25 / 04 / 2024

sırrı paşa konağı

sırrı paşa konağı

Pembe Köşk'ün Tarihi Sırrıpaşa Konağı'na entegre edileceği belirtildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu'nun "taşınmaz kültür varlığı" olarak tescillediği Tarihi Pembe Köşk, restore ediliyor.

Kocaeli'de 65 tarihi bina restore edildi!

Kocaeli'de 1923-2013 yılları arasında 65 adet tarihi yapının restore edildi. "Tarihin Dönüşümü Sunumu" nda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, geçmişini bilmeyen birulusun geleceğine yön veremeyeceğini savundu...

Sanayi kenti Kocaeli tarihine sahip çıkıyor!

Türkiye'nin önemli sanayi kentlerinden Kocaeli'de 1923-2013 yılları arasında 65 tarihi yapı restore edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu: "Kocaeli'deki tarihi yapılarımızı da insanımızın hizmetine sunmamız gerekir" dedi...

Sait Halim Paşa yalısı nerede? Bihter filminin galasının yapıldığı yalının adresi!

Bugün yayına giren "Bihter" filminin galası, Sait Halim Paşa Yalısı’nda ünlü isimlerin katılımıyla yapıldı. Galanın ardından binlerce kişi Sait Halim Paşa yalısı ile ilgili araştırma yapmaya başladı.

Altını bilen adam İslam Memiş ucuza altın almanın sırrını açıkladı! Direkt gram altın almadan bunu yapın

Altını bilen adam İslam Memiş, Kapalıçarşı ve Serbest piyasa altın fiyatlarını karşılaştırarak aradaki makas aralığına değindi ve ucuza altın almanın sırrını açıkladı! Direkt gram altın almadan bunu yapın! Görenler hayrete düşecek...

Dolar kahini Selçuk Geçer dolardan para kazanmanın sırrını paylaştı!

Selçuk Geçer, dolardan para kazanmanın bilinmeyen formülünü verdi! Sırrı ifşa etti! Elinde dolar olanlar baksın!

Kritik dolar yorumu! FED üyesi öyle bir açıklama yaptı ki herkesin ağzı açık kaldı! Doların sırrı resmen çözüldü

St Louis Fed Başkanı Bullard'tan kritik dolar yorumu geldi. FED üyesi dolar ile ilgili öyle bir açıklama yaptı herkesin ağzı açık kaldı. Doların sırrı resmen çözüldü.  

Altın Kahini İslam Memiş altındaki o sırrı açıkladı! Yatırımcılar buz kesti! Meğer sadece 5 liraymış...

Altın Kahini İslam Memiş altın ile ilgili herkesin bilmediği açıklamalarda bulundu. Altının perde arkasındaki sırrı ortaya çıkararak ''sadece 5 TL'ye üretiliyor'' diyen İslam Memiş yatırımcıları şaşkına çevirdi...

İslam Memiş, altın ve dolarda çok kazanmanın sırrını açıkladı! Asla zarar etmeyeceksiniz!

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş, altın ve dolarda hem düşerken hem de yükselirken daha çok kazanmanın sırrını açıkladı ve yatırımcıların yatırım yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda püf noktaları söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar zengin olmanın sırrını verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar, gençlere zengin olmanın sırrını açıkladı. Bayraktar çalışmaları devam eden iki SİHA projesiyle ilgili de ilk kez bilgi verdi.

Saffet Paşa Yalısı'na 100 milyon dolar değer biçildi!

İstanbul Boğazı’nın en gözde yalıları arasında yer alan ve Osmanlı Devleti tarafından Dışişleri Bakanlığı olarak kullanılan 260 yıllık Saffet Paşa Yalısı mahkeme eli ile satışa sunulacak. Saffet Paşa Yalısı'nın değerinin 100 milyon dolar olacağı konuşuluyor.

Saffet Paşa Yalısı'nı mahkeme satacak!

İstanbul Boğazı’nın en gözde yalıları arasında yer alan 260 yıllık Saffet Paşa Yalısı mahkeme eli ile satışa sunulacak. Yalının değerinin en az 100 milyon dolar olacağı konuşuluyor.

İzmir Kaplan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı 35 yıllığına kiralanacak!

İzmir'in önemli ilçelerinden Konak'ta  Kaplan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı olarak adlandırılan alanın 35 yıllığına kiralanmasına karar verildi.  

Zarifi Mustafa Paşa Yalısı'nın rekonstrüksiyon projesi tamamlandı!

Anadoluhisarı’nda bulunan Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nın rekonstrüksiyon ve iç mimari proje tasarımı ile uygulama çalışmalarını Beysun Mert Mimarlık üstlendi. Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nın rekonstrüksiyonunda 18. ve 19. yüzyıl sahilhane yapılarıyla doku bütünlüğünün korunması amaçlandı.

Cihangir'deki Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı! 

Beyoğlu Cihangir'de bir dönem Japon konsolosluğuna ev sahipliği yapan Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı. Konak için 40 milyon TL isteniyor.

Suzan Sabancı Dinçer Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı'na talip oldu iddiası!

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı, Suzan Sabancı Dinçer'in, Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı'nı satın almak için harekete geçtiği iddia edildi. Dinçer ise söz konusu iddiaları yalanladı.

sırrı paşa konağı Haberi

sırrı paşa konağı

Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu'nun "taşınmaz kültür varlığı" olarak tescillediği Pembe Köşk'ün, Kocaeli Valiliği nezdinde kurulan paylaşım komisyonunca Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiği anımsatıldı.
Pembe Köşk'ün restorasyon çalışmaları kapsamına alındığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Sırrı Paşa Konağı ile Pembe Köşk arasında geçişin sağlanması amacıyla taş duvar ve merpen yapılması için proje hazırlandı ve inşa sürecine başlandı. Restorasyon çalışmalarının devam ettiği Pembe Köşk, tamamlandığında tarih koridorunun bir parçası olarak Kocaeli'nin yöresel lezzetlerinin sunulacağı, tarih koridorunu gezmeye gelenleri ve Kocaeli halkını ağırlayacak bir restoran olarak hizmet...