19 / 04 / 2024

soma Akıllı Kentler projesi

soma Akıllı Kentler projesi

Manisa'nın Soma ilçesi için hazırlanan "Akıllı Kentler" projesi, Avrupa Birliği (AB) Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Çerçeve Programları kapsamında Türkiye'nin en yüksek fon miktarını almaya hak kazanan projesi oldu.

Soma Akıllı Kentler projesine AB'den 8 milyon Euro'luk destek!

Manisa'nın Soma ilçesi için hazırlanan "Akıllı Kentler" projesi, Avrupa Birliği Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Çerçeve Programları kapsamında Türkiye'nin en yüksek fon miktarını almaya hak kazanan projesi oldu

AB'den Soma'ya 8 milyon euro destek!

Manisa'nın Soma ilçesi için hazırlanan 'Akıllı Kentler' projesi, Avrupa Birliği (AB) Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Çerçeve Programları kapsamında Türkiye'nin en yüksek fon miktarını almaya hak kazandı

Soma'nın Akıllı Kentler projesinde AB'den 8 milyon Euro'luk destek!

Manisa'nın Soma ilçesi için hazırlanan "Akıllı Kentler" projesi, Avrupa Birliği Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Çerçeve Programları kapsamında Türkiye'nin en yüksek fon miktarını almaya hak kazanan projesi oldu

AB, Soma Akıllı Kentler projesi için 8 milyon Euro destek verecek!

Manisa'nın Soma ilçesi için hazırlanan "Akıllı Kentler" projesi, Avrupa Birliği Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Çerçeve Programları kapsamında Türkiye'nin en yüksek fon miktarını almaya hak kazanan projesi oldu.

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.

Akıllı şehirler yaygınlaşıyor: Kentler dönüşüyor!

Akıllı şehirler gittikçe ön plana çıkıyor. Akıllı şehirlerin yarattığı değerin örneklerle aktarıldığı bir rapor hazırlandı. Bu raporda, akıllı şehirler için yapılması gerekenlere yer verildi. Peki akıllı şehirler neden önemli? İşte ayrıntılar...

Şua İnşaat'tan akıllı kentler için akıllı bina tasarımı: Elite Concept!

İnşaat sektöründe 28 yıldır çok sayıda yeni nesil projeye imza atan Şua İnşaat, akıllı şehirler için akıllı projelere yatırım yaparak çevreye duyarlı ve insana saygılı yapılar inşa ediyor.

Akıllı kentler hayatı kolaylaştırmak için var!

Beyoğlu’nda gerçekleştirilen “Şehirlerin Akıllı Dönüşümü” paneline konuşmacı olarak katılan Başkan Demircan, " Akıllı Kentler hayatı kolaylaştırmak için var. Bir şehrin ekonomisi, sanayisi, hizmet sektörü, kalifikasyonu, sosyal ve kültürel hayatıyla halkına ulaşabilmesi gerekir" dedi.

Dulkadiroğlu'nda akıllı şehir projesi!

Dulkadiroğlu Belediyesi, 'Akıllı kentler akıllı çözümler' projesini hayata geçirerek eğitim çalışması başlattı. Eğitim toplantısına Belediye Başkanı Necati Okay katıldı.

Akıllı Kentler Gayrimenkul Geliştirme Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Akıllı Kentler Gayrimenkul Geliştirme Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Şekip Karakaya ve Eser Karakaya ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Kadir Topbaş: Akıllı kentte mesafe katettik!

Dünya Akıllı Şehirler Fuarı açıldı. Fuara katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, akıllı kentler hakkında bilgiler verdi.

Akıllı kentler hızlı bir şekilde artıyor!

İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Dünya Akıllı Şehirler Fuarının düzenlediği gala yemeğinde akıllı kentler projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Balıkesir akıllı kent olacak!

İstanbul’da düzenlenen akıllı kentler konulu konferansta konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Artık kentlerin akıllıca planlanması, akıllıca işletilmesi kaçınılmazdır” dedi. İşte Başkan'ın açıklamaları...

Akıllı kentlerin bilişim altyapısı kuruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, akıllı kentler konsept projeleri arasında gerçekleştirdiği "Bulut Kent Bilgi Sistemi" ile tüm belediyelere bilişim altyapısı sağlıyor.

Ardahan Akıllı Kentler-Bulut Kent Bilgi Sistemi tanıtıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Akıllı Kentler-Bulut Kent Bilgi Sistemi” projesi yapılan toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı. İdris Güllüce, projenin pilot kentlerinin Belediye Başkanları ve çok sayıda konuk katıldı

Akıllı Kentler Projesi bugün tanıtılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bugün "Akıllı Kentler - Bulut Kent Bilgi Sistemi" tanıtım toplantısı düzenlenecek. Bulut teknolojileri kullanılarak yaklaşık 400 milyon lira tasarruf edilmesi planlanıyor.

Horizon 2020 ile akıllı kentler gelecek!

Akıllı kentsel dönüşümün hızlandırılmasında yeni bir model olan "Akıllı Kent Projesi" için Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nin Avrupa Birliği hibe projesindeki paydaşlarından birisi de Anadolu Üniversitesi.

soma Akıllı Kentler projesi Haberi

soma Akıllı Kentler projesi

AB, Soma'da enerji verimliliğini sağlayacak, elektrik üretimini "akıllı" hale getirecek projeyi 8 milyon avro ile destekleyecek. Ulusal koordinasyon görevi TÜBİTAK tarafından yürütülen Horizon 2020 (H2020) AB Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Çerçeve Programları kapsamında Türkiye'nin en yüksek fon miktarını almaya hak kazanan projesi Soma'da hayata geçirilecek.


Soma Belediyesi, Soma Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ (SEAŞ) , İstanbul Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve Mir Arge firmalarının Avrupalı ortakları ile birlikte yer aldığı Enerji Verimliliği ve Salım Azaltımı Sağlayan Yenilikçi, Bütünleşik Enerji Sistemleri konulu "Cityfied Akıllı Kentler-Smart Cities" projesi, AB tarafından 50 milyon avro ile desteklenecek.


Türkiye'nin program kapsamında bugüne kadar en yüksek fon miktarını almayı başardığı projenin Türkiye ortakları, 8 milyon avro hibe destek alacak. Proje ile öncelikle Soma'daki binalar enerji...