26 / 04 / 2024

Shatt Al Arab Hastanesi

Shatt Al Arab Hastanesi

Has Mimarlık, Irak’ın Basra kentinin en modern hastanesi olacak Shatt Al Arab Hastanesi’nin projesini hazırlıyor...

Al Wakeel Group Emlak Danışmanlık Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Wakeel Group Emlak Danışmanlık Turizm Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Ahmad Arabıyeh, Alaa Abed Al Aal ve Mohamad Abdel Ghanı ortaklığında kuruldu.

Med İnt Gayrimenkul İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Med İnt Gayrimenkul İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Joseph Ayoub, Omar Al Arab, Roland Zogheib ve Zahir Azizoğlu ortaklığında kuruldu. 

Rowad Al Arab Turizm Gayrimenkul İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi     kuruldu!

Rowad Al Arab Turizm Gayrimenkul İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Mouaz Shehadeh tarafından kuruldu. 

Konya Meram'da asfalt çalışmaları yapılıyor!

Meram Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin farklı mahallelerinde asfalt serimi, parke-bordür ve altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Saadet Mahallesi Araböldüren Caddesi’nde sıcak asfalt serimi çalışmaları tamamlandı.

Khaır Al Arabıa İnşaat Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Khaır Al Arabıa İnşaat Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi 17 Mart 2015'te, 120 bin TL sermaye bedeli ile Zeytinburnu'nda, Amjad Aljassem, Ahmad Alkhalaf ortaklığında kuruldu.

Dubai Burj Al Arab oteli müşterilerine altından dövme yapıyor!

Lüks hizmetleriyle tanınan Dubai'deki Burç el Arap oteli şimdi de müşterilerine altın dövme yaptırma fırsatı tanıyor. 10 dakikada uygulanan 24 ayar altından dövme defalarca çıkarılıp geri takılabiliyor.

Has Mimarlık Shatt Al Arab Hastanesi’nin projesini hazırlıyor!

Has Mimarlık, Irak’ın Basra kentinin en modern hastanesi olacak Shatt Al Arab Hastanesi’nin projesini hazırlıyor...

Spine Tower'da Türkiye'de ilk kez C80 beton kullanılıyor!

Amerika 'daki Trump World Tower, çin 'deki Central Plaza, Tayvan 'daki Taipei 101, Bahreyn 'deki Burj Al Arab gibi dünyanın en yüksek ve en dayanıklı yapılarında kullanılan 'Yüksek Dayanımlı C80 Beton' Türkiye 'de ilk kez Spine Tower 'da kullanılıyor...

Burj Al Arabın şefi Tolgar Mireli oldu!

Şef ithal etmeye alışkınız, ya dünyanın en iyi restoranlarında Türk şef görmeye Tolgar Mireli, Dubai Burj Al Arab’taki Al Muntaha’nın, Okan Kızılbayır Cayman Adaları’ndaki Ritz Carlton Blue Restoran’ın şefi

Burj Al Arab'ta cepten kesintisiz 'alo'

Barcelona'daki GSMA Mobile World Congrees'e katılan Türk firması AVS, dünyanın tek 7 yıldızlı oteli Dubai'deki Burj Al Arab'a tek bir delik açmadan 600 anten ve yüzlerce kilometre kablo döşedi.

Konut alıcısının 2008'e bakışı

Yılsonlarında değerlendirme yapma kervanına bu yıl konut alıcısı Adil Bey de katıldı ve yorumunu yaptı: "Durağan dönemler bir fırsat olarak algılanmalıdır..."

Alışveriş merkezleri emlak fiyatlarını nasıl ve neden etkiliyor?

Ülkemizde gayrimenkul sektöründe en fazla hareket alışveriş merkezleri alanında yaşanıyor. Bu yarış sayesinde son yıllarda neredeyse bitişik nizam alışveriş merkezlerine sahip olduk.

Konut alıcısı Adil Bey

Elektronik Mühendisi Adil Bey 33 yaşında, evli, bir çocuklu. Özel sektörde, iyi bir şirkette müdür. Eşi, bir firmada İnsan Kaynakları uzmanı. Uzun süredir, konut almayı kafalarına koymuşlar. Ama kafaları karışıkmış. Nedenini öğrenmeye çalışıyoruz, Adil Be

Shatt Al Arab Hastanesi Haberi

Shatt Al Arab Hastanesi

60.000 m2 arsa üzerinde 120 yataklı olarak tasarlanan projede hastane 20.000 m2 inşaat alanına sahip olacak.

İlk kez bir Türk mimarlık firması tarafından projelendirilen Shatt Al Arab Hastanesi, en ileri teknolojiyle donatılacak.


Böyle bir projede Türk mimarlık firması olarak yer almak çok önemli. Türk mimarlarının da çok yakın zamanda yurtdışında Türk müteahhitlerinin yakaladığı başarıya ulaşacaklarını ifade eden Ayşe hanım Basra projesinin de bu açıdan hızla gerçekleşmeye başladığının ispatı olduğunu belirtiyor.


Hasol, HAS Mimarlık’ın tüm projelerinde benimsediği yeşil bina konsepti kapsamında bu projede de arsa verilerinin çok etkin bir şekilde kullanıldığını belirterek, Kuzey Irak’ın inşaat anlamında önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade ediyor. Özellikle sağlık yapıları tasarımında kullanılan EDAC sertifikası bu tur hastaneler için çok önemli ve Türkiye’de bu sertifikaya ilk ve tek...