28 / 03 / 2024

soli pompeiopolis antik kenti

soli pompeiopolis antik kenti

Mersin Mezitli’de Solî Pompeiopolis Antik Kenti’nin çevresine binalar inşa edildi. Bu durumu görenler tarihin katledilmesine isyan ederek tepki gösterdi. 

Mersin'de tarihi eserin dibine apartman diktiler! 

Mersin Mezitli’de Solî Pompeiopolis Antik Kenti’nin çevresine binalar inşa edildi. Bu durumu görenler tarihin katledilmesine isyan ederek tepki gösterdi. 

Mersin Arkeoloji Müzesi açıldı!

Yapımı 3 yıl süren ve bünyesinde, Soli-Pompeipolis Antik Kenti, Elaiussa-Sebaste Antik Kenti ve Yumuktepe Höyüğü'nden çıkan eserlerin de aralarında olduğu Mersin Arkeoloji Müzesi, açıldı.

Mersin Soli Pompeiopolis Sütunlu Caddesi açıldı!

Mersin'in merkez Mezitli ilçesinde Soli Pompeiopolis Sütunlu Caddesi açıldı. Mezitli ilçesindeki Soli Pompeiopolis Antik Kenti'ndeki yanına Mezitli Belediyesi tarafından yapılan bisiklet ve yürüyüş yolunda sanat etkinlikleri de gerçekleştirilebilecek.

Mersin Soli Pompeipolis Antik Kenti’nde restorasyon çalışmaları bitti!

Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde, tarihi M.Ö. 300 yılına uzanan Soli Pompeipolis Antik Kenti’nde 2016 kazı ve restorasyon çalışmaları sona erdi.

Kastamonu Pompeiopolis Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesi Zımbıllı Tepe mevkisinde, tarihi Paflagonya bölgesinin başkenti Pompeiopolis Antik Kenti'nde 2016 yılı kazı çalışmaları başladı.

Mersin Soli Pompeiopolis antik kenti UNESCO'ya aday!

Mersin'in merkez Mezitli İlçesi'nde bulunan Neolotik, Helenistik ve Roma dönemleri gibi birçok medeniyetin izlerini taşıyan antik kent olan Soli Pompeiopolis'in, UNESCO Dünya Miras listesine girebilmesi için çalışmalar sürüyor.

Soli Pompeipolis Antik Kenti turizme kazandırılacak!

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Soli-Pompeipolis Antik Kenti'ndeki devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi. Çakacak, "Restorasyonun tamamlanmasıyla Soli-Pompeipolis Antik Kenti turizm açısından önemli bir merkez olacak" dedi.

Mersin Soli Pompeipolis Antik Kenti kazı çalışmaları başladı!

Milattan önce 1. ve milattan sonra 1. yüzyıllarda aktif bir liman olduğu ortaya çıkan Mersin'deki Soli Pompeipolis Antik Kenti'nde 2015 yılı kazı çalışmaları başladı.

Mersin Soli Pompeipolis Antik Kenti kazı çalışmaları ne zaman başlacak?

Mersin'deki Soli Pompeipolis Antik Kenti'nde bu yılki kazı çalışmaları gelecek hafta başlayacak. Kazı Başkanı Prof. Dr. Yağcı: "Ekibin çoğunluğuyla sütunlu caddede çalışacağız. Amacımız, sütunlu caddenin restore edilen kısmının devamını getirebilmek'' ded

Soli Pompeipolis Antik Kenti'nde kazı çalışmaları yeniden başladı!

Helenistik dönemin önemli kentlerinden olduğu ortaya çıkarılan Soli Pompeipolis Antik Kenti'nde kazı çalışmasına yeniden başlandı. Prof. Dr. Remzi Yağcı, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'a bu yılki kazı çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi...

Soli Pompeiopolis'te 3 bin yıl öncesine ait yüzlerce eser bulundu!

Mersin'in merkez Mezitli ilçesinde bulunan, Roma Imparatorluğu'nun gözde liman kentlerinden Soli Pompeiopolis, ziyaretçilerde 'zaman makinesine girmiş' hissi uyandırıyor. Yapılan kazılarda günümüzden 3 bin yıl öncesine ait yüzlerce eser bulundu.

Amasya'da kömür ocağında Roma dönemine ait antik mezar bulundu!

Amasya'nın Taşova ilçesinde faaliyet gösteren bir maden ocağında, antik çağda yaşamış 25 yaşlarındaki bir kadına ait olduğu belirlenen iskelet bulundu. Kazı çalışmarında Roma dönemine ait bir nekropole ulaşıldı...

Side Antik Kent'te 30 bin turist arkeoloji turuna çıkacak!

Antalya Side Antik Kent'te kış dönemi kültür ve arkeoloji turları başladı. Kış döneminde 30 bin İskandinav, Alman, İngiliz ve Fransız turistin tarihi ören yerini ziyaret ederek eserler hakkında bilgi alması bekleniyor....

soli pompeiopolis antik kenti Haberi

soli pompeiopolis antik kenti

Mersin’in Mezitli İlçesi’nde, Roma döneminin en önemli yerleşim yerlerinden biri olan Soli Pompeiopolis Antik Kenti’nin çevresi, yeni yapılan binalarla çevrildi. Korkusuz Gazetesi'nde yer alan habere göre 3 bin 500 yıllık tarihi kentin hemen dibinde bu tarz yapıların yapılması, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Bu durumun tarihe ayıp olduğunu belirten vatandaşlar, isyan etti. Avrupa'da tek bir tarihi taş parçası bile özel koruma altına alınırken, ülkemizde bu tarz tarihi kalıntılara gereken önemin verilmemesi, tarihe ihanet olarak nitelendirildi. Öte yandan, antik kentte, Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Müzecilik Bölümü’nce kazı çalışması başlatıldı. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Remzi Yağcı başkanlığında sürdürülen kazılar günümüzden yaklaşık 3 bin 500 yıl öncesine dayanan sütunlu caddede gerçekleştiriliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesi katkılarıyla bu yıl...