25 / 04 / 2024

sitelerde yasak ne zaman kaldırılacak

sitelerde yasak ne zaman kaldırılacak

Koronavirüsün ardından Türkiye'de de olağanüstü önlemler alınıyor. Bu kapsamda ortak alanlarda sınırlamaya yapıldı ve sitelerin ortak kullanım alanları sınırlandırıldı.

Apartmanlarda ve sitelerde aidat krizi! Her daire eşit aidat mı öder?

Son zamanlarda apartmanlarda ve sitelerde aidat sorunu yeniden gündeme geldi. Apartmanlarda veya sitelerde aidatlar tutarları belirlenirken hangi kriterler göz önüne alınıyor. Peki, her dairenin eşit aidat ödemesi mümkün mü? İşte detaylar...

Altın fiyatlarını zıplatacak yasak kararı! Resmi Gazete'de yayınlandı

Altın fiyatlarını etkileyecek son dakika kararı açıklandı. Altın ithalataına yasak geldi. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Piyasada dalgalı bir seyir izleyen altın fiyatları bu karardan sonra ne yapacak? İşte ayrıntılar...

Sitelerde oturanlar dikkat! Herkes bu sorunu yaşıyor! İşte çözümü! 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde sitelerdeki gürültü sorununu kaleme aldı. Peki sitelerde yaşanan gürültüler için ne yapılabilir? Sitelerde gürültü sorunu nasıl çözülür? İşte o soruların yanıtları ve Tamer Heper'in konuyla ilgili açıklamaları...

Ayçiçek yağı fiyatlarını uçuracak son dakika gelişmesi! TMO'nun hamlesi sonrasında yasak kararı geldi

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin ayçiçek yağında arz sorunu ve olası fiyat artışlarına karşı ihale açtığı haberinin ardından sürpriz bir gelişme yaşandı. Endonezya palm yağı ihracatına yasak getirdi. Kararın ayçiçek yağı fiyatlarını ateşleyeceği öne sürüldü

Gürültücü komşuya karşı ne yapabilirsiniz?

Kat Mülkiyeti Kanunu ve Yargıtay’ın kriterlerine göre apartmanda ‘huzur bozup uyku kaçıracak kadar çekilmez hal alan gürültü’ yasak. Gürültü kirliliğine giriyor, yaptırımı var. Peki gürültücü komşuya karşı ne yapabilirsiniz?

32 maddede sitelerde yasak işler!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "sitelerde yasak işler" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

2018'de kapıcı maaşları ne kadar oldu?

2018 yılı asgari ücretlerin açıklanması ile apartman ve sitelerde çalışan kapıcıların aylık maaşları da belli oldu. Peki, kapıcı maaşı 2018 ne kadar oldu?

İnşaat yasağı ne zaman kalkıyor?

Gelişen inşaat sektöründe, özellikle yazlık bölgelerdeki boş arsalar da bir bir dolmaya başlıyor. Ancak buralarda yapılacak inşaatlar için yaz aylarında yasak uygulanıyor. Peki, bu sene inşaat yasağı ne zaman kalkıyor?

Yasak yerlerde kurban kesme cezası 2016!

Cadde, sokak ve park gibi kamusal alanlarda kurbanlık hayvan kesimleri yapılamıyor. Peki bu yasağa uymayanlara ne ceza verilir? Yasak yerlerde kurban kesme cezası 2016 nedir?

Panjur taktırmak yasak mı?

Apartman ve sitelerde bağımsız bölüm sahipleri, penceresini panjurla kapatmak isteyebiliyor. Ancak yönetim kurulu kararı ile panjur taktırılmasını yasaklıyor. Peki, buna rağmen panjur taktırmak yasak mı?

İzmir Kuş Cenneti’ne bisiklet kiralama istasyonu kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bisiklet kiralama sistemi BİSİM’in toplu ulaşıma entegrasyonu için pilot uygulamaya Konak Metro İstasyonu’ndan başlıyor. Büyükşehir ayrıca, motorlu araç girişinin yasak olduğu Kuş Cenneti’ne de istasyon kuracak.

Apartman aidatı gecikme faizi ne kadar?

Apartman ve sitelerde ortak kullanım alanlarının giderleri ve günlük hizmetlerin giderleri için apartman sakinlerinden belli bir oranda aidat alınıyor. Peki, apartman aidatı gecikme faizi ne kadar?

Site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır?

Apartman ve sitelerde, ortak kullanım alanlarının giderlerinin karşılanması için malik ve kiracılardan aidat olarak temin ediliyor. Peki, site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır? İşte yanıtı..

sitelerde yasak ne zaman kaldırılacak Haberi

sitelerde yasak ne zaman kaldırılacak

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadelede oturanların sağlığı için sitelerde tedbirler alındı.

4.500 konut içi hizmet sunan MŞ Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Özant, hizmet ettikleri sitelerde kiralamaları ve taşınmaları durdurduklarını açıkladı.

MŞ Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Özant koronavirüs salgını nedeniyle gerçekleştirdikleri çalışmaları şöyle anlattı: “Tüm dünyada etkisini gösteren koronovirüs salgını için pandemi ilan edildi. Bu kapsamda site yönetimlerinin önemi anlaşılmış görev sorumlulukları artmıştır. Sokağa çıkma yasaklarının etkili olduğu günlerde ortak alanlarının kullanılmaması ve site sakinlerinin normal günlerde de kendini izole ettiğini açıkça söyleyebiliriz.”

MŞ YAPI Yönetim kurulu Başkanı Şahin Özant profesyonel yönetim hizmetleri sunan sitelerde kiralama ve taşınmalarını durdurduklarını açıkladı.
 
Ortak kullanım alanları kapatıldı!

Sosyal tesisi bulunan sitelerde, fitness, hamam, sauna, buhar odası gibi bölümler hizmete ara verirken, site açık hava...