16 / 04 / 2024

sitelerde kurul kararları

sitelerde kurul kararları

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "sitelerde kurul kararları" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Akmerkez GYO'nun genel kurul davasında mahkemeden red kararı!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2014 yılı Genel Kurul gündemine ait bazı kararların iptali istemli davaya ilişkin açıklama yaptı.

Martı GYO'nun genel kurul kararları tescillendi!

Martı GYO'nun 21 Mayıs 2021 tarihinde yapılan 1 Nisan 2019 ile 31 Mart 2020 dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından 16 Haziran 2021 tarihinde tescil edildi. 

Akiş GYO'nun genel kurul kararlarının iptali davasında yeni gelişme!

Akiş GYO'nun 2013 yılına ait Olağan Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli davasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı.

Torunlar GYO'nun genel kurul kararları tescillendi!

Torunlar GYO'nun 20 Mayıs 2021 tarihli 2020 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda alınan kararları tescillendi.

Akiş GYO'nun genel kurul kararları tescillendi!

Akiş GYO'nun 14 Nisan 2021 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul toplantısı Olağan Genel Kurul toplantısı İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi. 

Özak GYO'nun 2020 yılı yönetim kurulu kararları!  

Özak GYO'nun 2020 yılı olağan genel kurul toplantısına ilişkin yönetim kurulu kararları yayınlandı. 

Vakıf GYO'nun 2020 yılı genel kurul toplantısı kararları tescillendi!

Vakıf GYO'nun 2020 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında alınan kararları İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından 14 Nisan 2021 tarihinde tescillendi. 

İntema İnşaat'ın genel kurul toplantısı sonuçları tescillendi!

İntema İnşaat'ın bugün gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısı'nda alınan kararları içeren Genel Kurul Toplantı Tutanağı ve Hazır Bulunanlar Listesi yayınlandı.

Enka İnşaat'ın genel kurul sonuçları tescillendi!

Enka İnşaat Genel Kurul Toplantısı'nda özet olarak aşağıdaki ana kararlar alındı. Alınan kararların tutanağı ve hazır bulunanlar listesi yayınlandı. 

Nurol GYO 2020 yılı genel kurul toplantı sonucu!

Nurol GYO'nun 8 Nisan 2021 tarihinde yapılan 2020 yılı olağan genel kurul toplantı sonucunda alınan kararları onaylandı.

Trend GYO'nun genel kurul kararları tescillendi!

Trend GYO'nun 30 Mart 2021 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısına ilişkin tutanak ve hazır bulunanlar listesi yayınlandı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın olağan genel kurul kararları tescil edildi!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 19 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısında alınan Kararlar, 2 Nisan 2021 tarihinde İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi.

İş GYO'nun olağan genel kurul kararları tescillendi!

İş GYO'nun 24 Mart 2021 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı sonuçları, 2 Nisan 2021 tarihinde tescil edildi.

sitelerde kurul kararları Haberi

sitelerde kurul kararları

1.    Site yönetimleri hiç kuşkusuz ve hiçbir müdahale kabul etmeksizin, kat malikler kurulunun resmi senet (kat mülkiyeti sözleşmesi), yönetim planı ve kanunların emredici hükümlerine muhalif olmayacak kararlarıyla yönetilir.

2.    Kat maliklerince verilen kararlara, kat malikleri, onların külli ve cüzi halefleri, yönetici ve deneticiler ile çalışanlar uymak zorundadır.

3.    Özellikle temel yönetsel işler olan; genel giderler ve avanslar, yönetici, denetici seçimine ilişkin kat malikleri kurulunca alınmış kararlar, talep edilen hakim müdahalesi sonucu iptal edilmedikçe ve iptal edilinceye kadar geçerlidir. Bu kararlar iptal edilinceye kadar geçerliliklerini korurlar.

4.    Ortak gider ve avans borcunu ödemeyen bir kat maliki icra takibine maruz kaldığında, takibi yapan yöneticinin yönteme uygun olarak seçilmediğini bu nedenle takibe yetkisi bulunmadığını veya gider miktarının belirlendiği gider avansının kararlaştırıldığı toplantının yöntemine uygun olmadığını...