29 / 03 / 2024

Şirinci Çarşısı restorasyon çalışmaları

Şirinci Çarşısı restorasyon çalışmaları

Selçuk ilçesine ziyarette bulunan Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, Şirince Sokak Sağlıklaştırması ve Kentsel Tasarım Projesi ile ilgili incelemeler yaparak ilçede yapılması planlanan restorasyon çalışmaları süreçlerinin hızlandığını ifade etti..

Mardin'deki tarihi Süryani Çarşısı restore edilecek!

Mardin'de 17. yüzyılda inşa edilen Süryani Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları en kısa süre içerisinde başlayacak.

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Şanlıurfa Halerlibahçe Çarşısı'nda 66 iş yeri yenilendi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, restorasyon çalışması süren Sakıbın Köşkünde incelemeler yaptı ve ardından iş yerleri yenilenen Haleplibahçe Çarşısını dolaştı.

Bursa Osmangazi'deki Kayhan Çarşısı restore edildi!

Osmanlı'dan günümüze 600 senelik geçmişiyle Bursa'nın en önemli çarşıları arasında yer alan Kayhan Çarşısı, Osmangazi Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla baştan aşağı yenilendi.

Van Peynirciler Çarşısı'nda dükkanlar hazır!

Restorasyon çalışmaları tamamlanan, muhteşem bir görünüm kazanan Tarihi Peynirciler Çarşısı esnafları yeni yerlerine taşınarak açılışa hazırlanıyor. 

Osmangazi Tahtakale Çarşısı yeniden ayağa kalktı!

Bursa’nın tarihi çarşıları arasında yer alan Tahtakale Çarşısı, Osmangazi Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla eski hüviyetini yeniden kazandı. 

Restorasyonu tamamlanan Mısır Çarşısı açıldı!

355 yıllık Osmanlı kent dokusuna ait bir yapı olan Mısır Çarşısı, 5 yıl süren restorasyon çalışmaları sonunda yeni yüzüne kavuştu. Çarşının açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

Kahramanmaraş Saraçhane Çarşısı'nda son durum!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Saraçhane Çarşısı’nda da zemin düzenleme ve restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Mısır Çarşısı'nın restorasyonunda sona yaklaşıldı!

1664'te hizmete giren Mısır Çarşısı'nın 3 yıl süren restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Çarşının restorasyon bedeli 12 milyon lira olarak belirtildi.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı tamamlanıyor!

Restorasyon çalışmalarına son sürat devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Tarihi Demirciler Çarşısı'nın restorasyonunu tamamlıyor.

Kahramanmaraş Saraçhane Çarşısı’nda çalışmalar başladı!

Restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Saraçhane Çarşısı’nda düzenleme çalışmalarına start verdi.

Kahramanmaraş Saraçhane Çarşısı’nda restorasyon devam ediyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Saraçhane Çarşısı’nda restorasyon çalışmalarına devam ediyor.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı yenileniyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, restorasyon çalışmalarının son sürat devam ettiği Tarihi Demirciler Çarşısı’nda incelemelerde bulundu.

Şirinci Çarşısı restorasyon çalışmaları Haberi

Şirinci Çarşısı restorasyon çalışmaları

Selçuk ilçesine ziyarette bulunan Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, Şirince Sokak Sağlıklaştırması ve Kentsel Tasarım Projesi ile ilgili incelemeler yaparak ilçede yapılması planlanan restorasyon çalışmaları süreçlerinin hızlandığını ifade etti. Selçuk'un tarihi değerlere sahip olduğunun altını çizen Karabayram, "Selçuk, restorasyon ve iyileştirmelere ihtiyaç duyan bir ilçe" dedi. Sunumlarda, tarihi değerleri korumak için yapılan çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgi verildi; Şirince çarşısının da tarihi dokusu korunarak ele alınacağı belirtildi. 



Posta...