26 / 04 / 2024

sitelerde ev kiralaması

sitelerde ev kiralaması

Son yıllarda hızla yaygınlaşan toplu yapıların 2. El satış ve kiralamalarında, inşaat firmaları ve site yönetimleri de rol almaya başladılar. 

O şehirde kiralık ev uyarısı!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Çelik, "Eskişehir'deki üniversiteleri tercih eden ya da edeceklerin bir an evvel ev kiralaması gerekiyor. Bu yıl kiralık ev bulmakta sıkıntı yaşayacağız" dedi...

Sağlık turizmi İzmir'de emlak sektörünü hareketlendirdi!

İzmir'e tedavi için turistler, hastanelerin çevresinde ev kiralıyor. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Yabancı hastaların İzmir'i tercih ederek kentte ev kiralaması emlak piyasasını hareketlendirdi" dedi.

8 ay satılamayan ev 8 günde nasıl satıldı?

Orlando’daki bu ev 8 ay boyunca çeşitli sitelerde satışa sunulmuş, fakat aylarca satılmayınca ev sahibi çareyi Harry Lim isimli profesyonel bir fotoğrafçıyla anlaşmakta bulmuş. Yeni fotoğraflar çektikten 8 gün sonra ev satılmış.

Araplar Bursa'da konut kiralarını yükseltti!

Türkiye'nin en kalabalık dördüncü şehri olan Bursa'da konut kiraları son 6 ayda yüzde 10 oranında arttı. 600 bin Arap turisti ağırlayan Bursa'da Arapların sezonluk ev kiralaması kiraların artmasına yol açıyor.

Ev sahibinin kiracı üzerindeki hakları!

Gayrimenkul kiralamasında kiracıların da gayrimenkul sahiplerinin de kanunda hak ve sorumlulukları bulunuyor. Kiracı ve ev sahibi hakları ile ilgili hükümlere Türk Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. İşte, ev sahibinin kiracı üzerindeki hakları!

Orlando'da 8 ayda satılamayan ev 8 günde satıldı!

Orlando’daki bu ev 8 ay boyunca çeşitli sitelerde satışa sunulmuş, fakat aylarca satılmayınca ev sahibi çareyi Harry Lim isimli profesyonel bir fotoğrafçıyla anlaşmakta bulmuş..

Ev alacaklar, online satış sitelerine dikkat!

Ev ve otomobil arayanların büyük çoğunluğu günümüzde artık ilk baktığı yer online ilan ve satış siteleri oluyor. Müşterilerin bu mecraya kaymasıyla, doğal olarak dolandırıcılar da bu sitelerde cirit atmaya başladı.

Ev arayanlar dolandırıcıların kurbanı oluyor!

Ev ve otomobil arayanların büyük çoğunluğu günümüzde artık ilk baktığı yer online ilan ve satış siteleri oluyor. Müşterilerin bu mecraya kaymasıyla, doğal olarak dolandırıcılar da bu sitelerde cirit atmaya başladı.

Güvenlik şirketlerine abone olan ev sayısı işyerini geçti

Kriz, otomotiv ve tekstil gibi sektörleri ağır şekilde etkilerken, elektronik güvenlik sektörünü teğet geçti. Ev ve ofislere yönelik profesyonel alarm ve güvenlik sistemlerinin satışlarında düşüş yok

MOL Ev'den mobilya alana kıyafetler bedava

Mol Mağazacılık İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, "MOL Ev'e gelen herkes mobilya alırken, aynı anda kıyafetlerini de ücretsiz alacak" şeklinde konuştu

Ev sahipleri kiracıları el üstünde tutuyor

TOKİ ve toplu konut yapı kooperatifleri eliyle son yıllarda konut sayısının önemli ölçüde artmasıyla seçmeşansları artan kiracılar, ev sahipleri tarafından el üstünde tutulmaya başlandı.

Mecbur kalmadıkça ev taşımayın

Prof. Dr. Nuri Bilgin, ev değiştirmenin sanıldığı gibi sadece adres değişikliği olmadığını, insanların yaşam biçimleri ve alışkanlıklarını da değiştirmek manasına geldiğini söyledi

Woodland Regency'den ev alanın serası oluyor!

Bodrum'da inşa dilen ve yüzde 60'ı tamamlanan Woodland Regency'den ev alanların 20 metrekarelik hobi bahçesi de olacak

sitelerde ev kiralaması Haberi

sitelerde ev kiralaması

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı konuya ilişkin değerlendirmeler yaptı. Özelmacıklı, “Tek yetkili satış ve kiralama ofisi olarak görünen bu işletmeler şimdi de emlakçılık yapıyor. Bazı site yönetimleri yasal olarak faaliyet gösteren emlak firmalarına her geçen gün yeni zorluklar çıkartıyor. Emlakçılar, yetki belgelerinin noter onaylı istenmesinden, yer göstermeyi sadece birkaç saatle sınırlandıranlara kadar her çeşit zorlama ve yaptırımlar ile karşı karşıya bırakılıyor. Hatta muhtemel alıcı veya kiracı müşterilerin iletişim bilgilerini bile talep eden siteler var. Bunları ise kendi kurdukları yada anlaşmalı oldukları emlak ofislerinden istemiyorlar” şeklinde açıklama yaptı.

Altın Emlak Genel Müdürü konuyu ilgili kurumlara ileteceklerini de söyledi. Özelmacıklı; “Günümüzde inşaat firmaları satış vaadi sözleşmelerinde yada anahtar teslim sözleşmelerinde, söz konusu taşınmazların satış ve kiralamalarının kendi yada anlaşmalı şirketleri...