28 / 03 / 2024

Site yönetim kurulu kimlerden oluşur

Site yönetim kurulu kimlerden oluşur

Site yönetimine birden fazla kimsenin seçilmesi durumunda "Site Yönetim Kurulu" seçilmiş oluyor. Peki site yönetim kurulu kaç kişiden oluşur? Site yönetim kurulunun oluşabilmesi için en az kaç kişi gerekiyor?

Site yönetim kurulu seçimi!

Site yönetim kurulu, site yönetimi için en az 3 kişinin seçilmesi halinde söz konusu oluyor. Site yönetim kurulu seçimi, kat malikleri ile yapılan genel kurul toplantılarında; kat maliklerinin oyları ile yapılıyor...

Sitelerde parseller için tek yönetim kurulu oluşturulabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Sitemiz 41 evli yazlık site. 3 ada 4 parselde ortak çok tesis var. 20 yıldır birleşik toplantı ile site yönetildi. Bir malikin son toplantı iptali için dava açması üzerine, mahkemede sıkıntı yaşıyoruz. Tek yönetim kurulu oluşturup siteyi yönetemez miyiz?' sorusunu yanıtladı

5 maddede site yönetiminde yönetici ve yönetim kurulu!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yönetiminde yönetici ve yönetim kurulu" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Site yönetim olağan toplantısı nasıl yapılır?

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümlerine göre verilen kararlar ile yönetiliyor. Peki, site yönetim olağan toplantısı nasıl yapılır?

Site yönetim kurulu seçilirken nelere dikkat edilir?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova Emlakkulisi.com okurları için ''site yönetim kurulu seçimi'' konusunu kaleme aldı. İşte, Zeynel Kayınova'nun yazısı... 

Site yönetim kurulu adaylarına 17 lütfenli tavsiye ile rica!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için '' Site yönetim kurulu adaylarına tavsiyeler" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Site yönetim kararına itiraz edilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor. Peki, site yönetim kararına itiraz edilir mi?

4 Mevsim Site Yönetim Faaliyetleri Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

4 Mevsim Site Yönetim Faaliyetleri Ticaret Anonim Şirketi, Hüseyin Yiğit Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL'lik sermaye ile 8 Eylül'de Jetkent 1 Sitesi Beylikdüzü'nde kuruldu.

Site yönetim kuruluna seçilme şartları!

Birden fazla konut bloğunu içinde barındıran konut sitelerini yöneticiler tarafından yönetiliyor. Yöneticilerin kat malikleri kurulu toplantısı düzenleme yetkisi oluyor. Site yönetim kuruluna seçilme şartları nelerdir?

Site yönetimi temsilciler kurulu!

Site yönetimi temsilciler kurulu, Blok Kat Malikleri kurullarının seçtikleri “Blok Temsilcileri” ve site kat malikleri kurulunun seçtiği “Site Yönetim Kurulu Başkanı”ndan oluşuyor. Peki kurulun görevleri nelerdir?

Site yönetim kurulu faaliyet raporu örneği!

Site yönetim kurulu faaliyet raporu, site yönetiminin görevde bulundukları bir yılın değerlendirmesini yaptıkları rapor olarak tanımlanıyor. Peki rapor nasıl hazırlanır? İşte site yönetim kurulu faaliyet raporu örneği...

Site yönetim kurulu karar defteri!

Konut sitesinde alınacak kararlar, gelir ve giderlerin kayıtları gibi siteyi ilgilendiren hususlar, site yönetim kurulu karar defterine kaydediliyor. Peki bu site yönetim kurulu defteri nasıl doldurulur?

İnşaat firmalarının site yönetim süresi var mıdır?

İnşaat firmalarının inşa ettikleri konut sitelerinde yönetim nasıl işliyor? İnşaat firmalarının site yönetim süresi var mıdır? İnşaat firmaları konut sitesini nasıl yönetir? Kat Malikleri Kurulu, konut sitesini yönetebilir mi?

Site yönetim planı ana sözleşmesi!

Konut siteleri, site yönetim kurulu tarafından hazırlanacak site yönetim planı ana sözleşmesi ile yönetiliyor. Söz konusu site yönetim planı ana sözleşmesi kapsamında, site ile ilgili tüm esaslara yer veriliyor...

Site yönetim kurulu kimlerden oluşur Haberi

Site yönetim kurulu kimlerden oluşur

Site yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?

Kat malikleri, ana gayrimenkulün yönetimini için kendi aralarından veya dışardan seçecekleri yönetici seçebiliyor. Apartman ve site yönetim kanununa göre yönetime bir kimsenin atanması halinde; bu kimseye "yönetici" deniyor.


Birden fazla kimsenin atanması halinde ise "Site Yönetim Kurulu" oluşturulmuş oluyor. Peki "Site yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Siteye yönetimine en az 3 kişinin atanması ile, site yönetim kurulu oluşturuluyor. Konu ile ilgili hükümler, kanunun 34. maddesinde açıklanıyor:


D) Yönetici:

I - Atanması:

Madde 34 – Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler; bu kimseye (Yönetici), kurula da (Yönetim kurulu) denir.


Anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburidir. Anagayrimenkulün bütün bölümleri bir kişinin mülkiyetinde ise,...