24 / 04 / 2024

Esenler'de Soma Şehitleri Parkı'na fidan dikilecek!

Esenler'de Soma Şehitleri Parkı'na fidan dikilecek!

Esenler Belediyesi'nin ilçede yeni doğan bebekler için Çevre Haftası'nda düzenlediği fidan dikme etkinliği bu yıl Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden 301 madenciye adandı. Fidanların dikileceği yeni parka Soma Şehitleri Parkı adı verilecek.



Esenler Belediyesi,  Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Soma’da 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden kazasında şehit olanların isimlerini Esenler’de yaşatacak. Yeni yapılan bir parka, Soma Şehitleri Parkı ismi verilecek, 301 şehit adına fidan dikilecek.


Esenler Belediyesi’nin 2009 yılında başlattığı “Her doğan bebeğe bir fidan” kampanyası çerçevesinde düzenlenecek programda, Esenler Belediyesi hem 301 Soma şehidi için, hem de ilçedeki yeni doğan bebekler için binlerce fidanı toprakla buluşturacak. Fidanların dikileceği ve yeni yapılan parka da Soma Şehitleri Parkı adı verilecek.

     

Çevre Haftası kapsamında gerçekleşecek anlamlı programda, ilçedeki okullar arasında düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışması ve Mavi Kapak Toplama Yarışmalarında dereceye girenlere de ödülleri verilecek.


Esenler Belediyesi'nin etkinliği Kemer Mahallesi Kemer Park Evleri yanında 5 Haziran 2014 Perşembe günü saat 10:00'da başlayacak.


Geri Dön