25 / 04 / 2024

İnşaat yasağı ne zaman kalkıyor?

İnşaat yasağı ne zaman kalkıyor?

Gelişen inşaat sektöründe, özellikle yazlık bölgelerdeki boş arsalar da bir bir dolmaya başlıyor. Ancak buralarda yapılacak inşaatlar için yaz aylarında yasak uygulanıyor. Peki, bu sene inşaat yasağı ne zaman kalkıyor?



Gelişen inşaat sektöründe, özellikle yazlık bölgelerdeki boş arsalar da bir bir dolmaya başlıyor. Ancak buralarda yapılacak inşaatlar için yaz aylarında yasak uygulanıyor.


Yaz aylarında uygulanan bu inşaat yasağı Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlükleri tarafından yaz aylarında turistik bölgelerde getiriliyor. 


İnşaatı tamamen durdurmak amaçlı olmayan inşaat yasağı yakın çevresinde konaklama yapılan inşaatlarda ve uygun görülen mahallelerde gürültü, çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi kötü etkisi olan türdeki ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetlerini geçici süreliğine durduruyor.


İnşaat Yasağı hakkında Kültür ve Turizm Bakanlığı genelge yayımlıyor. Bu genelge kapsamında yasağın ne zaman başladığı ve bittiğine dair bilgilere yer veriliyor. 


Peki, inşaat yasağı ne zaman kalkıyor?

İnşaat yasağı turizm sezonu olarak nitelendirilen 15 Mayıs - 15 Ekim ayları arasında uygulanıyor. Buna göre inşaat yasağı önümüzdeki ayın ortasında sona erecek.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön