29 / 03 / 2024

Sivas köy okulu

Sivas köy okulu

Sivas'ta bir köy okulu, öğretmenlerin hayırseverlere yazdıkları mektuplar sayesinde toplanan paralarla adeta baştan inşa edildi. Okulları yıkık dökükken okula gelmek istemediklerini söyleyen öğrenciler, şimdi çok mutlu olduklarını söyledi.

Elazığ'ın Uzuntarla Köyü'nde yeni yapılacak okul engelleniyor iddiası!

Elazığ’ın merkeze bağlı Uzuntarla Köyü'ndeki bir köy okulu, 2020'de yatırım programına alındı. Fakat kentte yaşanan depremden sonra okulun ağır hasar gördüğü iddiasıyla yıkılması kararı verildi. Okulunun yeniden inşası için TOKİ tarafından ihalesi yapıldı.

Kocaeli'de atıl durumdaki eski okul köy konağına dönüştürüldü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  Kandıra Kırkarmut Köyü’nde atıl durumda olan eski köy okulu onarılarak köy konağı olarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Kocaeli Hacımazlı Köyü'ndeki eski okul binası yenilendi!

Geçtiğimiz yıllarda taşımalı eğitime geçen Kandıra Hacımazlı Köyü’nün eski okulu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla baştan aşağı yenilendi.

Hobbit Köyü Sivas'ta hizmete açıldı!

Sivas Belediyesi'nce kent merkezine 7 kilometre mesafedeki Paşabahçe Mesire Alanı'na hayata geçirilen ve dünya genelinde izlenme rekorları kıran 'Yüzüklerin Efendisi' ve 'Hobbit' serisi filmlerindeki 'Hobbit' karakterlerinin evlerine benzeyen 'Hobbit Köyü' misafirlerini ağırlamaya başladı.

Betonart Mimarlık Yaz Okulu AGÜ'de başladı!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından, bu yıl Çimsa’nın ana sponsorluğuyla düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanından mimarlık öğrencilerini bir araya getiren BETONART Mimarlık Yaz Okulu AGÜ'de başladı..

Köyüne dönmek isteyene arsa desteği!

Sivas Valisi Gül, köyüne dönmek isteyenlerin arsa ile ilgili yaşadığı sorunları ortadan kaldırarak destek olacaklarını açıkladı...

Çanakkale Kayadere Köy Okulu yenilendi!

Kale 1915 "Yaşam ve Konut Projesi", Vizyon Reklam ve Kayadere Muhtarlığı işbirliğinde tadilatı gerçekleştirilerek yenilenen eski Kayadere Köy Okulu, Halk Eğitim Merkezi adına kullanılmak üzere hizmete açıldı.

Niğde Uluağaç Köyü'ndeki Rum Okulu restorasyonu mecliste konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Uluağaç Köyü'nde bulunan tarihi Rum Okulu'nun restorasyonuna ilişkin soru önergesi hazırladı..

Sivas Gölova'da Örnek Köy inşa edildi!

Sivas Gölova Kaymakamı Erkan İsa Erat, "Köyün daha modern görünmesi, evlerin hepsinin tek renk olması projemizin bir parçasıydı. Proje yaklaşık 200 bin liraya mal oldu. Çalışmayla Sivas'taki Canköy'ümüz küçük bir Bodrum gibi oldu.''dedi.

Sivas'da köy imar planları çalışmaları sürüyor!

SİVAS İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, köy imar planları ve köy gelişme alanlarının oluşturulması için çalışmalarını sürdürüyor.

Sivas'taki köy okulu yeniden inşa edildi!

Sivas'ta bir köy okulu, öğretmenlerin hayırseverlere yazdıkları mektuplar sayesinde toplanan paralarla adeta baştan inşa edildi. Okulları yıkık dökükken okula gelmek istemediklerini söyleyen öğrenciler, şimdi çok mutlu olduklarını söyledi.

Foça Tatil Köyü neden kapandı?

İlk ve örnek oluşu itibariyle, turizmin ülkeye yayılmasına öncülük eden, gençlere turizm okulu, Foça ekonomisine lokomotif olan Foça Tatil Köyü’nün kapanış hikayesi oldukça dokunaklı ve oldukça da hüzünlüdür.

Tarsus'taki eski köy okulu sosyal tesis oldu!

Tarsus Belediyesi İbrişim Mahallesi'ndeki (köy) taşımalı eğitimden dolayı kapanan, atıl halde duran eski Köy okulunu, Türkiye’ye model olacak örnek bir projeyle Sosyal Tesise dönüştürdü.

Sivas köy okulu Haberi

Sivas köy okulu

Sivas'ta bir köy okulunda görev yapan 13 öğretmen, hayırseverlere yazdıkları mektuplarla topladıkları yardımlar sayesinde köy okulunu adeta kolej görünümlü bir eğitim yuvasına dönüştürdü.Merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan Beypınarı İlk ve Ortaokulu'nda görev yapan 13 öğretmen, okulun bakımsız durumundan rahatsız oldu ve okul müdürü Numan Kantar öncülüğünde "Beypınar'a bir kolej" adlı proje başlattı. Proje kapsamında kentteki hayırseverlere yazdıkları mektuplarda, okulun durumunu ve eksiklerini anlatan öğretmenler, destek istedi.


Güvenlik kamerası bile var


Okul Müdürü Numan Kantar, 2 yıldır okulda görev yaptığı okulun bakımsız olduğunu ve durumu görünce moralinin bozulduğunu anlattı.Okulun ilk durumuna değinen Kantar, şöyle konuştu:


"Okul çok soğuktu ısınmıyordu. Zemin eskiydi, iç karartıcı bir görüntüsü vardı. Tuvaletler eskiydi, kapıları kırıktı. Mektupların sonucunda toplanan paralarla okula laminant parke, mermer döşendi, yalıtım yapıldı, güvenlik kamerası,...