19 / 04 / 2024

Sivas Kongre Binasının restorasyonunda son durum

Sivas Kongre Binasının restorasyonunda son durum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmetine sunulan Vahdettin Köşkü'nün restorasyon çalışmaları 2 yıl bile sürmedi. Ancak, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Sivas’taki Kongre Binası’nın restorasyonu 3 yıldır bitirilemedi.

Sivas Kepçeli İŞKUR binasının temeli Nisan'da atılacak!

Sivas Kepçeli'de Ziraat Bankası arkasındaki Azerbaycan pazarı alanına yapılması planlanan İŞKUR hizmet binasının ihalesi Nisan ayında gerçekleşecek.

Sivas Kongre Binası'nın restorasyonu tamamlandı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmetine sunulan Vahdettin Köşkü'nün restorasyon çalışmaları 2 yıl bile sürmedi. Ancak, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Sivas’taki Kongre Binası’nın restorasyonu 3 yıldır bitirilemedi.

1999 yılında Feshane binasının restorasyonu tamamlanmış!

1999 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettiği Feshane binasının restore çalışmaları tamamlanmış. 'Festival Sarayı' olarak anılacak bina aynı zamanda kongre ve fuar organizasyonlarına da ev sahipliği yapacakmış.

1972 yılında İstanbul Kongre Binası inşaatı yarıda kalmış!

1969 yılında kongre ve seminerler için Emirgan sırtlarında yapımına başlanan Kongre binası, 1972 yılında maddi imkansızlıklar yüzünden yarıda kalmış. Özel İdare Müdürlüğü'ne ait Kongre binasının inşaatına peyderpey devam edilecekmiş.

Yeni Başbakanlık binasının halıları Manisa'da dokundu!

Ankara Atatürk Orman Çiftliğine (AOÇ) inşa edilen yeni başbakanlık binasının halıları, Manisa’nın Demirci ilçesinde 1953 yılından bugüne el ve makine halısı üretimi yapan firma tarafından dokundu.

1939 yılında Taksim'de yapılacak tiyatro binasını Fransız mimar yapacakmış!

1939 yılında Taksim'de Jandarma Karakolu binasının yıkılmasıyla arsaya büyük bir tiyatro binası yapılacakmış. İstanbul'un şehir planını yapan Henri Prost'un tavsiyesiyle tiyatro binası Fransız mimar Bay Ogüst yapacakmış.

TBMM Ana Binası'nın dış cephesi bakıma alındı!

TBMM Ana Binası'nın dış cephesi bakıma alındı. Daha önce kültür varlığı olarak tescil edilen binanın taş kaplamalarındaki kirlenme, yosunlaşma ve kükürt dioksit gazlarından kaynaklı sülfatlaşma, nozul püskürtme yöntemiyle temizlenmeye başlandı.

Bursa'da eski lise binasının yerine oyun alanları yapılacak!

Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Belediye Başkanı Süleyman Çelik, lisenin eski binasının yıkıldıktan sonra lisenin yerine oyun alanları ve bahçe düzenlemeleri yapılacağını da dile getirdi.

1939 yılında Galatasaray karakol binasını Milli Eğitim Bakanlığı istimlak edecekmiş!

Galatasaray karakol binasını İş Bankası Defterdarlık'tan alarak yüzde on beş karla 81 bin liraya Sümerbank'a satmış. Banka binayı istediği gibi kullanamamış. Eğitim Bakanlığı bu binayı taksitle alarak Galatasaray Lisesi'nin bahçesine katacakmış.

SGK Binası'nın ihalesi, halkın tepkisi üzerine ertelendi!

SGK Binası'nın ihalesi, halkın tepkisi üzerine ertelendi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de imza kampanyasına destek verdi. Ergün "Yanlıştan dönmek erdemdir. Manisa'da ikinci bir Sümerbank olayı yaşanmasın istiyoruz" dedi.

Muğla Valiliği 4 ilkokul binasının ihalesini 25 Ağustos'ta yapacak!

Muğla 'daki 4 ilkokul binasının yapım işi ihalesi Muğla Valiliği tarafından yapılacak. İhale 25 Ağustos 2014 tarihinde saat 10.30 'da açık ihale usulü gerçekleştirilecek.

Kentsel dönüşümde binasını yıkmak istemeyen vatandaşa güçlendirme imkanı verildi!

Kentsel dönüşüm yasası yönetmeliğinde yapılan değişiklikler Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İnşaat şirketleri ve riskli bina tespiti yapan kuruluşlar disiplin altına alınırken, binasını yıkmak istemeyen vatandaşa güçlendirme imkânı verecek.

Gaziemir Belediye binasının zemini çöktü!

Gaziemir Belediyesi'nin Önder Caddesi'nde 1 ay önce görkemli bir törenle açılan yeni hizmet binası, daha şimdiden yap-boz tahtasına döndü. Belediye binasının önündeki zeminin çökmesi sonucu mermerler kırılarak yeniden yapılmaya başlandı.

Sivas Kongre Binasının restorasyonunda son durum Haberi

Sivas Kongre Binasının restorasyonunda son durum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmetine sunulan Vahdettin Köşkü, Erdoğan’a tahsis edilmeden önce baştan aşağı restore edildi.Restorasyon çalışmaları 2 yıl bile sürmedi. Ancak, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Sivas’taki Kongre Binası’nın restorasyonu 3 yıldır bitirilemedi.


Binanın dış cephesine çekilen branda “dış cephe restorasyonu bitmedi” denilerek aylar boyunca sökülmeyince halkın tepkisi üzerine kaldırıldı. Cumhuriyet’in simgesi olan bu binadaki restorasyonun 2015 yılı sonunda bitirilmesi planlanmıştı. Ancak bu da gerçekleşmedi. Sivaslılara göre restorasyonun, bir yıldan önce bitirilmesi de beklenmiyor.


MEDRESE’YE PARA İSTEDİLER


Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas Kongre Binası, 2011’de Meclis’e devredilmişti. Meclis de 2013’te buranın restorasyon işini başlatmıştı. Bu binanın restorasyonu tamamlanmadan Sivas İl Özel İdaresi, TBMM’ye başvurarak, ilde bulunan, Selçuklu döneminden kalma Buruciye Medresesi’nin onarımı için 3 milyon lira istedi.


Meclis’e bağlı olmadığı halde bu medrese için para...