27 / 04 / 2024

şirketlerin Rusya kararı

şirketlerin Rusya kararı

Enerjiden otomobile, yapımdan internete pek çok alanda dünya devi olan şirketler, Rusya ile bağlarını koparma kararı aldı. İşte o şirketler…

Yurt içinde gözler TCMB'nin faiz kararında!

Küresel piyasalar, ABD'de bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçlarından alınan karışık sinyallerle yön arayışına devam ederken, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizi kararı da yatırımcıların odağında.

Rusya bu sene için 515 milyon ton petrol üretim hedefini koruyor!

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya'nın petrol üretim kısıntısı kararı doğrultusunda sene sonu tahminlerinde değişiklik yapmadıklarını kaydederek, "2023 yılı için 515 milyon ton petrol üretim hedefini değiştirmedik." diye konuştu.

Rusya Merkez Bankası da “faiz sabit kalacak” dedi!

Politika faizinde değişiklik yapmama kararı alan Rusya Merkez Bankası, faizi yüzde 7,5 seviyesinde  bıraktı. Bankanın açıklamasında artan bütçe harcamaları, kötüye giden dış ticaret ve istihdam piyasasının durumuna riskleri fazlalaştırdığı vurgulandı.

Akaryakıt fiyatlarını arşa taşıyacak karar! Rusya’nın bu hamlesi piyasayı alt üst edecek!

Akaryakıt fiyatlarını alt üst edecek karar Rusya’dan geldi. Bu karar akaryakıt fiyatlarına zam olarak geri döneceğe benziyor. İşte detaylar!

Akaryakıtta son dakika! Rusya o ülkelere petrol satmayacak! Benzin ve motorin fiyatları ne olacak? 

Rusya, fiyat sınırı getiren ülkelere petrol satışı yapmama kararı aldı. Peki benzin ve motorin fiyatları ne olacak? İşte ayrıntılar...

Batılı şirketlerin yüzde 82’si yatırımlarını Rusya’dan çekmedi!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası açıklanan yaptırımlara rağmen Rusya’da faaliyet gösteren AB ve G7 merkezli 1405 şirketten sadece 120’sinin bu ülkedeki öz sermaye yatırımlarından çekildiği belirlendi.

Rusya savaşta başarılı olan askerlere Moskova ve Kırım'da ücretsiz arsa verecek! 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da savaşa katılarak üstün liyakat ödülü alan ve gazi olan askerlere Moskova bölgesi, Kırım ve Sivastopol'de ücretsiz arsa verilmesine ilişkin tavsiye kararını imzaladı. İşte ayrıntılar..

Doların tahtı sallanıyor! Yeni karar açıklandı! Hemen bakın, sonra pişman olmayın!

Doların tahtı sallanıyor! İkinci darbe de geldi! Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, kararı resmen açıklandı! İşte ayrıntılar...

Buğday, mısır ve pirinçte sert yükseliş! Rusya'nın kararı tarım emtialarını vurdu!

Emtia piyasalarındaki düşüş trendi sürerken, tarım emtia fiyatları Rusya'nın Karadeniz anlaşmasını askıya aldığını açıklaması sonrasında sert yükseldi. İşte ayrıntılar...

İngiltere'den yeni hamle! Rusya’ya ihracat yasağı ve hizmet yaptırımı!

Doğu Ukrayna'nın Rusya tarafından ilhak edilmesinden sonra İngiltere, Rus ekonomisine yönelik bazı mal ve hizmetlere ihracat yasağı getirmeye karar verdi.

Kamu bankaları da MİR karttan çekilme kararı aldı

Bazı özel bankaların sistemi askıya almasının ardından kamu bankaları da Rusya ödeme sistemi olan Mir'den çıkma kararı aldı. Böylece Halkbank, Ziraat Bankası, İş Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası, Rusya’nın MİR kart sisteminden çıktı.

Otomobil devinden Rusya hamlesi: Kapısına kilit vurdular

Japon otomobil devi Toyota, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından parça tedariki konusunda zorluk yaşandığı gerekçesiyle Rusya'daki fabrikasını kapatma kararı aldığını açıkladı.

Rusya’yı hiçbir yaptırım yıkamıyor! ABD’nin yeni kararı oyunu tersine çevirebilecek mi?

Rusya’yı hiçbir yaptırım durduramıyor. Rus ödeme yöntemi olan MİR, birçok ülkede kabul görmeye başladı bile. Türkiye 5 bankası ile MİR’i kabul ederken, karşıt sesler yükselmeye başladı. ABD ve AB ülkeleri bu durumdan rahatsız olurken, kısıtlamalar peş peşe geldi. İşte haberin detayları…

şirketlerin Rusya kararı Haberi

şirketlerin Rusya kararı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ederken dünya devi birçok şirket Rusya ile ortaklık, yatırım ve tüm iş hareketlerinin durdurulacağı yönünde açıklamalar yapıyor. Küresel ekonomide önemli yer teşkil eden bu şirketlerden peş peşe gelen açıklamalar ve bu tavır neticesinde karşılaşacakları zararlar da dikkat çekmeye devam ediyor. Bloomberght'de yer alan habere göre işte Rusya'ya tavır alan dünya devi bu şirketler...

BP

Rusya’ya tavır alan ilk şirketlerin başında gelen BP, Rus petrol üreticisi Rosneft’teki yüzde 20 hissesini elden çıkaracağını bildirdi. Şirketin 25 milyar dolar zarar etmesi beklenirken, küresel petrol ve gaz üretiminin üçte bir oranında azalacağı da öngörülüyor.

Shell

Shell, Sakhalin II sıvılaştırılmış gaz tesisi ve Kuzey Akım 2 boru hattındaki ortaklığını sonlandırmayı tercih etti ve iki projenin toplam tahmini değeri, 3 milyar dolar civarında.

Equinor

Norveç’in en büyük...