29 / 03 / 2024

Site aidatını ödemeyenlere icra takibi

Site aidatını ödemeyenlere icra takibi

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında site aidatları ödemelerini kaleme aldı. Peki site aidatı ödemeyene ne yapılabilir?

Konut sitesi aidatları yüzde 50 arttı! Ankara'da aidatlar 10 bin TL'ye kadar yükseldi!

Ankara'da konut site aidat artışlarının genel olarak İstanbul ile benzer seviyelerde, yaklaşık yüzde 50 oranlarında olduğunu belirten EVA Gayrimenkul Değerleme’den Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, Ankara'da aidatların 10 bin liraya kadar yükseldiğini açıkladı. 

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Peyzaj alanlarında bunu yapın, yılda 600 bin TL kazanın

Site aidatlarının yükselişinde önemli kalemlerden biri de peyzaj masrafları. Ankaralı mühendis Fatih Çolak X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sitelere peyzaj alanlarında uygulayarak para kazanacakları bir öneride bulundu. Yüzlerce takipçisi Çolak’ın fikrini onayladı.

Araç sahipleri dikkat! Son gün bugün! Ödemeyenlere ceza kesilecek!

MTV ödemelerinin bu yıla ilişkin ilk taksiti ile borç yapılandırmalarına yönelik taksit ödemelerinde bugün son gün. Ödemeyenlere ceza kesilecek...

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Artık kimse 20. katta oturmaktan, site aidatı ödemekten memnun değil! Vatandaşlardan konut sorunu yorumları!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından konut sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama ve vatandaşlardan gelen tepkiler...

Innovia 2'de aidat krizi: Site sakinlerinden 'kayyum atansın' talebi!

Binlerce vatandaşın yaşadığı devasa konut sitelerinde, yüksek aidatlar ve mevcut kanuni düzenlemelerin günümüz ihtiyaçlarını karşılamaması konut sahiplerini zor duruma düşürüyor. Innovia 2'de de aidat krizi kendini gösterdi. İşte ayrıntılar...

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

Site sahipleri adiatlarda KDV indirimi talep ediyor! Bakın son düzenleme nasıl olacak?

Konut siteleri üzerindeki yüzde 18'lik KDV yükünün azaltılmasına yönelik çalışmaların başlatıldığı duyurusu sonrasında, site yönetimleri aidatlarda düşüş öngörüyor. Bu gelişme, konut sahiplerinin mali yükünü hafifletecek ve aidat ödemelerinde rahatlama sağlayacak bir adım olarak görülüyor.

Kredi kartı kullananlara müjde! E-Devlet’ten başvurarak bu parayı alabileceksiniz!

Bir kredi kartı sahibinin yıllık kart aidatının iadesi için başlattığı hukuk mücadelesinde mahkeme yurttaşın haklı olduğuna karar verdi. Emsal nitelikteki karar için haksız yere alınan 189 liralık kart aidatının yurttaşa iade edilmesi kararlaştırıldı.

Kredi kart sahiplerine müjdeli haber! Yüksek mahkeme öyle bir karar verdi ki, herkes yararlanacak!

Yıllardır yılan hikayesine dönen kredi kart aidatlarının iadesi konusunda bu defa çok önemli bir gelişme yaşandı. Davaya bakan yüksek mahkeme kart sahipleri lehine karar verdi. Kart aidatınızı almak için ne yapacaksınız? Hemen bakın!

Site aidatı nasıl belirlenir? Aidata itiraz etmek mümkün mü? Yasal yollar neler?

Fahiş kiralar ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirmişti şimdi de yüksek aidatlar kat malikleriyle site yönetimlerini karşı karşıya getrdi. Site yönetimleri aidat miktarına kafalarına göre belirleyebilir mi? Kat maliklerinin hakları neler?

Ev sahiplerine şok uyarı! Bu parayı kiracı değil, ev sahibi ödeyecek!

Son günlerde kira kadar gündeme gelen site aidatları konusunda önemli bir uyarı daha geldi. Uzmanlar, site ve apartmanlardaki aidat ücretleri ile çok önemli bir uyarıda bulunarak, aidatın kirayı geçmesi durumunda aradaki farkı ev sahibinin ödemek zorunda olduğunu duyurdu.

Ev sahipleri, kiracılar ve site yönetimleri dikkat! Aidat zammı yaparken bunları gözden kaçırmayın!

Gayrimenkul hukuku uzmanları ve tüketici dernekleri, apartman ve site aidat rakamlarının genel kurulda yetki almadan yükseltilemeyeceğine dikkat çekti. İşte apartman ve site aidatları ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler...

Site aidatını ödemeyenlere icra takibi Haberi

Site aidatını ödemeyenlere icra takibi

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında site aidatları ödemelerini kaleme aldı. Peki site aidatı ödemeyene ne yapılabilir?

İşte Feride Hilal İmal'in konuyla ilgili o yazısı...

Aidat, aylık olarak ödenen ve ortak yaşam alanlarında görülen iş bölümünün desteği için mülk sahipleri tarafından karşılanan ücreti kapsar. Bahçıvan, bakım, temizlik, onarım ya da kapıcılık hizmet bedellerinin içinde olduğu aidatı, kat malikleri yönetim planında gösterilen şekilde ödemekle yükümlüdür.

Aidatını ödemeyen malik için Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 20'ye göre; asıl alacakla birlikte her aidat için aylık yüzde 5 hesabı ile gecikme tazminatı işletilebilir, ilamsız icra takibi yapılabilir. Madde 22'ye göre bağımsız bölüm malikinin borçları sebebi ile diğer bağımsız bölüm malikleri lehine ipotek tesis edilmesi dahi istenebilir.

Kirayı geciktiren kiracılar nasıl tahliye edilir?