19 / 04 / 2024

şile kabakoz imar durumu

şile kabakoz imar durumu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce askıya çıkarılan Şile İlçesi, 1/5000 ölçekli Darlık, Kabakoz, İsaköy Havzası Nazım İmar Planı değişikliğine ilişkin hazırlanan imar planı tadilatı bugün askıdan indiriliyor...

Kanal İstanbul projesinde son dakika gelişmesi! 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı!

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili imar planı için yargı tarafından alınan kararın ardından bugün son dakika gelişmesi yaşandı. Kanal İstanbul proje alanında iktidara yakınlığı ile bilinen şirket ile 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı. 

Haliç'te imar değişikliği kabul edildi! Kentsel dönüşüm ile yapı stoku iyileştirilecek!

Beyoğlu Belediye Meclisi’nin ekim ayı oturumunda Haliç’in kıyısı için imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Haliç'te kentsel dönüşüm ile yapı stokunun iyileştirilmesi planlandığı belirtildi.

Kadastro parseli nedir? Kadastro parseli ile imar parseli arasındaki farklar nelerdir?

Kadastro parseli, belirli bir alanı kapsayan arazidir. Bu arazi yasal yönetmelikler tarafından belirlenmiştir. İmar parseli ile karıştırılan kadastro parselinde dikkate alınması gereken bazı kurallar vardır. Peki kadastro parseli nedir, imar parseliyle farkları nelerdir? İşte bilinmesi gerekenler...

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Depremin yıktığı Malatya'da imar affı ile ilgili acı gerçek

Önümüzdeki günlerde Meclis'e gelmesi beklenen İmar Affı ile ilgili acı bir gerçek ortaya çıktı. Malatya'da son imar affında toplamda 22 bin 329 adet Yapı Kayıt Belgesi düzenlenmiş.

İmar barışı ile ilgili son dakika açıklaması! Yeni bir imar barışı gelecek mi? Bakan canlı yayında resmen açıkladı!

Son dönemde sık sık gündeme gelen imar barışı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yeni bir imar barışının gelip gelmeyeceği ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. İşte Murat Kurum'un o açıklaması...

İstanbul’da imar planı değişiklikleri SMS ile öğrenilebilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaptığı imar plan değişikliklerini İstanbullulara SMS ile bildirecek. Yeni uygulamayı müjdeleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Artık gizli saklı imar planı değişikliği yok; her şey şeffaf, her şey erişilebilir” şeklinde konuştu.

Mamak’taki EGO garajı alanının geliri kentsel dönüşümde kullanılacak!

Mamak’taki EGO garajının yerine konut ve ticaret alanı yapılması ile ilgili imar planına ‘yoğunluk’ sebebiyle karşı çıkan MHP, “Kamu alanından bahsediyoruz, ilk başta yatay mimari ile ilgili süreçleri kamu alanlarında başlatalım ki vatandaşa da örnek olsun” dedi.

Şile’de deniz kıyısındaki arazinin imarı 'turizm konut' olarak değiştirildi!

Şile Belediyesi’ne ait deniz kıyısındaki ağaçlarla kaplı yaklaşık 35 bin metrekarelik arazinin "turistik tesis" olan imarı, yatırımcı için uygun hale getirilerek “turizm konut” yapıldı.

Suriye ile İran arasında yeniden imar anlaşması yapıldı!

İranlı şirketler ve Suriye arasında, Suriye'nin yeniden imarı için anlaşmalar yapıldığı bildirildi. Suriye Başbakanı İmad Hamis başkent Tahran'da Cihangiri ile bir araya geldi...

Şile Balibey imar planı askıya çıktı!

Şile İlçesi, Balibey Mahallesi, 42 ada, 119 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli 17.12.2018 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Hamas ile Katar İmar Komitesi yardım projelerini görüştü!

Hamas Hareketi Gazze sorumlusu Yahya Sinvar, Katar Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Muhammed el-İmadi ile Gazze'ye yardım projelerini görüştüler. 

Şile 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıda!

Şile İlçesi, Kömürlük Deresi ve Pot Deresi Yan Kolu Güzergahını kapsayan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıya çıkarıldı...

şile kabakoz imar durumu Haberi

şile kabakoz imar durumu


İstanbul Şile İlçesi, 1/5000 ölçekli Darlık, Kabakoz, İsaköy Havzası Nazım İmar Planı değişikliğine ilişkin 16 Ocak 2014 tarih 150, 151, 152, 154, 156, 158 ve 159 sayılı karar doğrultusunda hazırlanan 21 Kasım 2014 tasdik tarihli plan tadilatı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 Eylül 2015 tarihinde askıya çıkarıldı. İmar planı bugün askıdan inecek.



İmar planı için...