26 / 04 / 2024

Soma zeytinlik imar

Soma zeytinlik imar

Soma zeytinlikte imar planı da yok. Soma Kolin Termik Santrali'nin kurulması için acele kamulaştırma sürecinde olan zeytinlik alanların henüz imar planlarının dahi olmadığı ortaya çıktı.

Bakırköy Zeytinlik Mahallesi imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Bakırköy İlçesi Zeytinlik Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Girne-Çatalköy imar planına destek!

Templos/Zeytinlik Koruma İnisiyatifi, Şehir Plancıları Odası’nın Cuma günkü açıklamasına destek verdi. İnisiyatif, Girne-Çatalköy imar planına aykırı bir gelişmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Zeytinlik alanlarına imar yasağı!

Zeytinlik sahaları için düzenleme geri çekildi. Alanlar imara kapatıldı. Ev ve otel yapılamayacak zeytinliklere maden ve sanayi tesisi kurulabilecek.

Zeytinlik imarına 1 hafta erteleme!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Üretim Reform Tasarısı'nın Meclis görüşmeleri gelecek haftaya kaldı.

Manisa Soma'da yapılaşma durduruldu!

Manisa Soma'nın revizyon imar planı Belediye Meclis Toplantısı'nda iptal edildi. Bölgede inşaat ruhsatı ve yapı kullanma izni verme işlemleri durduruldu.

Soma Yavuz Sultan Selim Caddesi imara uygun hale getirilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Soma ilçesi Yavuz Sultan Selim Caddesi’nde hummalı bir çalışma başlattı. Gençoğlu, caddeyi imar planına uygun hale getireceklerini söyledi.

Spine Towers'ın imar kirliliği şikayetine takipsizlik çıktı!

Soma’daki maden ocağının sahibi Soma Holding’e ait Tilga Madencilik ve Sınai Yatırımlar A.Ş.’nin inşa ettiği Spine Towers’la ilgili imar kirliliği şikayetine takipsizlik çıktı.

Spine Tower imar kirliliği şikayetine takipsizlik kararı!

İBB CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ’ın 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma’daki maden ocağının sahibi Soma Holding’e ait Tilga Madencilik ve Sınai Yatırımlar A.Ş.’nin inşa ettiği Spine Towers’la ilgili imar kirliliği şikayetine takipsizlik çıktı

Gaziemir'de imar isyanı!

Gaziemir'de 210 hektar zeytinlik alanın bakanlık tarafından imar açılması ve ormanlık alandaki taş ocaklarının yarattığı çevre katliamına Gaziemir Çevre Platformu dur diyecek. İşte bölgedeki gelişmeler...

Soma Rüzgar Enerjisi Santrali imar planı askıda!

“Soma Rüzgar Enerjisi Santrali”ne ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı teklifi 24 Nisan'da askıdan inecek...

Soma'da termik santral için yeni yer aranıyor!

Kolin Şirketler Grubu Enerji Başkanı Murat Zekeriya Aydın, Soma ilçesinde yapılacak termik santral yatırımı için alternatif bölgelerin değerlendirildiğini ve bunların hiçbirinin zeytinlik alan olmadığını açıkladı.

Kepez Belediyesi Varsak'ta imar sorununu çözdü!

Kepez Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısı'nda, imar sorunlarının çözümünü bekleyen Varsaklılar mutlu sona kavuştu. Menderes, Esentepe, Altıayak, Şelale ve Zeytinlik mahallelerini kapsayan imar plan revizyonu, oy birliğiyle kabul edildi.

Soma zeytinlikte imar planı da yok!

Soma zeytinlikte imar planı da yok. Soma Kolin Termik Santrali'nin kurulması için acele kamulaştırma sürecinde olan zeytinlik alanların henüz imar planlarının dahi olmadığı ortaya çıktı.

Soma zeytinlik imar Haberi

Soma zeytinlik imar

Soma Kolin Termik Santrali'nin kurulması için acele kamulaştırma sürecinde olan zeytinlik alanların henüz imar planlarının dahi olmadığı ortaya çıktı. Köylüler ise zeytinlikte nöbet tutmayı sürdürü Soma'nın Yırca köyü yakınlarında bulunan yüzlerce dönümlük zeytinlik alan, Soma Kolin Termik Santrali'nin yapımı için acele kamulaştırılmış ve hukuki süreç tamamlanmadan, Kolin Şirketler Grubu önce zeytinlik alanların çevresine 2 metre boyunda çitler çekmiş, 16 Eylül'ü 17 Eyliil'e bağlayan gece saat 23.50 sularında kepçelerle zeytinliklere girerek 13 zeytin ağacını sökmüştii. Yırca Köyü sakinleri ise o günden bu yana zeytinlikte nöbet tutuyor. Kamulaştırma sürecinin tamamlanmamış olması ve hukuki sürecin başlatılmış olmasına rağmen, kepçelerle zeytinlik alanlara girilmesi nedeni ile, köylüler, hasat zamanı gelmeden olmamış zeytinlerini topladı 


'PLANLAR TAMAMLANMADI' 


Yapılması planlanan termik santralin imar planlarının olmadığı ise Greeııpeace'in yaptığı bilgi...