23 / 04 / 2024

Şırnak neden taşınmalı

Şırnak neden taşınmalı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari ile Şırnak şehir merkezlerinin Yüksekova ile Cizre'ye kaydırılacağını açıklamıştı. Hakkari'de bulunan çok sayıda sivil toplum örgütü bir araya gelerek 8 maddede, 'Hakkari'nin neden taşınmaması gerektiğini' sıraladı.

Prof. Dr. Naci Görür o ilçeyi işaret etti! Kurtulma şansı yok, muhakkak taşınmalı!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Bursa'nın Gemlik ilçesini işaret ederek "Muhakkak taşınmalı. Kurtulma şansı yok" dedi.

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Kuvvetli yağışlar Türkiye'nin pek çok kentinde taşkınlara neden oldu. Durumu değerlendiren Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, yanlış şehirleşmeye dikkat çekiyor.

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi'nde ilk kuralar Şırnak'ta çekildi!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi'nde ilk kuralar Şırnak'ta çekildi.

Yatırımcılara kritik uyarı! Altın ve gümüş neden alınmalı? İşte cevabı...

Yatırımcılar ellerinde bulunan bir miktar parayı yatırım amaçlı altın ve gümüşe yatırıyor. Peki insanlar altın ve gümüş alırken neyi amaçlarlar? Neden altın ve gümüş alınmalı? İşte cevabı...

Şırnak'ta TOKİ tarafından yapılan konutlar ve dağıtımları TBMM'de!

Şırnak'ta TOKİ tarafından yapılan konutlara ve bunların vatandaşlara dağıtımı TBMM gündemine taşındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şırnak'ta 10 bin konut inşa ettik!

Şırnak'ta hayata geçirilen yatırımlarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şırnak merkez, Cizre ve Silopi ilçesini tekrar inşa ve ihya ederek evleri başlarına yıkılan ve tutunacak hiçbir dalı kalmayan Şırnaklı kardeşlerimiz için kısa süre içerisinde 10 bin konut inşa ettik." dedi.

Şırnak’ta terör mağduru 43 aile için konut kuraları çekildi!

Şırnak’ta çekilen kura ile terör mağduru 43 aile yeni konutlarına kavuştu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Şahin, sokağa çıkma yasağı sürecinde terör olayları sebebiyle konutları yıkılan, hasar görenler için TOKİ tarafından inşa edilen evlerin kura çekimini yaptıklarını dile getirdi. 

Şırnak'ta 2 senede 823 iş yeri açıldı!

Terörün ortadan kaldırılmasıyla beraber Şırnak'ta ticaret canlandırılmasıyla beraber 2 senede 823 iş yeri açıldı. 

TOKİ Şırnak'ta hizmet binası inşa edecek! İhalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şırnak'ta hizmet binası inşa edecek. Projenin ihalesi yarın saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

Şırnak'ta terör mağduru aileler yeni evlerine kavuştu!

Şırnak'ta yeni evlerine kavuşan terör mağduru 123 aile yeni büyük sevinç yaşadı...

Şırnak'ta inşaat kazası: 4 yaralı!

Şırnak'ta bir inşaatın çatı kısmının çökmesi nedeniyle 4 işçi yaralandı. 

İstanbul'da yerleşim yerleri uzak yerlere taşınmalı!

İzmir'de art arda gelen depremler akıllara büyük İstanbul depremini getiriyor. Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş olası İstanbul depremine karşı İstanbul'un  yerleşim yerlerinin taşınması gerektiğini dile getirdi. 

Şırnak'ta konut satışları yüzde 29,3 yükseldi!

Şırnak'ta konut satışları 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 29,3 yükseldi. Şırnak'ı, yüzde 27,8 ile Gümüşhane, yüzde 25,8 ile Tekirdağ izledi.

Şırnak neden taşınmalı Haberi

Şırnak neden taşınmalı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari ile Şırnak şehir merkezlerinin Yüksekova ile Cizre'ye kaydırılacağını açıklamıştı. Hakkari'de bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İnsan Hakları Derneği, Mazlumder, KAMER gibi çok sayıda sivil toplum örgütü bir araya gelerek 8 maddede, 'Hakkari'nin neden taşınmaması gerektiğini' sıraladı.


Hakkari'deki sivil toplum örgütleri adına Tahir Taş tarafından kaleme alınan bildiride il merkezinin Yüksekova'ya taşınmasına karşı şu ifadeler yer aldı:

1- Hakkari ilimiz, binlerce yıl çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan kadim bir kenttir. Hakkari coğrafyası güneyde Musul, kuzeyde Van Gölü’ne kadar olan bölgeyi kapsamaktaydı. Bu coğrafyanın bir kısmı Türkiye de Van’a ve Şırnak illeri, İran da Garbı, Azerbaycan’da ve Irak’ta Duhok illeri sınırları içinde kalmış.

2- Çok değerli evliya ve bilim adamlarının yetiştiği topraklardır.

3- Hakkari halkı dayanışma karakterine sahiptir. Yaşam tarzında toplumsal...