29 / 03 / 2024

sit alanlarında kamulaştırma

sit alanlarında kamulaştırma

Sit alanları koruma altına alınmış yapılaşmaya izin verilmeyen, izinlerin ise belirli şartlar altında verildiği alanlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, arkeolojik sit alanı kamulaştırma nasıl yapılır?

Sit alanları takas yönetmeliği!

Kültür ve Tabiat Varlıklarının Koruma Kanununa göre; korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının tespiti Kültür Bakanlığınca yapılıyor. Sit alanlarında takas işlemi yapılabiliyor. İşte, sit alanları takas yönetmeliği!

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında acele kamulaştırma başladı! 334 konut ile 106 iş yerinde dönüşüm başladı

Zeytinburnu'nda çoğunluğu imar mevzuatına aykırı olan ve afet riski taşıyan yapılar tasfiye edilip ilçe belediyesince acele kamulaştırma yapılıyor.

Akkuyu NGS güzergahında acele kamulaştırma kararı!

"380 kV Akkuyu NGS-Manavgat 380 Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında iletim hattı projesinin güzergahına isabet eden taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. 

Van'daki bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı TBMM'de!

2972 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Van'daki bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin'deki bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı TBMM'de!

2971 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Mersin'deki bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şırnak'taki bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı TBMM'de!

2969 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Şırnak'taki bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Son 10 yılda kamulaştırma kararı verilen taşınmazlar TBMM'de!

Son 10 yıl içinde hakkında kamulaştırma ve acele kamulaştırma kararı verilen taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şanlıurfa Özdiker Kuyumcular Çarşısı'nda kamulaştırma çalışmaları başlıyor!

Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları kapsamında Şanlıurfa'da acele kamulaştırma kararı alınan ‘Özdiker Kuyumcular Çarşısı’ kamulaştırma çalışmaları başlıyor.

Ankara Altındağ için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili Altındağ İlçesi Hacıbayram Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31106 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Eskişehir Hicri Sezen Bulvarı’nda kamulaştırılan binalar yıkılıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Hicri Sezen Bulvarı’nda kamulaştırma çalışmaları tamamlanan binaları yıkıyor.

Bilecik Göpazarı'nda acele kamulaştırma kararı!

Bilecik İli Göpazarı ilçesinde tesis edilecek 154 kV Gölpazarı Paşalar Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ordu'da 3 OSB için kamulaştırma işlemleri devam ediyor!

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde OSB kurulması kapsamında kamulaştırma çalışmalarının sürdüğünü belirtti...

Ankara Altındağ'da acele kamulaştırma kararı!

Ankara Altındağ'da Yenice Mahallesi'nde öğrenci yurdu yapılması amacıyla acele kamulaştırma yapılacak...

Bingöl Belediyesi'nden kamulaştırma açıklaması!

Bingöl Belediyesi tarafından Kültür Mahallesi’nde uygulanan ‘2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında kamulaştırma kararı alınan araziler için bakanlıktan ödenek çıkarılmasına müteakip kamulaştırma çalışmalarına başlanacak.

sit alanlarında kamulaştırma Haberi

sit alanlarında kamulaştırma

Arkeolojik sit alanı kamulaştırma!

Arkeolojik sit alanları, insanlığın varoluşundan günümüze kadar 

ulaşan eski uygarlıkların yer altında, yer üstünde ve su altındaki ürünlerini yansıtan alanlar olarak karşımıza çıkıyor. 


Arkeolojik sit, antik bir yerleşmenin veya eski bir medeniyetin kalıntılarının bulunduğu yer veya su altında bilinen veya meydana çıkarılan korunması gerekli alanlar olarak da ifade ediliyor. 


Bu alanlarda eski devirlerin sosyal, ekonomik ve kültürel özelliklerine ulaşmak mümkün oluyor. Arkeolojik sitler 3 dereceye ayrılıyor. 1. derece arkeolojik sitler, 2.  derece arkeolojik sitler ve 3.  derece arkeolojik sitler olarak biliniyor. 


SİT ALANI KAMULAŞTIRMA:

Madde 15 - Taşınmaz kültür varlıkları ve bunların korunma alanları, aşağıda belirlenen esaslara göre kamulaştırılır:


a) Kısmen veya tamamen gerçek ve tüzelkişilerle mülkiyetine geçmiş olan korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ile korunma alanları Kültür ve Turizm...