24 / 04 / 2024

SİT alanlarına ilişkin karar

SİT alanlarına ilişkin karar

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunun Arkeolojik Sitler, Koruma ve Kullanma Koşulları İlke Kararı yürürlüğe girdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından oluşturulacak Bilim Kurulu denetiminde yapılabilecek.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan konut, kira ve otomobil fiyatlarına ilişkin duyanları hayrete düşerek açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Geleneksel Tüketici Ödülleri Töreni'ndeki konuşmasında konut ve otomobil fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, araç fiyatlarında indirimlerin başladığını ve benzer durumun konut ve kira fiyatlarında da yaşanacağını söyledi.

Bakan Işıkhan’dan EYT ve kıdem tazminatına ilişkin büyük yankı uyandıracak açıklama! Yeni bir çalışma mı geliyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, EYT ve kıdem tazminatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, EYT’de kalan dosyaların aralık ayına kadar bitirilmesinin hedeflendiğini söylerken, kıdem tazminatı konusunda yeni bir çalışmanın söz konusu olmadığını dile getirdi.

Mirkraft uzaktan kumandalı ısıtıcıda cazip fiyatlar ortaya çıktı! İşte teknik özellikleri ve fiyatı...

Ekim ayına girilmesiyle beraber havalar hissedilir derecede soğurken, vatandaşlar da elektrikli ısıtıcıya ilişkin araştırmalarına hız verdi. Bu konuda ön plana çıkan ürünlerden biri de Mirkaft’ın uzaktan kumandalı ısıtıcısı oldu.

Standard & Poor’s’dan Türkiye'ye ilişkin olumlu haber! Türkiye’nin kredi notu yükseltildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’dan (S&P) Türkiye’ye ilişkin güzel bir haber geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu ‘negatif’ten ‘durağan’a yükseltti.

ABD Merkez Bankası'nın para politikasına ilişkin belirsizlikler piyasaları de zorluyor!

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizlikler fiyatlamaları da oldukça zorlaştırırken, bugün gözler de yoğun makroekonomik veri takvimine çevrildi.

Çalışma Bakanı Bilgin’den Bağ-Kur’luların emeklilik şartlarına ilişkin çok tartışılacak açıklama!

Ankara Ticaret Odasının (ATO) 29. Dönem 6. Olağan Meclis Toplantısı'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bağ-Kur'lu yurttaşların emeklilik koşullarına ilişkin konuştu.r Bilgin, "Mikro işletmelerde prim gününü tekrar düzenlemek gerekiyor ve bunu ilk fırsatta yapacağız” dedi.

BTK'dan sosyal medya platformlarına ilişkin çok konuşulacak düzenleme!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Twitter, Instagram, Facebook gibi sosyal medya platformlarına ilişkin ayrıntılı düzenlemeler getirdi. Buna göre kullanıcı bilgileri Türkiye'de barındırılmak ve ihtiyaç hissedildiği takdirde savcıya verilmek zorunda olacak.

İslam Memiş’ten altına ilişkin peş peşe açıklamalar! Fiyatlar aniden tavan yapacak!

Altın fiyatları, 2023’ün en düşük seviyelerini gördükten sonra toparlanma sürecine girmişti. Ancak bugün itibariyle yeniden altın fiyatları tekrardan düşmeye başladı. Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş gram altına ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

Et ve Süt Kurumu'ndan kırmızı et fiyatlarına ilişkin flaş açıklama! 

Et ve Süt Kurumu'ndan kırmızı et fiyatlarına ilişkin dikkat çeken açıklama yapıldı. Fiyat istikrarı hususunda gerekli tedbirlerin alındığı kaydedildi.

Milli Eğitim Bakanı Özer’den okul kayıt paralarına ilişkin açıklama geldi!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer son zamanlarda yaşanan okul kayıt parası adı altında zorunlu bağışlara ilişkin yapılan şikayetler üzerine konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul'daki metro inşaatlarına ilişkin açıklama!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin bütçe tartışmalarına ilişkin açıklamasında "‘İBB borçlanıyor, şu oluyor, bu oluyor...’ Evet, borçlanıyoruz. Çünkü İBB, 10 tane metro yapıyor" diye konuştu. İmamoğlu, "10 tane metro hattında birden çalışan bir şehir olduk. 2 tane metro hattını hazırlayan bir şehir

Çatalca ve Silivri'deki köylülerin arazi sorunlarına ilişkin araştırma önergesi verildi!

İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerindeki bazı mahallelerdeki köylülerin yaşadıkları arazi sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

SİT alanlarına ilişkin karar Haberi

SİT alanlarına ilişkin karar

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunun Arkeolojik Sitler, Koruma ve Kullanma Koşulları İlke Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Karara göre, birinci derece arkeolojik SİT alanlarında, kamu düzeni veya güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulduğu ya da doğal afet yaşanan yerlerde yapılması zorunlu geçici uygulamalara ilişkin, zemine en az müdahale edilecek şekilde hazırlanan ve süresi belirlenen projeler, ilgili koruma bölge kurulunda değerlendirilebilecek.


Projesi koruma bölge kurulunca uygun görülen geçici uygulamalar, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından oluşturulacak Bilim Kurulu denetiminde yapılabilecek.


Kültür varlıklarını koruma yüksek kurulu ilke...