26 / 04 / 2024

site kanunu

site kanunu

Bilindiği üzere bir anagayrimenkulde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölümün olması halinde, o anagayrimenkulün yönetimi kanunlara göre zorunlu kılınıyor. İşte söz konusu Apartman ve Site yönetim Kanunu...

Kirayla yarışan site aidatlarına düzenleme geliyor! Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki değişiklikler için hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ile İçişleri bakanlıklarının fahiş miktarlara ulaşan site aidatlarına yönelik çalışma yaptığı bildirildi. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak değişiklikler, 1 Ekim’de TBMM gündemine gelecek.

Site sakinleri yönetimin faturasını ödemek zorunda mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu 38. maddesine göre, eski yönetim döneminde doğan borç sitenin borcudur. Site sakinleri de bu borcu ödemek zorunda.

9 maddede site yönetimleri ve bilgi edinme kanunu!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimleri ve bilgi edinme kanunu" kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Kooperatif site yönetimi nasıl değiştirilir? 

Kooperatiflerde site yönetiminin ne zaman ve nasıl kurulucağına ilişkin bilgiler Kooperatifler Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, kooperatif yönetimi nasıl değiştirilir? 

Büyük site projelerinde yönetim problemi!

Mgc Hukuk Bürosu Yönetici Ortağı Avukat Mustafa Güneş, Kat Mülkiyeti Kanunu’nda arsa payını, site projelerindeki yönetim problemleri ve Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Site yönetim planı ve Kat Mülkiyet Kanunu!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'Site yönetim planı ve Kat Mülkiyet Kanunu' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Site yönetimlerinde muhasebe yönetimi nasıl yapılır?

Bilinenin ve uygulananın aksine site yönetimlerinde vergi usul kanunu veya Türkiye muhasebe standartlarına göre bir mali işlem-iş akışı veya muhasebe uygulaması değil gelir-gider takibi söz konusudur.

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre site yönetimi nasıl olmalı?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez sitelerde yönetim sürecinin işleyişi konusunu kaleme aldı. İşte, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre site yönetimi....

Site aidatı neye göre belirlenir?

Toplu olarak konumlandırılan konutlardan oluşan sitelerde, site sakinleri tarafından ödenecek aidatlar hakkında esaslara Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer veriliyor. Peki, site aidatı neye göre belirlenir?

Kiracılar site yönetimine girebilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, bir binada sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde yönetimin kurulması gerekiyor. Peki, bir apartmanda kiracılar varsa, kiracılar site yönetimine girebilir mi?

Site yönetiminde kiracıların hukuki durumu nedir?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, site yönetiminde kiracının fazla sorumluluğu bulunmuyor. Peki, site yönetiminde kiracıların hukuki durumu nedir?

Site yönetim kararına itiraz edilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor. Peki, site yönetim kararına itiraz edilir mi?

Site ve apartmanlara sigorta zorunluluğu geliyor!

Site ve apartman sakinleri, ortak yaşam alanlarında her gün birbirinden farklı birçok riskle karşı karşıya kalıyor. 634 nolu Kat mülkiyet Kanunu ile konut, iş merkezleri, alışveriş merkezleri ve tüm genel ortak yaşam merkezleri için zorunlu tutuldu.

site kanunu Haberi

site kanunu

Apartman ve Site Yönetim Kanunu (Kat Mülkiyeti Kanunu)!


Beşinci Bölüm

Anagayrimenkulün Yönetimi


A) Genel kurul:

Madde 27 – Anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetilir ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartiyle, bu kurul tarafından kararlaştırılır.


B) Yönetim planı:

Madde 28 – Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenler.Yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlıyan bir sözleşme hükmündedir.4142 Yönetim planında hüküm bulunmayan hallerde, anagayrimenkulün yönetiminden doğacak anlaşmazlıklar bu kanuna  ve genel hükümlere göre karara bağlanır.


(Değişik: 13/4/1983 - 2814/11 md.) Yönetim planının değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır. Kat maliklerinin 33 üncü maddeye göre mahkemeye başvurma hakları saklıdır.

Yönetim planı ve bunda yapılan değişiklikler, bütün kat malikleriyle onların külli ve cüzi haleflerini ve...