27 / 04 / 2024

Soma maden işçileri için fidan dikme kampanyası

Soma maden işçileri için fidan dikme kampanyası

Esenler Belediyesi'nin ilçede yeni doğan bebekler için Çevre Haftası'nda düzenlediği fidan dikme etkinliği bu yıl Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden 301 madenciye adandı. Fidanların dikileceği yeni parka Soma Şehitleri Parkı adı verilecek.

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

İnşaat işçileri ucuz yatırım vaadi ile 14 milyon lira dolandırıldı!

Kayseri'de inşaat işçileri ucuz yatırım vaadi ile 14 milyon lira dolandırıldı. Aldığı bu paralarla işçiler adına yatırım yaptığını kaydeden .A.S toplamda 14 milyon liralık vurgun yaptı.

DİSK'ten yeni asgari ücret açıklaması: "Kamu ve özel sektör işçileri arasındaki ücret farkları ortadan kaldırılmalı" 

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin belirlenmesi sırasında, özel sektör ile kamu işçileri arasındaki maaş farklarının ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. İşte detaylar..

Kamu işçisi maaş zammı buz kestirecek! Toplu sözleşmede kritik detay! Kamu işçileri şimdi bakın!

Merakla beklenen ve 700 bini aşkın kişiyi ilgilendiren kamu işçisi maaş zammı buz kestirecek! Toplu sözleşmede kritik detay! Kamu işçileri şimdi bakın!

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

Maaşlarını alamayan İzmir Şehir Hastanesi inşaat işçileri grev yaptı!

İzmir Bayraklı 'da inşa edilen İzmir Şehir Hastanesi inşaat işçileri maaşlarını alamadıklarını söyleyerek grev yaptı.

Türk inşaat işçileri Arnavutluk’ta mahsur kaldı!

Türk işçileri Arnavutluk’a götürüp orada bırakan inşaat firmasının sahibi hakkındaki iddiaları yanıtladı. Firma sahibi “Çalışanlarım tehdit etti, kaçmak zorunda kaldım. Hakedişleri alınca ödemeleri yapacağım” açıklamasında bulundu.

Nalbur sahibi ile inşaat işçileri arasında kavga: 1 ölü! 

İstanbul Beyoğlu'nda daha önce kavgalı oldukları öğrenilen nalbur dükkanın sahibi ile inşaat işçileri arasında çıkan silahlı kavgada bir inşaat işçisi hayatını kaybetti.

24 saat çalışan robot inşaat işçileri geliyor!

İnşaat sektörü teknoloji ile gelişmeye devam ediyor. TMB Başkanı Mithat Yenigün, Sanayi Bakanlığı ile inşaatta yapay zeka teknolojisini kullanmak üzere yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını belirtti ve "24 saat çalışan 'robot' inşaat işçileri geliştirmek istiyoruz" dedi...

İnşaat İşçileri Sendikası kooperatif kuruyor!  

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş), ‘Dayanışma Yaşatır İşçi Kooperatifi’ kurmak için çalışmalara başladı. Sendika kooperatifin ilk olarak internet üzerinden tüm Türkiye'de dağıtım ağı oluşturacağından bahsetti.

Londra'da inşaat işçileri iş başı yapabilecek!

Londra'da evde çalışmaları mümkün olmayan inşaat veya fabrika işçileri gibi çalışanlar, işbaşı yapacak.

Adana'da tarım işçileri için Yaşam Merkezi inşa ediliyor!

Adana'da mevsimlik tarım işçileri için "Yaşam Merkezi" hayata geçiriliyor. Merkez tamamlanma aşamasına geldi.

İspanya'da koronavirüs kısıtlaması inşaat işçileri için kalkacak!

İspanya'da koronavirüs kısıtlaması inşaat işçileri için kalkacak. İnşaat ve fabrika işçileri önümüzdeki haftadan itibaren gerekli tedbirleri alarak işe geri dönecek.

Soma maden işçileri için fidan dikme kampanyası Haberi

Soma maden işçileri için fidan dikme kampanyası

Esenler Belediyesi,  Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Soma’da 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden kazasında şehit olanların isimlerini Esenler’de yaşatacak. Yeni yapılan bir parka, Soma Şehitleri Parkı ismi verilecek, 301 şehit adına fidan dikilecek.


Esenler Belediyesi’nin 2009 yılında başlattığı “Her doğan bebeğe bir fidan” kampanyası çerçevesinde düzenlenecek programda, Esenler Belediyesi hem 301 Soma şehidi için, hem de ilçedeki yeni doğan bebekler için binlerce fidanı toprakla buluşturacak. Fidanların dikileceği ve yeni yapılan parka da Soma Şehitleri Parkı adı verilecek.

     

Çevre Haftası kapsamında gerçekleşecek anlamlı programda, ilçedeki okullar arasında düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışması ve Mavi Kapak Toplama Yarışmalarında dereceye girenlere de ödülleri verilecek.


Esenler Belediyesi'nin etkinliği Kemer Mahallesi Kemer Park Evleri yanında 5 Haziran 2014 Perşembe günü saat 10:00'da...