28 / 03 / 2024

SİT alanları imara mı açılıyor

SİT alanları imara mı açılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal SİT alanlarında bulunan yapılardaki onarım ve tadilat için izin şartını kaldırdı. Bir başka ilke kararı ile de mağaralar ile koruma alanı içerisinde yapılaşmaya izin verildi.

CarrefourSA’dan SMA 3 devam sütü alanları muhteşem hediyeler kazanma fırsatı bekliyor!

31 Ekim 2022 tarihine kadar CarrefourSA mağazalarından SMA devam sütü alışverişi yapan 3 kişiye çekilişle iPad 8. Nesil 32 gb Wifi, 5 kişiye Xiaomi Mi Vacuum Mop Essential akıllı robot süpürge ve 20 kişiye de 500 Türk Lirası değerinde CarrefourSA Hediye Çeki hediye edilecek.

Gökova'da sit alanları imara mı açıldı?

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "SİT alanları imara açıldı. Gökova Körfezi'ni parsel parsel satacaklar. Belediye olarak devre dışıyız" diye konuştu.

Antalya Tünektepe imara açılıyor!

2,5 milyon hektar alanı kapsayan SİT kavramı değişti. SİT alanlarını imara açmayı amaçlayan çalışma kapsamında Tünektepe'nin de imara açılmasını öngören raporla Çeşme ve Tuz Gölü olmak üzere 1000'nün üzerindeki yerde eski SİT sınırları yeniden belirlendi..

Bodrum'da 'Doğal SİT Alanları Uygulama Öneri Planı'na tepki!

Bodrum'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın birinci derece SİT alanlarını ikinci ve üçüncü derece SİT alanına dönüştürüp imara açacağı belirtilen 'Doğal SİT Alanları Uygulama Öneri Planı'na tepkiler sürüyor.

AYD Yapı Eskişehir Söğütönü'nde konut sayısını artıracak!

AYD YAPI, Söğütönü bölgesinde inşa ettiği konut sayısını üç yıla kadar 600'e çıkarmayı planlıyor. Üçüncü etabı tamamlama hedefinde olan AYD Yapı, dördüncü etaba ise yılbaşından sonra başlamayı planlıyor.

Moody's Türkiye'nin kredi notunu korudu!

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's, Türkiye'nin "Baa3" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu ve "negatif" not görünümünü korudu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı...

Körfez Geçiş Köprüsü Türkiye'nin hayaliydi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakam Fikri Işık, "Hepiniz iyi biliyorsunuz Körfez Geçiş Köprüsü Türkiye'nin hayaliydi ama hiçbir iktidar buna cesaret edemedi" dedi.

Amasya Suluova'da Süt Konsantre Tesisi'nin Temeli Atıldı!

Amasya’nın Suluova ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğünce hibe yoluyla desteklediği özel bir firmaya ait süt konsantre üretim tesisinin temeli atıldı.

Ayvalık'ın imara açılmaması için kampanya başlatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ndeki SİT alanlarını tekrar değerlendirmeye almak için geçen Nisan ayında başlattığı çalışma tepki çekti.

Ayvalık'ta SİT alanlar için imza kampanyası!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’ndeki SİT alanlarını tekrar değerlendirmeye almak için geçen Nisan ayında başlattığı çalışma tepki çekti. Tepki olarak imza kampanyası başlatıldı.

Söğüt İnşaat Metromall Residence'ta fiyatlar 283 bin TL'den başlıyor!

Ankara İl'i Eryaman İlçe'sinde inşa edilen projede toplam 699 adet daire bulunuyor. Proje 5 blok şeklinde yükseliyor. Söğüt İnşaat Metromall Residence'ta fiyatlar 283 bin TL'den başlıyor.

Kepez Sütçüler Devlet Hastanesi ne zaman açılacak?

Yeni sağlık yatırımlarıyla Kepez, Antalya’nın sağlıkta merkezi oluyor. 350 yataklı Sütçüler Devlet Hastanesi’nin yapımında sona gelinirken, Ahatlı Mahallesi’nde temeli atılan Antalya Kepez Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi de yükselmeye başladı.

Kepez Sütçüler Devlet Hastanesi'nde sona gelindi!

Kepez ilçesi, yeni yatırımlarla Antalya'nın sağlıkta merkezi oluyor. 350 yataklı Sütçüler Devlet Hastanesi'nin yapımında sona gelinirken, Ahatlı Mahallesi'nde temeli atılan Antalya Kepez Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi de yükselmeye başladı.

SİT alanları imara mı açılıyor Haberi

SİT alanları imara mı açılıyor

Hükümet, doğal SİT alanlarına zarar verebilecek, yapılaşmanın önünü açabilecek bir karara daha imza attı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yayınladığı yeni ilke kararı ile SİT alanlarındaki yapılarda gerçekleştirilecek onarım ve tadilatlarda Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’ndan izin alma şartını kaldırdı. Bir başka ilke kararı ile de mağaralar ile koruma alanı içerisinde yapılaşmaya izin verildi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Doğal SİT alanlarında kalan yapılarda yapı ruhsatı değişikliği ve basit onarımlara dair ilke kararı” yayınladı. Kararla “doğal SİT alanlarında ruhsatı ve mimari projesi daha önce uygun görülen mevzuata uygun olarak tamamlanmış veya mevzuata uygun devam eden veya yapı ruhsatı almış veya yapı kullanma izni almış yapılarla” ilgili düzenleme yapıldı.


Yetkili idare sorumlu


Buna göre bu yapılarda, “vaziyet planında kaydırma ve yer değişikliği yapmamak, taban alanı...