetleri hakkında da açıklamalar yapan Bakan Sarıeroğlu, SGK ile ilgili spekülasyonlar yapıldığını anımsattı. Sarıeroğlu, şöyle konuştu:

"Yersiz polemiklere çekmeye çalışanlarla, bizleri başka türlü alanlara sokmaya çalışanlarla geçirecek zamanımız yok. 'SGK battı batıyor.' diye haftalardır bir sürü spekülasyon… Bu algı operasyonları anlamında çok korkunç şeylere şahitlik ediyoruz. Çıkılıyor, en alakasız örnekle kağıtlar havada sallanıyor. 'Biz atalım ortaya, bunlar uğraşsınlar, zaman kaybetsin.' diyorlar. Biz bu oyunlara düşmeyiz. Hele ben hiç düşmem."

- "Hepsinin altı boş, spekülasyondan ibarettir" 

SGK'de gayrimenkullerin satılmasına ilişkin iddialara da değinen Jülide Sarıeroğlu, gayrimenkul satışının geçmişten beri süren bir uygulama olduğuna işaret etti. Sarıeroğlu, satışlarla ilgili de şu açıklamayı yaptı:

"Çok ilginçtir, 'SGK gayrimenkul satıyor, batıyor.' diyenlerin geçmişine baktığımız zaman SGK'de ilk gayrimenkulü satan Kemal Kılıçdaroğlu. Yani gayrimenkul satışı onun döneminde başlamış, belgesi var ve yönetim kurulu üyelerinin şerhine rağmen. O günden bu yana bu rutindir. Hele de 2012 yılında bir düzenleme yapılmış, borçlara karşı gayrimenkul, arsa vesaire mahsuplaşma imkanı kurumumuza getirilmiş. Genelde belediyelerimizle vesaire bu konuda anlaşmamızı yapıyoruz. Elimizde çok fazla gayrimenkul var, çok fazla arsa, binalar söz konusu. Bunları da değeri üzerinden, Sermaye Piyasası Kurulunun kontrolü altında firmalar aracılığıyla düzenli olarak, hiç ekstra bir artış yok, sürekli olarak ihaleler devam ediyor. Bu anlamda olağanüstü bir durum da yok."

Altı boş iddialarla karşı karşı kaldıklarını söyleyen Sarıeroğlu, "Sosyal Güvenlik Kurumumuzun 81 milyon vatandaşımızın tamamına en iyi şekilde hizmet etme konusunda, gelecek planlarını da güçlü şekilde yapmasına imkan veren, diğer taraftan tüm kesimlerin beklenti, ihtiyaç ve talepleri konusunda da yine bunlara cevap verilebilecek nitelikte şu anda sürdürülebilir, önümüzü görebileceğimiz, planlamalarımızı yapabileceğimiz iyi bir yapısı söz konusu. Bununla ilgili ortaya atılanların hepsinin altı boş, spekülasyondan ibarettir." açıklamasını yaptı.

 


Geri Dön