13 / 03 / 2025

Shirdon kim

Shirdon kim

TUSKON ve MARİFED bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Sanayici ve İş adamları Derneği ( İSİAD ) Somali Federal Cumhuriyeti Başkanı Abdi Ferah Şerdun ve beraberindeki heyeti ağırladı...

Değer artış kazancı vergisini kim öder?

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergide bazı muafiyetler de bulunuyor. Peki, değer artış kazancı vergisini kim öder? Kim ödemez?

İnşaat ruhsatını kim verir?

Bir arsa üzerinde yapı inşaatına başlanılabilmesi için inşaat ruhsatının alınması gerekiyor. İnşaat ruhsatı için gerekli belgeler ile birlikte yetkili kuruma müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatını kim verir?

Kat irtifak tapusu ile alınan dairelerde iskan ücretini kim öder?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "Kat irtifak tapusu ile alınan dairelerde iskan ücretini kim öder?" sorusunu cevaplandırıyor. İşte Heper'in köşe yazısı;

Ortaklığın giderilmesi davasını kim açar?

Paylı mülkiyete tabi taşınmazlarda, paydaşların tümü oybirliği ile yapacakları sözleşme ile ortaklığı giderebiliyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davasını kim açar?

Binalarda bakım onarım masraflarını kim öder?

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde, aşınmaz mal için yapılan masraflar; ev sahibinin ödeyeceği ve kiracının ödeyeceği masraflar olmak üzere ikiye ayrılıyor. Peki, binalarda bakım onarım masraflarını kim öder?

Daire satışında tapu masrafını kim öder?

Tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Buna göre daire satışları için de belli oranlarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, daire satışında tapu masrafını kim öder? Alıcı mı öder, satıcı mı öder?

2015'te kim ne kadar emlak vergisi ödeyecek?

Emlak vergisi Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, emlak vergisi için ödenecek tutar nasıl hesaplanır? 2015'te kim ne kadar emlak vergisi ödeyecek?

Eski abonenin su borcunu kim öder?

Mesken ve işyerlerinde aboneliklerden kullanıcı sorumlu oluyor. Kullanıcıların ödemediği abonelik borçları, yeni maliki bağlar mı? Eski abonenin su borcunu kim öder? İşte yanıtı..

Çevre temizlik vergisinden kim sorumludur?

Çevre temizlik vergisi dolu veya boş olmasına bakılmaksızın tüm konut ve işyerlerinden alınıyor. Peki, çevre temizlik vergisinden kim sorumludur?

Kira kontratını kim imzalayabilir?

Mal sahibi taşınmazını kiraya vererek malın, bir bedel karşılığında geçici olarak kullanım haklarını bir başkasına bırakmış oluyor. Peki, kira kontratını kim imzalayabilir? İmzada yetki kimdedir?

Ev satışında tapu harcını kim öder?

Ev satış işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Devir işlemleri için tapuya binde 20 oranında harç ödeniyor. Bu oran gerçek alım satım bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, ev satışında tapu harcını kim öder?

Tapu parasını kim öder?

Gayrimenkul alım satım işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Belgelerin eksiksiz olması halinde devir işlemi için sıra tapu parasına geliyor. Peki, tapu parası ne kadar? Tapu parasını kim öder?

Future Park otel projesini kim işletecek?

Future Park projesinde yer alan 232 odalı otel bölümü işletmesi için 5 büyük dünya markasından alınan tekliflerde sona gelindi. Peki Future Park otel projesini kim işletecek?

Shirdon kim Haberi

Shirdon kim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak beraberindeki bakanlarla birlikte Türkiye’ye gelen Somali Başbakanı Abdi Ferah Shirdon, Somali Sağlık, Adalet ve Dışişleri Bakanı’nın da yer aldığı üst düzey bir heyet ile 25-30 Eylül tarihleri arasında çeşitli kurum kuruluşlara temaslarda bulundu.

Gerçekleşen ziyaretler kapsamında Somali Başbakanı ve heyeti İSİAD Yönetim Kurulu üyeleri ve iş adamları ile 30 Eylül Pazartesi günü öğle yemeği ve iş forumunda bir araya geldi. 

İSİAD genel merkezi Boğaziçi Salonunda gerçekleşen Programa Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu katıldı. Programda Somali Ülke Tanıtımı yapılırken iş adamlarına Somali’deki yatırım imkânları anlatıldı.

Derneğe girişinde konuk Somali Başbakan Shirdon’u Fatih Koleji Boğaziçi Şubesinde eğitim gören Somalili öğrenciler çiçeklerle karşıladı.  Karşısında Somalili öğrencileri görünce şaşkınlığını gizleyemeyen Başbakan Shirdon, öğrencilerle bir süre sohbet...