23 / 04 / 2024

sit alanlarının korunması

sit alanlarının korunması

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, SİT alanlarının korunmasına ilişkin olarak Başbakan Yıldırım'a 7 soru sordu..

Kanal İstanbul güzergahındaki sit alanlarının koruması düşürülüyor mu?

1 Nolu Koruma Kurulu'nun gündemine, Kanal İstanbul projesinin güzergahında yer alan Küçükçekmece ve Avcılar arasındaki sulak alanın birinci derece olan sit korumasının, üçe düşürülmesi teklifi getirildi.

Sulak Alanların Korunması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Sulak Alanların Korunması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31428 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Adıyaman'da Palanlı Mağarası'nın korunması meclis gündeminde!

Adıyaman'da bulunan ve sit alanı olan Palanlı Mağarasının korunması meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Güngör Erçil: Muğla'da doğal sit alanlarının statüsü düşürüldü!

Muğla Çevre Platformu Eş sözcüsü Güngör Erçil, doğal sit alanları belirlenirken hazırlanan bilimsel raporlar için “Gayrimenkul şirketinin hazırladığı raporlarla bütün Muğla’nın doğal sit alanları tespit ediliyor” dedi. Erçil, Muğla'da doğal sit alanlarının statüsünün düşürüldüğünü ileri sürdü.

Muğla Gökova'da sit alanlarının statüsünün değiştirildiği iddiası TBMM'de!

Muğla Gökova'da bazı sit alanlarının statüsünün değiştirildiği iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çeşme'de arkeolojik sit alanının korunması için alınacak tedbirler mecliste!

13 Ağustos 2020 tarihinde İzmir ilinin Çeşme ilçesinde yaşanan yangın sonrasında arkeolojik sit alanının korunması için Bakanlığın alacağı tedbirler meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla'daki Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği iddialarına yalanlama!

Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Muğla'daki "Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

İzmir'deki doğal sit alanları kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

İzmir İli, Çiğli, Menemen ve Foça ilçeleri dahilindeki bazı doğal sit alanlarının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 2941 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan korunan alanların imara açıldığı iddiasına yalanlama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, koruma altındaki doğal alanların yapılaşmaya açıldığıyla ilgili haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakanlık, haberlerin asılsız olduğunu belirtti ve 'Yeni düzenlemelere göre doğal sit alanları'nı açıkladı...

Doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşulları yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Bir çivi çakmanın bile yasak olduğu doğa harikası Kelebekler Vadisi, Akdamar Adası, Erzurum Narman Peribacaları gibi sit alanlarında artık bungalovlar ve çadır kampları yapılabilecek...

Antalya'da sit alanlarını imara açan kararla ilgili yürütme durduruldu!

Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi tarafından Kaş, Patara, Fırnaz ve Yeşilköy’ü sit derecelerini düşürüp imara açan kararla ilgili yürütme durduruldu. Hukukçular bu kararın emsal niteliğinde olacağını söylüyor.

Sulak Alanların Korunması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Sulak Alanların Korunması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doğal sit alanlarıyla 86 proje tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sağlıklı çevre koşullarında yaşamın sağlanması ve "Potansiyel Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi"nin başlatıldığını ve bu çalışmaların 86'sında sona gelindiğini açıkladı.

sit alanlarının korunması Haberi

sit alanlarının korunması

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, sit alanlarının korunmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Altıok sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Altıok önergesinde "Coğrafi özellikleri, kültür ve tabiat varlıkları ile ülkemiz arkeolojik, çevre, kentsel ve tarihi mekanlar çeşitliliği olarak zengindir. Kapadokya'dan Dilek Yarımadası'na, Hasankeyften Fırtına Vadisi'ne, Beyşehir Gölü'nden Tuzgölü'ne SİT alanı kapsamı içinde olan ve korunması gereken yüzlerce alan vardır." dedi.

SİT alanlarının doğal SİT alanı, kentsel SİT alanı, arkeolojik SİT alanı ve tarihi SİT alanı olmak üzere 4 kategoride toplandığını hatırlatan Altıok "Anayasa'nın 56. maddesine göre çevrenin korunmasını sağlamak devletin görevlerinden biridir. Ancak hükümet bu bölgelerde yapılaşmaya izin verecek kanun ve yönetmelik çalışmalarını yapmaktadır." diyerek SİT alanlarına ilişkin 7 soru sordu.

Altıok'un soruları

1. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve...